Lisää sopimuspelaajia kaudelle 2019

Lisää sopimuspelaajia kaudelle 2019

ONS Edustus solmi menneellä viikolla kolme lisäsopimusta kaudelle 2019

Ida_Sopimus.png
Roosa_Sopimus.png
Heta_Sopimus.png

Yksi joukkueemme kauden 2018 kapteeneista, Ida Ruuskanen, teki jatkosopimuksen myös tulevalle kaudelle. Ida on alun perin Hongan kasvatti, mutta on erinomaisesti kotiutunut Ouluun ja ONSsiin, kuten jo valinta kapteenistoon osoittaakin. Ida sai vuoden harjoittelijan palkinnon menneeltä kaudelta, mikä kuvastaa hyvin pelaajan motivaatiota kovaan työntekoon ja myös halua kehittyä. Ida on vakiinnuttanut paikkansa puolustuslinjassamme, missä hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että hyvänä pääpelaajana myös keskellä, valmentajalle arvokas vaihtoehto.

Roosa Immonen, erinomaista 99-ikäluokkaamme jatkaa myös ONS:n väreissä. Roosa on puolustuspään pelaaja, ja aivan samoin kuin Idakin, pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Rose on luotettava työmyyrä. Toivotaan, että nyt kun yo-tutkinto on taskussa, Rose pystyy panostamaan harjoitteluun ja pelaamiseen entistäkin enemmän.

01-ikäluokasta Heta Olmala solmi sopimuksen tulevalle kaudelle. Heta on ollut vakiokalustoa 01-maajoukkueessa, joka saavutti EM-kisoissa tänä vuonna pronssia ja edusti Suomea vastikään päättyneissä WU17 MM-kisoissa Uruguayssa. Heta pelasi jo toisessa liigakarsintapelissämme, ja täräytti siinä saman tien komean maalin ja vielä syötti toisen. Heta on tehnyt tuhoisaa jälkeä B-nuorten SM-sarjassa mennä kaudella, ja toivottavasti sama tahti jatkuu Naisten Liigassa.

Pelaajasopimuksia kaudelle 2019

Pelaajasopimuksia kaudelle 2019

ONS on solminut tukun pelaajasopimuksia kaudelle 2019

Pitkän ja raskaan kauden jälkeen pelaajat ovat huilanneet pari viikkoa, mutta ONS Edustuksen taustaryhmät eivät. Taustalla on pikkuhiljaa käyty tuloksekkaita sopimusneuvotteluita.

B-junioreiden SM-sarjaa viime kaudella pelanneista pelaajista edustusjoukkueen kanssa toistaiseksi sopimuksen ovat tehneet: vasemman jalan tykkipotkun omaava Elle Poukkula, taistelijana ja kovana työmyyränä tunnettu Stina Virkkala, keskikentän taitopelaaja Julia Angeria sekä 00-ikäluokan maajoukkueleiritykseen äskettäin kutsun saanut maalivahti Eerika Viitanen.

01-ikäluokasta edustusjoukkueeseen on nostettu Vilma Peuhkurinen, kolminkertainen Suomen mestari taitokisoista. Vilma on kärsinyt viimeiset pari vuotta polvivaivoista, mutta toivottavasti hän saa nyt ehjän kauden pelattua samassa joukkueessa siskonsa Emman kanssa.

Sopimuksen on allekirjoittanut myös TPS:n organisaatiossa aikaisemmin pelannut maalivahti Matilda Nurmi. Mantu osoitti loppukauden aikana olevansa motivoitunut harjoittelija ja taidoiltaan hän kuuluu ehdottomasti Naisten Liigaan. Hienoa, että Mantu jatkaa meillä! Aino Kela pelasi menneen kauden lainasopimuksella Kokkolassa GBK:n maalivahtina ykkösdivaria, ja hän kehittyi siellä pelien kautta selkeästi.

Runkopelaajistamme Emma Peuhkurinen ja Satu Rousti jatkavat myös ONS:ssa. Molemmat ovat kokeneita ikäkausimaajoukkueiden pelaajia, ja viimeksi he saivat kutsun naisten U23-maajoukkueeseen. Hienoa, että nämä laatupelaajat jatkavat meillä, vaikka vientiä muuallekin olisi ollut. Sopimuksen on tehnyt myös Veera Vääräkoski, luotettava keskikentän pohjapelaaja. Veera otti isoja kehitysaskeleita viime kaudella, ja hän jakaa tarkkoja pitkiä syöttöjä meillä myös ensi kaudella. Veera on esiintynyt myös 98-maajoukkueessa.

