14.8.2017

ONS on solminut uusia pelaajasopimuksia ennen elokuun lopulla alkavaa Naisten Liigan alaloppusarjaa. Mukaan joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Liisa Rahkola, hyökkääjä Sanna Ylianttila ja amerikkalainen keskikenttäpelaaja Allison Wetherington. Kaikkien edellä mainittujen pelaajien sopimukset kattavat tämän kuluvan kauden 2017.

Sanna Ylianttila

Sanna Ylianttila

Naisten A-maajoukkueessakin esiintynyt Sanna Ylianttila tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Ylianttila on pelannut Naisten Liigaa ONS:n lisäksi myös FC Hongan väreissä. Liigapelejä hänellä on tilillään ennen tätä kautta yhteensä 86 peliä, ja maaleja hän on tehnyt näissä otteluissa 42 kappaletta. Ylianttila nähtiin viimeksi ONS-paidassa keväällä 2015, jolloin hän oli mukana kokoonpanossa kahdessa naisten ykkösen pelissä.

Päävalmentaja Koivikko kertoo, että Ylianttila liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen jo heinäkuun lopulla, mutta halusi itse aloittaa pelaamisen vasta elokuun sarjatauon jälkeen, jotta pelikunto saadaan vielä paremmaksi.

– Sanna on kokenut pelaaja, ja parin välivuoden jälkeenkin hänellä on selkeästi eniten liigaminuutteja nuoressa joukkueessamme. Hän tuo hyökkäyksiimme lisää vaarallisuutta, sillä hän on nopea, röyhkeä ja hyvä viimeistelijä, Koivikko toteaa.

Ylianttila mainitsee heti aluksi, että ONS on nuori ja taitava joukkue. Ja omista loppukauden tavoitteistaan hän sanoo seuraavaa:
– Tavoitteenani on auttaa joukkuetta kaikin tavoin niin hyvin kuin vain pystyn, ja tietysti pyrin tekemään parhaani loppukauden peleissä.

Liisa Rahkola

Liisa Rahkola

Myös maalivahti Liisa Rahkola on kokenut liigapelaaja, hänelle on kertynyt naisten liigassa 72 ottelua (Kokkola F10 ja ONS). Hänen edellinen esiintymisensä liigassa oli kaudella 2014, jolloin hän vartioi ONS-maalia kahdeksassa pelissä. Vuosina 2013–16 Rahkola on opiskellut ja pelannut Yhdysvalloissa, Pohjois-Carolinassa Willmingtonin yliopistossa. Mainittakoon myös, että samassa yliopistossa on opiskellut myös kaudella 2016 ONS:n paidassa nähty Katrina Guillou.

– Lissu oli vakuuttava heti ensimmäisissä harjoituksissa, ja hän johti varmoin ottein koko alakerran toimintaa. On hienoa saada hänet ja Sanna takaisin joukkueeseen, sillä heillä on runsaasti liigakokemusta aiemmilta vuosilta, Koivikko sanoo.

Rahkola toteaa tämän loppukauden tavoitteistaan seuraavaa:
– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaan kykyni mukaan ja samalla kohottamaan omaa pelikuntoani. Tulevaisuuden suunnitelmistaan hän sanoo päättävänsä tämän kauden jälkeen.

Allison Wetherington

Allison Wetherington

Allison Wetherington on pelannut ja opiskellut Yhdysvalloissa, Oregonissa Portlandin yliopistossa. Hänelle on kertynyt pelikokemusta myös USA:n TU18 ja TU20 ikäluokkien nuorisomaajoukkueista. Allison saapui Ouluun viime torstaina, joten hän ehtii harjoitella joukkueen mukana pari viikkoa ennen seuraavaa peliä. Samalla hän pääsee varmasti myös hyvin sisään joukkueeseen, ja ehtii omaksua joukkueen pelisysteemin.

– Uskon, että Allison tuo keskikentällemme lisää hyviä vaihtoehtoja pelinrakenteluun. Hän on taitava ja nopealiikkeinen pelaaja, joka selkeästi haluaa olla pallossa ja näin vaikuttaa omalla tekemisellään joukkueen murtautumiseen, Koivikko sanoo.

Allison kertoo olevansa todella innoissaan saamastaan mahdollisuudesta pelata joukkueessa.
– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaani mukaan loppukauden peleissä, hän lisää. Tulevaisuuden tavoitteekseen Allison mainitsee pelipaikan saamisen NWSL-liigasta, ja ehkä myös maajoukkueessa pelaamisen.

Pelaajaliikettä on tapahtunut myös toiseen suuntaan, sillä joukkueesta on myös vastaavasti lähtenyt kaksi pelaajaa.

Maalivahdeista Sonja Rajatalo siirtyi elokuun alussa opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltoihin Saint Mary’s yliopistoon Kaliforniaan. Keskikenttäpelaaja Anni Miettunen sai opiskelupaikan Helsingistä ja hän siirtyi tämän vuoksi Espoon FC Honkaan.

Myös laitapuolustaja Aura Autio lähtee loppuvuodeksi Yhdysvaltoihin. Hän menee Au pairiksi New Yorkiin.