10 sopimusta – kympin tyttöjen kanssa!

10 sopimusta – kympin tyttöjen kanssa!

9.11.2017

Menneen kauden joukkueesta 10 pelaajaa on tähän mennessä solminut jatkosopimuksen Edustusjoukkueen kanssa kaudelle 2018, ja monen muun kanssa neuvottelut jatkuvat kiihkeästi. Myös ONS:n ulkopuolelta on osoitettu kiinnostusta Edustusjoukkueeseen; mukava ilmapiiri, taustojen ankara työ pelaajien hyvinvoinnin eteen, loistavat olosuhteet Oulussa, ja hyvä valmennus sekä pelaajakasvatus ovat laajalti Suomessa tiedossa. Vastikään tuli ONSsiin 5 kutsua TU19-majuleirille, leirin päätteeksi pelataan parin viikon päästä maaottelu Englantia vastaan. ONS oli eniten kutsuja saanut seura Suomessa.

Viime vuoden Edustusjoukkueesta jatkopaperin ovat ehtineet allekirjoittaa Ruusa Portaankorva (eka liigamaali IK Myrania vastaan karsinnassa), Aada Törrönen (Kainuun pikajuna), Iida Ranin, Ida Ruuskanen (Espoon lahjat oululaiselle naisjalkapallolle), Jenna Vääräniemi (sisukas Ajaxin kasvatti), Roosa Rikkinen (sitkeyden perikuva Iistä), Jenna Lukkari (peloton mokkemme), Satu Rousti, Fanni Pietikäinen ja Emma Peuhkurinen (majuvalmentajien luotettu blondikolmikko, "det finns inget bättre"). Onnea sopimuksista, ONS on tyytyväinen.

Ensi viikolla on ehkä uutta tiedotettavaa tulevista sopimuksista.

Nyt on hyvä lähteä päättäjäisiin, sekä Seuran, että Edarin...

Ensi viikolla alkavat harkat uudella innolla, taustoilla on hienoja suunnitelmia ensi kautta varten..työ jatkuu..


Terveisin,
Keke Peuhkurinen
Edustuksen manageri

Koivikko jatkaa päävalmentajana

31.10.2017

ONS on sopinut Kari Koivikon kanssa, että hän jatkaa seuran edustusjoukkueen päävalmentajana myös tulevalla kaudella 2017–2018. Edustusjoukkue ottaa tiedon vastaan innolla, sillä Kari on valmentajana tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa jo menneellä kaudella, vaikkakin loukkaantumisten myötä nuori joukkue säilytti paikkansa Naisten Liigassa vasta karsinnan kautta. Karin myötä saadaan jatkuvuutta työhön ja nuorten pelaajien kehittämiseen. Tulevalla kaudella joukkue on entistä vahvempi sekä fyysisesti että henkisesti. Tällä hetkellä neuvotellaan kuumeisesti muita valmentaja- ja pelaajasopimuksia. Syntyneistä sopimuksista tiedotetaan lähiaikoina.

Keijo Peuhkurinen
Edustuksen manageri

ONS solmi uusia pelaajasopimuksia

ONS solmi uusia pelaajasopimuksia

14.8.2017

ONS on solminut uusia pelaajasopimuksia ennen elokuun lopulla alkavaa Naisten Liigan alaloppusarjaa. Mukaan joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Liisa Rahkola, hyökkääjä Sanna Ylianttila ja amerikkalainen keskikenttäpelaaja Allison Wetherington. Kaikkien edellä mainittujen pelaajien sopimukset kattavat tämän kuluvan kauden 2017.

Sanna Ylianttila

Sanna Ylianttila

Naisten A-maajoukkueessakin esiintynyt Sanna Ylianttila tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Ylianttila on pelannut Naisten Liigaa ONS:n lisäksi myös FC Hongan väreissä. Liigapelejä hänellä on tilillään ennen tätä kautta yhteensä 86 peliä, ja maaleja hän on tehnyt näissä otteluissa 42 kappaletta. Ylianttila nähtiin viimeksi ONS-paidassa keväällä 2015, jolloin hän oli mukana kokoonpanossa kahdessa naisten ykkösen pelissä.

Päävalmentaja Koivikko kertoo, että Ylianttila liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen jo heinäkuun lopulla, mutta halusi itse aloittaa pelaamisen vasta elokuun sarjatauon jälkeen, jotta pelikunto saadaan vielä paremmaksi.