Piia Andsten ja Ruusa Portaankorva solmivat myös sopimuksen, Piia sai melko mukavasti peliminuutteja jo mennä kaudelle ja Ruusa on 00-maajoukkueen vakiokalustoa, joten edelleen laatupelaajista on kyse. Aada Törrönen on toipunut hyvin kevään polvileikkauksesta ja on mahtavaa, että Aada, joka on himoharjoittelija ja ehkä nopein pelaaja Naisten Liigassa, haluaa jatkaa joukkueessa. Toivotaan Aadalle hyvää ja ehjää kautta. Myös Aada on ollut mukana U23-maajoukkueen listoilla.

Silja Tuominen teki jo kesällä ensi kauden kattavan sopimuksen. Silja osoitti loppukauden aikana olevansa todellinen laatupelaaja, vaikka hyppy kakkosdivarista Liigaan on tietysti ollut iso. Silja on taitava pelaaja ja hän omaa myös maalintekokapasiteettia, mikä konkretisoitui viimeisessä karsintapelissä.

Joukkueen harjoittelukausi alkaa jo nyt tulevalla viikolla. Uusi valmentaja Jussi Madetoja on tyytyväinen tehtyihin sopimuksiin, ja odottaa luottavaisesti tulevaa kautta.

Sopimusneuvottelut jatkuvat kiivaina tulevalla viikolla, ja odotettavissa on edelleen hyvä uutisia siltä rintamalla. Saamme mahtavan ryhmän kasaan. Joukkueella on todella innostunut fiilis ja kova usko ensi kautta ajatellen!

Terveisin,

Keke Peuhkurinen - Manageri, ONS Edustus

Jussi Madetoja odottaa tulevaa kautta

Jussi Madetoja odottaa tulevaa kautta

Jussi Madetoja otti ONS:n päävalmentajan tehtävät vastaan juuri ennen naisten liigan karsintapelejä, kun joukkuetta kaksi edellistä kautta luotsannut Kari Koivikko päätti siirtyä sivuun. ONS selvittikin liigakarsinnan mallikkaasti Madetojan johdolla.

Madetojalla on kokemusta pelaajana miesten ykkösestä Iisalmen Pallokerhon, Tikkurilan Palloseuran ja AC Vantaan riveistä, ja hän on toiminut useissa eri valmennustehtävissä mm. noissa samoissa seuroissa. Naisten jalkapallosta hänellä on kokemusta Pallokissojen BSM-sarjajoukkueen valmentajana. Madetojalla on UEFA A-valmentajalisenssi ja hänen sopimuksensa ONS:n kanssa on mallia 1 + 1 vuotta.   

- Oli hieno päätös pitkälle kaudelle, että viimeinen ottelu päättyi voittoon ja odotan jo innokkaasti, että pääsemme aloittamaan joukkueharjoittelun ja suuntaamaan kohti tulevaa kautta, Madetoja sanoo.

Tulevasta kaudesta Madetoja kertoo sen verran, että tammikuussa alkava Suomen Cupin lohkovaihe on hyvä sarja ja tavoitteena on edetä lohkovaiheesta jatkopeleihin. SM-sarjakauden tavoitteet Madetoja kertoo asettavansa yhdessä joukkueen kanssa. – Joukkueen kanssa kokemani ja näkemäni kolmen viikon perusteella uskon, että joukkueella ja pelaajilla on edellytykset menestyä SM-sarjassa, Madetoja toteaa.

Myös joukkueen managerin Keijo Peuhkurisen mukaan joukkueesta löytyy menestyspotentiaalia.    – Karsinnat osoittivat, että pystymme pelaamaan hyvää jalkapalloa. Ja saamme kiinnitettyä valtaosan pelaajistamme myös tulevan kauden joukkueeseen ja olemme vuotta kokeneempia. Joukkueeseen tukee myös uutta verta kilpailemaan pelipaikoista, Peuhkurinen sanoo.

