ONS on solminut tukun pelaajasopimuksia kaudelle 2019

Pitkän ja raskaan kauden jälkeen pelaajat ovat huilanneet pari viikkoa, mutta ONS Edustuksen taustaryhmät eivät. Taustalla on pikkuhiljaa käyty tuloksekkaita sopimusneuvotteluita.

B-junioreiden SM-sarjaa viime kaudella pelanneista pelaajista edustusjoukkueen kanssa toistaiseksi sopimuksen ovat tehneet: vasemman jalan tykkipotkun omaava Elle Poukkula, taistelijana ja kovana työmyyränä tunnettu Stina Virkkala, keskikentän taitopelaaja Julia Angeria sekä 00-ikäluokan maajoukkueleiritykseen äskettäin kutsun saanut maalivahti Eerika Viitanen.

01-ikäluokasta edustusjoukkueeseen on nostettu Vilma Peuhkurinen, kolminkertainen Suomen mestari taitokisoista. Vilma on kärsinyt viimeiset pari vuotta polvivaivoista, mutta toivottavasti hän saa nyt ehjän kauden pelattua samassa joukkueessa siskonsa Emman kanssa.

Sopimuksen on allekirjoittanut myös TPS:n organisaatiossa aikaisemmin pelannut maalivahti Matilda Nurmi. Mantu osoitti loppukauden aikana olevansa motivoitunut harjoittelija ja taidoiltaan hän kuuluu ehdottomasti Naisten Liigaan. Hienoa, että Mantu jatkaa meillä! Aino Kela pelasi menneen kauden lainasopimuksella Kokkolassa GBK:n maalivahtina ykkösdivaria, ja hän kehittyi siellä pelien kautta selkeästi.

Runkopelaajistamme Emma Peuhkurinen ja Satu Rousti jatkavat myös ONS:ssa. Molemmat ovat kokeneita ikäkausimaajoukkueiden pelaajia, ja viimeksi he saivat kutsun naisten U23-maajoukkueeseen. Hienoa, että nämä laatupelaajat jatkavat meillä, vaikka vientiä muuallekin olisi ollut. Sopimuksen on tehnyt myös Veera Vääräkoski, luotettava keskikentän pohjapelaaja. Veera otti isoja kehitysaskeleita viime kaudella, ja hän jakaa tarkkoja pitkiä syöttöjä meillä myös ensi kaudella. Veera on esiintynyt myös 98-maajoukkueessa.

Piia Andsten ja Ruusa Portaankorva solmivat myös sopimuksen, Piia sai melko mukavasti peliminuutteja jo mennä kaudelle ja Ruusa on 00-maajoukkueen vakiokalustoa, joten edelleen laatupelaajista on kyse. Aada Törrönen on toipunut hyvin kevään polvileikkauksesta ja on mahtavaa, että Aada, joka on himoharjoittelija ja ehkä nopein pelaaja Naisten Liigassa, haluaa jatkaa joukkueessa. Toivotaan Aadalle hyvää ja ehjää kautta. Myös Aada on ollut mukana U23-maajoukkueen listoilla.

Silja Tuominen teki jo kesällä ensi kauden kattavan sopimuksen. Silja osoitti loppukauden aikana olevansa todellinen laatupelaaja, vaikka hyppy kakkosdivarista Liigaan on tietysti ollut iso. Silja on taitava pelaaja ja hän omaa myös maalintekokapasiteettia, mikä konkretisoitui viimeisessä karsintapelissä.

Joukkueen harjoittelukausi alkaa jo nyt tulevalla viikolla. Uusi valmentaja Jussi Madetoja on tyytyväinen tehtyihin sopimuksiin, ja odottaa luottavaisesti tulevaa kautta.

Sopimusneuvottelut jatkuvat kiivaina tulevalla viikolla, ja odotettavissa on edelleen hyvä uutisia siltä rintamalla. Saamme mahtavan ryhmän kasaan. Joukkueella on todella innostunut fiilis ja kova usko ensi kautta ajatellen!

Terveisin,

Keke Peuhkurinen - Manageri, ONS Edustus