– Sanna on kokenut pelaaja, ja parin välivuoden jälkeenkin hänellä on selkeästi eniten liigaminuutteja nuoressa joukkueessamme. Hän tuo hyökkäyksiimme lisää vaarallisuutta, sillä hän on nopea, röyhkeä ja hyvä viimeistelijä, Koivikko toteaa.

Ylianttila mainitsee heti aluksi, että ONS on nuori ja taitava joukkue. Ja omista loppukauden tavoitteistaan hän sanoo seuraavaa:
– Tavoitteenani on auttaa joukkuetta kaikin tavoin niin hyvin kuin vain pystyn, ja tietysti pyrin tekemään parhaani loppukauden peleissä.

Liisa Rahkola

Liisa Rahkola

Myös maalivahti Liisa Rahkola on kokenut liigapelaaja, hänelle on kertynyt naisten liigassa 72 ottelua (Kokkola F10 ja ONS). Hänen edellinen esiintymisensä liigassa oli kaudella 2014, jolloin hän vartioi ONS-maalia kahdeksassa pelissä. Vuosina 2013–16 Rahkola on opiskellut ja pelannut Yhdysvalloissa, Pohjois-Carolinassa Willmingtonin yliopistossa. Mainittakoon myös, että samassa yliopistossa on opiskellut myös kaudella 2016 ONS:n paidassa nähty Katrina Guillou.

– Lissu oli vakuuttava heti ensimmäisissä harjoituksissa, ja hän johti varmoin ottein koko alakerran toimintaa. On hienoa saada hänet ja Sanna takaisin joukkueeseen, sillä heillä on runsaasti liigakokemusta aiemmilta vuosilta, Koivikko sanoo.

Rahkola toteaa tämän loppukauden tavoitteistaan seuraavaa:
– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaan kykyni mukaan ja samalla kohottamaan omaa pelikuntoani. Tulevaisuuden suunnitelmistaan hän sanoo päättävänsä tämän kauden jälkeen.

Allison Wetherington

Allison Wetherington

Allison Wetherington on pelannut ja opiskellut Yhdysvalloissa, Oregonissa Portlandin yliopistossa. Hänelle on kertynyt pelikokemusta myös USA:n TU18 ja TU20 ikäluokkien nuorisomaajoukkueista. Allison saapui Ouluun viime torstaina, joten hän ehtii harjoitella joukkueen mukana pari viikkoa ennen seuraavaa peliä. Samalla hän pääsee varmasti myös hyvin sisään joukkueeseen, ja ehtii omaksua joukkueen pelisysteemin.

– Uskon, että Allison tuo keskikentällemme lisää hyviä vaihtoehtoja pelinrakenteluun. Hän on taitava ja nopealiikkeinen pelaaja, joka selkeästi haluaa olla pallossa ja näin vaikuttaa omalla tekemisellään joukkueen murtautumiseen, Koivikko sanoo.

Allison kertoo olevansa todella innoissaan saamastaan mahdollisuudesta pelata joukkueessa.
– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaani mukaan loppukauden peleissä, hän lisää. Tulevaisuuden tavoitteekseen Allison mainitsee pelipaikan saamisen NWSL-liigasta, ja ehkä myös maajoukkueessa pelaamisen.

Pelaajaliikettä on tapahtunut myös toiseen suuntaan, sillä joukkueesta on myös vastaavasti lähtenyt kaksi pelaajaa.

Maalivahdeista Sonja Rajatalo siirtyi elokuun alussa opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltoihin Saint Mary’s yliopistoon Kaliforniaan. Keskikenttäpelaaja Anni Miettunen sai opiskelupaikan Helsingistä ja hän siirtyi tämän vuoksi Espoon FC Honkaan.

Myös laitapuolustaja Aura Autio lähtee loppuvuodeksi Yhdysvaltoihin. Hän menee Au pairiksi New Yorkiin.

 

Iida Ranin ja ONS sopimukseen

21.7.2017

Iida Ranin ONS:n väreihin

Iida Ranin ja ONS ovat solmineet kauden 2018 loppuun saakka kestävän sopimuksen. Hyökkääjänä viihtyvä Ranin siirtyy Ouluun FC Hongan riveistä. Tällä kaudella hän on kuitenkin pelannut Naisten Ykköstä Malmin Palloseurassa. Ranin aloittaa syksyllä taloustieteiden opiskelun Oulun yliopistossa

ONS:n päävalmentaja Kari Koivikko kertoo, että Ranin tuo joukkueeseen lisää uusia vaihtoehtoja hyökkäyspeliin.