Sopimusneuvottelut kauden 2019 joukkueen muodostamiseksi ovat parhaillaan käynnissä ja uutisia niiden edistymisestä on luvassa lähiaikoina.

 

 

Tiia Mensonen siirtyi punavalkoisiin

Tiia Mensonen siirtyi punavalkoisiin

Tiia Mensonen teki loppukauden kattavan sopimuksen ONS Edustuksen kanssa.

Varkaudesta kotoisin oleva WJK:n kasvatti on viime aikoina pelannut JyPK:n Naisten Liigajoukkueessa, mutta fysioterapiaopiskelut toivat hänet tänä syksynä Ouluun. Topparina ja laitapakkina pelannut Tiia vaikuttaa muutaman harjoituskerran jälkeen rauhalliselta ja hyvin palloa syöttävältä pelaajalta, joka varmasti tuo tarvittavaa lisävoimaa puolustukseemme.

Tiia kertoo, että uusi joukkue on ottanut hänet hyvin vastaan:
"Treeneissä on ollut mukavaa ja odotan hirmuisella innolla niin ensimmäistä kuin muitakin loppukauden tärkeitä pelejä!" 

Tervetuloa punavalkoisiin Tiia!

Keke Peuhkurinen
Manageri, ONS Edustus

Silja Tuominen ja ONS sopimukseen

Silja Tuominen ja ONS sopimukseen

ONS Naiset on solminut jälleen uuden pelaajasopimuksen, joka kattaa kohta alkavan loppukauden ja ensi kauden.

Joukkueen manageri Keijo Peuhkurinen toivottaa Silja Tuomisen tervetulleeksi Ouluun:

"Silja aloittaa opiskelunsa Oulun yliopistossa, ja liittyi joukkueeseemme viime viikolla. Silja edustaa Suomen hyvää -99 ikäluokkaa. Hän on pelannut koko ikänsä FC Kuusysissä, viimeksi naisten kakkosdivaria ja joukkueessaan 10-paikkaa. Vaikka Silja on vasta muuttanut uuteen kaupunkiin ja kaikki on uutta, on sisääntulo joukkueeseen sujunut hienosti. Heti muutamien treenien jälkeen voidaan sanoa, että Siljassa on paljon potentiaalia. Hän on erinomaisen nopea ja taitava sekä lukee hyvin peliä. Silja tulee varmasti taistelemaan kohta alkavalla loppukaudella ensimmäisistä peliminuuteistaan Naisten Liigassa."


Siljalla on muutamat treenit takana ja fiilikset ovat hyvät:

"Porukka vaikuttaa todella mukavalta ja on ottanut hyvin vastaan. Kaikki pelaajat ovat melko nuoria ja se varmasti helpottaa joukkueeseen sopeutumista.

Treenit on ollu todella vauhdikkaita verrattuna siihen, mihin on itse tottunut. Tilanteet tulee tosi nopeasti ja se pakottaa parantamaan vielä omaa havainnointiani. Tilaa täytyy käyttää muutenkin viisasti, koska kaksinkampailuväännöissä en ole vielä vahvimmillani.

Paljon uutta tapahtuu samoihin aikoihin: muutto omaan kotiin täysin vieraaseen kaupunkiin, opiskelujen aloitus, ensimmäinen pelaajasopimus. Todella innoissani kaikesta, vaikka tietenkin samalla hieman jännittävää. Koko ikäni olen pelannut FC Kuusysissä, mutta nyt vaihto Onssiin antaa mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan entistä kovempia pelejä. Vielä kun löydän pelaamiseeni hieman lisää rohkeutta ja joukkue tulee tutuksi niin olen valmis kilpailemaan ensimmäisistä liigaminuuteista – mahdollisesti jo loppukauden aikana!"

Tervetuloa Ouluun Silja!

Morgan Leyble ja ONS sopimukseen

Morgan Leyble ja ONS sopimukseen

ONS on tehnyt sopimuksen kauden 2018 loppuun saakka amerikkalaisen Morgan Leyblen kanssa.

Morgan on 23-vuotias puolustuspelaaja, ja hän on pelannut tällä kaudella Charlotte Eagles –joukkueessa. Morganin nykyinen sopimus Eaglesin kanssa päättyy heinäkuun alkupuolella ja hän saapuu Ouluun mahdollisimman pian sen jälkeen ja liittyy mukaan joukkueeseen.

