Morgan Leyble ja ONS sopimukseen

Morgan Leyble ja ONS sopimukseen

ONS on tehnyt sopimuksen kauden 2018 loppuun saakka amerikkalaisen Morgan Leyblen kanssa.

Morgan on 23-vuotias puolustuspelaaja, ja hän on pelannut tällä kaudella Charlotte Eagles –joukkueessa. Morganin nykyinen sopimus Eaglesin kanssa päättyy heinäkuun alkupuolella ja hän saapuu Ouluun mahdollisimman pian sen jälkeen ja liittyy mukaan joukkueeseen.

Morgan kertoo, että hänellä on kokemusta pelistä monesta eri kulttuurista, mutta tämä on hänen ensimmäinen mahdollisuutensa pelata eurooppalaisessa joukkueessa ja hän on todella innossaan siitä. Aivan tuntematon joukkue ONS ei Morganille kuitenkaan ole, sillä hän on pelannut Wilmingtonin yliopistossa yhdessä Liisa Rahkolan ja Katrina Guilloun kanssa. 

Morgan sanoo, että hän odottaa innolla, että pääsee tutustumaan joukkueeseen ja pelaamaan tasokasta sarjaa uudessa joukkueessa uusien pelaajien kanssa. Lopuksi Morgan mainitsee olevansa todella kiitollinen saamastaan mahdollisuudesta ja olevansa valmis ottamaan haasteen vastaan.

Valmennus odottaa, että Morgan tuo nuoreen ja kokemattomaan puolustuslinjaamme johtajuutta ja tarvittavaa voimaa. Pitkänä ja hyvänä pääpelaajana hän on varmasti tärkeä joukkueelle nimenomaan erikoistilanteissa (kulma-, ja vapaapotkut). Morgan on tietojemme mukaan myös hyvä avaamaan peliä jalalla.

ONS Edustus toivottaa Morganin tervetulleeksi Ouluun!

Julia Säppi ja ONS sopimukseen

Julia Säppi ja ONS sopimukseen

ONS on tehnyt kauden 2018 kattavan sopimuksen Julia Säpin kanssa.

Julia Säppi on 22-vuotias keskikenttäpelaaja, jolta löytyy Naisten Liiga -kokemusta neljän vuoden ajalta – viimeksi TIPS:in paidassa vuonna 2016. Koska viiime kausi meni kuntoutumisessa, Julia halusi hakea lisää vauhtia pelaajauralleen pohjoisesta.

Aluksi Juliaa jännitti tulla ONS:in riveihin.
– Jännitti tosi paljon, mutta mut on otettu hyvin vastaan. Joukkue ja valmennus vaikuttaa oikein hyvältä. Viime kausi meni loukkaantumisista kuntoutuessa, joten pelihalut on tosi kovat!

Koivikko pitää Julian vahvuuksina hyvää havainnointia, ensimmäistä kosketusta sekä liikkumista niin pallollisena kuin pallottomanakin.
– On mukava saada Julia joukkueeseen, sillä talven aikana joukkueemme harjoitusrinki on ollut kapea ja edelleen pelaajia on sivussa loukkaantumisien vuoksi. Pidän tärkeänä, että pelipaikoille tulee tervettä kilpailua. Julia on osoittanut viikon aikana, että hän pystyy haastaman nykyisen aloituskokoonpanon kunhan saavuttaa 100 % pelikunnon. Julia on tottunut koviin peleihin jo nuorisomaajoukkueaikoina sekä Naisten Liigassa. Jokaisessa harjoituksessa hän pääsee paremmin kiinni joukkueemme pelitapaan.

Tervetuloa ONS:iin Julia!

Katrina Guillou tekee paluun ONS:n väreihin

 Katrina Guillou

Katrina Guillou

ONS on solminut kauden 2018 kattavan sopimuksen amerikkalaisen keskikenttäpelaaja Katrina Guilloun kanssa.

Guillou oli mukana ONS:n kokoonpanossa myös kaudella 2016, mutta hän siirtyi tuolloin jo elokuussa Sveitsiin Lugano FF:n riveihin pelaamaan Sveitsin liigaa.

Luganon kauden jälkeen Katrina on harjoitellut Yhdysvalloissa Washington Spirit’s Academy –joukkueen mukana. Katrina saapuu Ouluun huhtikuun alussa, lähes samaan aikaan kuin joukkueen toinen ulkomaalaispelaaja Ode Fulutudilu.

Katrina tuo kokemusta, nopeutta ja ammattimaisuutta joukkueeseemme, päävalmentaja Kari Koivikko mainitsee. - Mukava saada hänet takaisin joukkueeseen, sillä silloin kun tulin valmentajaksi hän siirtyi juuri joukkueestamme Sveitsiin.