Iida otti jo torstaina ensituntumaa joukkueen harjoituksiin ja ehti myös antaa lyhyet kommentit treenien jälkeen: - Kiva päästä treenaamaan joukkueen kanssa. ONS:n joukkue on nuori, siinä on taitavia pelaajia ja joukkueella on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevilla kausilla, Ranin kertoo. - Haluan auttaa omalla panoksellani joukkuetta parempiin suorituksiin, Ranin toteaa lopuksi.

- Iida on piristysruiske joukkueelle, taitava pelaaja, rytmittää hyvin peliä, hakee hyvin vapaita tiloja. Hän tuo myös varmasti lisää kilpailua joukkueeseen, Koivikko toteaa harjoitusten jälkeen. 

Ruusa Portaankorva ja ONS sopimukseen

30.5.2017

Ruusa Portaankorva liittyy edustusjoukkueeseen

ONS:n B-tytöissä tämän kauden vahvasti aloittanut Ruusa Portaankorva liittyy mukaan edustusjoukkueeseen. TU17- maajoukkueessakin esiintynyt 16-vuotias Portaankorva on tehnyt ONS:n kanssa tämän kauden loppuun asti kestävän sopimuksen.

Portaankorva on päävalmentaja Kari Koivikolle tuttu pelaaja jo usean vuoden ajalta, ja hän on osoittanut hyvillä suorituksillaan olevansa valmis liittymään mukaan edustusjoukkueen pelaajarinkiin.

– Ruusa on harjoitellut jo useamman vuoden yhdessä urheiluakatemiassa mukana olevien edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Täten joukkueen pelaajat tuntevat hänet entuudestaan ja hän joukkueen. Hän on hyvä viimeistelijä ja tuo lisää vaihtoehtoja joukkueen hyökkäyspelaamiseen, Koivikko toteaa.

– Olo on hieman jännittynyt, mutta otan haasteen innolla vastaan, Portaankorva kertoo.

Portaankorva saatetaan nähdä mukana kokoonpanossa jo torstaina 1.6. Castrenin kentällä pelattavassa ONS – Åland United -ottelussa.

TU18-maajoukkueleiri

22.5.2017

ONS-pelaajia TU18-maajoukkueleirille

Marianne Miettinen on nimennyt TU18-maajoukkueryhmän Hämeenlinnan leirille 5.-9.6.2017. ONS:n edustusjoukkueesta mukana leirillä ovat Anna Olmala, Satu Rousti, Roosa Immonen ja Fanni Pietikäinen.

Leirillä tarkkaillaan pelaajia syksyn TU19 EM-karsintaturnausta silmälläpitäen ja leirin aikana ohjelmassa on mm. kaksi keskinäistä ottelua.

- Yleensä tässä vaiheessa vuotta on pelattu kaksi maaottelua ja sellaiset olivat nytkin haussa. Emme kuitenkaan saaneet oikein haluamaamme vastustajaa ja päädyimme siihen, että järjestämme mieluummin hyvän leirin kotimaassa ja saamme mukaan myös enemmän pelaajia, Miettinen kertoo.

Palloliiton uutinen:
 

Irlannin EM-karsinta

19.3.2017

U19-tytöt nimetty EM-jatkokarsintaan Irlantiin

U19-tyttöjen EM-jatkokarsintaturnaukseen kutsuttiin mukaan ONS:n edarista Sonja RajataloSatu RoustiFanni Pietikäinen ja Onna Ketola. Lisäksi varalle nimettiin Roosa ImmonenAada Törrönen sekä Anna Olmala...

Länsi-Irlannin Limerickissa, 1.–10.4.2017 pelatussa turnauksessa, Suomen joukkue sijoittui toiseksi jättäen taakseen Irlannin ja Ukrainan:

Tulokset
Suomi - Ukraina / 5 - 0
Suomi - Skotlanti / 1 - 2
Irlanti - Suomi / 3 - 1

Karsintalohkojen voittajat sekä paras lohkokakkonen kaikkiaan kuudesta karsintalohkosta etenevät emäntämaa Pohjois-Irlannin seuraksi elokuussa pelattavaan kahdeksan maan EM-lopputurnaukseen. 

Piirin gaala

11.2.2017

Sanni ja Emma palkittiin

Helmikuun 11. päivänä juhlitussa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin palkintogaalassa palkittiin edustusjoukkueemme pelaajia: Vuoden naispelaaja Sanni Päkkilä ja Vuoden tyttöpelaaja Emma Peuhkurinen. Myös Vuoden taitoseurapalkinto tuli jälleen ONSsille.