Morgan kertoo, että hänellä on kokemusta pelistä monesta eri kulttuurista, mutta tämä on hänen ensimmäinen mahdollisuutensa pelata eurooppalaisessa joukkueessa ja hän on todella innossaan siitä. Aivan tuntematon joukkue ONS ei Morganille kuitenkaan ole, sillä hän on pelannut Wilmingtonin yliopistossa yhdessä Liisa Rahkolan ja Katrina Guilloun kanssa. 

Morgan sanoo, että hän odottaa innolla, että pääsee tutustumaan joukkueeseen ja pelaamaan tasokasta sarjaa uudessa joukkueessa uusien pelaajien kanssa. Lopuksi Morgan mainitsee olevansa todella kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta ja olevansa valmis ottamaan haasteen vastaan.

Valmennus odottaa, että Morgan tuo nuoreen ja kokemattomaan puolustuslinjaamme johtajuutta ja tarvittavaa voimaa. Pitkänä ja hyvänä pääpelaajana hän on varmasti tärkeä joukkueelle nimenomaan erikoistilanteissa (kulma-, ja vapaapotkut). Morgan on tietojemme mukaan myös hyvä avaamaan peliä jalalla.

ONS Edustus toivottaa Morganin tervetulleeksi Ouluun!

Julia Säppi ja ONS sopimukseen

Julia Säppi ja ONS sopimukseen

ONS on tehnyt kauden 2018 kattavan sopimuksen Julia Säpin kanssa.

Julia Säppi on 22-vuotias keskikenttäpelaaja, jolta löytyy Naisten Liiga -kokemusta neljän vuoden ajalta – viimeksi TIPS:in paidassa vuonna 2016. Koska viiime kausi meni kuntoutumisessa, Julia halusi hakea lisää vauhtia pelaajauralleen pohjoisesta.

Aluksi Juliaa jännitti tulla ONS:in riveihin.
– Jännitti tosi paljon, mutta mut on otettu hyvin vastaan. Joukkue ja valmennus vaikuttaa oikein hyvältä. Viime kausi meni loukkaantumisista kuntoutuessa, joten pelihalut on tosi kovat!

Koivikko pitää Julian vahvuuksina hyvää havainnointia, ensimmäistä kosketusta sekä liikkumista niin pallollisena kuin pallottomanakin.
– On mukava saada Julia joukkueeseen, sillä talven aikana joukkueemme harjoitusrinki on ollut kapea ja edelleen pelaajia on sivussa loukkaantumisien vuoksi. Pidän tärkeänä, että pelipaikoille tulee tervettä kilpailua. Julia on osoittanut viikon aikana, että hän pystyy haastaman nykyisen aloituskokoonpanon kunhan saavuttaa 100 % pelikunnon. Julia on tottunut koviin peleihin jo nuorisomaajoukkueaikoina sekä Naisten Liigassa. Jokaisessa harjoituksessa hän pääsee paremmin kiinni joukkueemme pelitapaan.

Tervetuloa ONS:iin Julia!

Katrina Guillou tekee paluun ONS:n väreihin

 Katrina Guillou

Katrina Guillou

ONS on solminut kauden 2018 kattavan sopimuksen amerikkalaisen keskikenttäpelaaja Katrina Guilloun kanssa.

Guillou oli mukana ONS:n kokoonpanossa myös kaudella 2016, mutta hän siirtyi tuolloin jo elokuussa Sveitsiin Lugano FF:n riveihin pelaamaan Sveitsin liigaa.

Luganon kauden jälkeen Katrina on harjoitellut Yhdysvalloissa Washington Spirit’s Academy –joukkueen mukana. Katrina saapuu Ouluun huhtikuun alussa, lähes samaan aikaan kuin joukkueen toinen ulkomaalaispelaaja Ode Fulutudilu.

Katrina tuo kokemusta, nopeutta ja ammattimaisuutta joukkueeseemme, päävalmentaja Kari Koivikko mainitsee. - Mukava saada hänet takaisin joukkueeseen, sillä silloin kun tulin valmentajaksi hän siirtyi juuri joukkueestamme Sveitsiin.

Vaikka en ennättänyt olla Katrinan kanssa samassa joukkueessa, niin seurasin hänen pelaamistaan ja harjoituksia kesän ajan, joten tunnen hänen pelitapansa, Koivikko sanoo. - Ja tiedän, että tulevalla kaudella Katrinalla on tärkeä rooli joukkueessa. - Lisäksi Katrina tuo myös erilaisia vaihtoehtoja joukkueemme hyökkäyspelaamiseen.

Ode Fulutudilu ja ONS sopimukseen

 Ode Fulutudilu

Ode Fulutudilu

ONS on tehnyt kauden 2018 kattavan sopimuksen etelä-afrikkalaisen Ode Fulutudilun kanssa.

Hyökkääjänä viihtyvä 28-vuotias Ode on pelannut kahtena edellisenä kautena Cape Town Roses -joukkueessa Etelä-Afrikan SASOL-liigaa. Hän on esiintynyt myös Etelä-Afrikan naisten maajoukkueessa pelaten mm. Afrikan mestaruuskisoissa 2014.

– Alun perin tarkoituksena oli, että kausi 2018 mennään läpi ilman ulkomaalaispelaajahankintoja. Loukkaantumisten takia pelaajia on kuitenkin tippunut pois harjoitusringistä mm. Sanna Ylianttila on koko kauden sivussa polven ristisidevamman takia, päävalmentaja Kari Koivikko kertoo. Joukkueen harjoituksia on jouduttu viemään läpi pienellä pelaajamäärällä ja rosteriin tarvitaan lisää leveyttä, että kausi saadaan vietyä läpi, Koivikko toteaa.

Huhtikuun alkupuolella joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyvästä Odesta Koivikko toteaa seuraavaa: Ode on laadukas pelaaja, joka tuo joukkueeseen varmasti ammattimaista esimerkkiä niin harjoitteluun kuin pelaamiseenkin. Hän on nopea, pallollisena aina vaarallinen ja varmasti vaikea pideltävä vastustajalle.

Ode on hyvä viimeistelijä ja hän pystyy varmasti omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta kääntämään tiukat pelit oman joukkueen voitoksi, Koivikko sanoo lopuksi.

 

 

10 sopimusta – kympin tyttöjen kanssa!

10 sopimusta – kympin tyttöjen kanssa!

9.11.2017

Menneen kauden joukkueesta 10 pelaajaa on tähän mennessä solminut jatkosopimuksen Edustusjoukkueen kanssa kaudelle 2018, ja monen muun kanssa neuvottelut jatkuvat kiihkeästi. Myös ONS:n ulkopuolelta on osoitettu kiinnostusta Edustusjoukkueeseen; mukava ilmapiiri, taustojen ankara työ pelaajien hyvinvoinnin eteen, loistavat olosuhteet Oulussa, ja hyvä valmennus sekä pelaajakasvatus ovat laajalti Suomessa tiedossa. Vastikään tuli ONSsiin 5 kutsua TU19-majuleirille, leirin päätteeksi pelataan parin viikon päästä maaottelu Englantia vastaan. ONS oli eniten kutsuja saanut seura Suomessa.

Viime vuoden Edustusjoukkueesta jatkopaperin ovat ehtineet allekirjoittaa Ruusa Portaankorva (eka liigamaali IK Myrania vastaan karsinnassa), Aada Törrönen (Kainuun pikajuna), Iida Ranin, Ida Ruuskanen (Espoon lahjat oululaiselle naisjalkapallolle), Jenna Vääräniemi (sisukas Ajaxin kasvatti), Roosa Rikkinen (sitkeyden perikuva Iistä), Jenna Lukkari (peloton mokkemme), Satu Rousti, Fanni Pietikäinen ja Emma Peuhkurinen (majuvalmentajien luotettu blondikolmikko, "det finns inget bättre"). Onnea sopimuksista, ONS on tyytyväinen.

Ensi viikolla on ehkä uutta tiedotettavaa tulevista sopimuksista.

Nyt on hyvä lähteä päättäjäisiin, sekä Seuran, että Edarin...

Ensi viikolla alkavat harkat uudella innolla, taustoilla on hienoja suunnitelmia ensi kautta varten..työ jatkuu..


Terveisin,
Keke Peuhkurinen
Edustuksen manageri