Vaikka en ennättänyt olla Katrinan kanssa samassa joukkueessa, niin seurasin hänen pelaamistaan ja harjoituksia kesän ajan, joten tunnen hänen pelitapansa, Koivikko sanoo. - Ja tiedän, että tulevalla kaudella Katrinalla on tärkeä rooli joukkueessa. - Lisäksi Katrina tuo myös erilaisia vaihtoehtoja joukkueemme hyökkäyspelaamiseen.

Ode Fulutudilu ja ONS sopimukseen

 Ode Fulutudilu

Ode Fulutudilu

ONS on tehnyt kauden 2018 kattavan sopimuksen etelä-afrikkalaisen Ode Fulutudilun kanssa.

Hyökkääjänä viihtyvä 28-vuotias Ode on pelannut kahtena edellisenä kautena Cape Town Roses -joukkueessa Etelä-Afrikan SASOL-liigaa. Hän on esiintynyt myös Etelä-Afrikan naisten maajoukkueessa pelaten mm. Afrikan mestaruuskisoissa 2014.

– Alun perin tarkoituksena oli, että kausi 2018 mennään läpi ilman ulkomaalaispelaajahankintoja. Loukkaantumisten takia pelaajia on kuitenkin tippunut pois harjoitusringistä mm. Sanna Ylianttila on koko kauden sivussa polven ristisidevamman takia, päävalmentaja Kari Koivikko kertoo. Joukkueen harjoituksia on jouduttu viemään läpi pienellä pelaajamäärällä ja rosteriin tarvitaan lisää leveyttä, että kausi saadaan vietyä läpi, Koivikko toteaa.

Huhtikuun alkupuolella joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyvästä Odesta Koivikko toteaa seuraavaa: Ode on laadukas pelaaja, joka tuo joukkueeseen varmasti ammattimaista esimerkkiä niin harjoitteluun kuin pelaamiseenkin. Hän on nopea, pallollisena aina vaarallinen ja varmasti vaikea pideltävä vastustajalle.

Ode on hyvä viimeistelijä ja hän pystyy varmasti omalla panoksellaan auttamaan joukkuetta kääntämään tiukat pelit oman joukkueen voitoksi, Koivikko sanoo lopuksi.

 

 

10 sopimusta – kympin tyttöjen kanssa!

10 sopimusta – kympin tyttöjen kanssa!

9.11.2017

Menneen kauden joukkueesta 10 pelaajaa on tähän mennessä solminut jatkosopimuksen Edustusjoukkueen kanssa kaudelle 2018, ja monen muun kanssa neuvottelut jatkuvat kiihkeästi. Myös ONS:n ulkopuolelta on osoitettu kiinnostusta Edustusjoukkueeseen; mukava ilmapiiri, taustojen ankara työ pelaajien hyvinvoinnin eteen, loistavat olosuhteet Oulussa, ja hyvä valmennus sekä pelaajakasvatus ovat laajalti Suomessa tiedossa. Vastikään tuli ONSsiin 5 kutsua TU19-majuleirille, leirin päätteeksi pelataan parin viikon päästä maaottelu Englantia vastaan. ONS oli eniten kutsuja saanut seura Suomessa.

Viime vuoden Edustusjoukkueesta jatkopaperin ovat ehtineet allekirjoittaa Ruusa Portaankorva (eka liigamaali IK Myrania vastaan karsinnassa), Aada Törrönen (Kainuun pikajuna), Iida Ranin, Ida Ruuskanen (Espoon lahjat oululaiselle naisjalkapallolle), Jenna Vääräniemi (sisukas Ajaxin kasvatti), Roosa Rikkinen (sitkeyden perikuva Iistä), Jenna Lukkari (peloton mokkemme), Satu Rousti, Fanni Pietikäinen ja Emma Peuhkurinen (majuvalmentajien luotettu blondikolmikko, "det finns inget bättre"). Onnea sopimuksista, ONS on tyytyväinen.

Ensi viikolla on ehkä uutta tiedotettavaa tulevista sopimuksista.

Nyt on hyvä lähteä päättäjäisiin, sekä Seuran, että Edarin...

Ensi viikolla alkavat harkat uudella innolla, taustoilla on hienoja suunnitelmia ensi kautta varten..työ jatkuu..


Terveisin,
Keke Peuhkurinen
Edustuksen manageri

Koivikko jatkaa päävalmentajana

31.10.2017

ONS on sopinut Kari Koivikon kanssa, että hän jatkaa seuran edustusjoukkueen päävalmentajana myös tulevalla kaudella 2017–2018. Edustusjoukkue ottaa tiedon vastaan innolla, sillä Kari on valmentajana tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa jo menneellä kaudella, vaikkakin loukkaantumisten myötä nuori joukkue säilytti paikkansa Naisten Liigassa vasta karsinnan kautta. Karin myötä saadaan jatkuvuutta työhön ja nuorten pelaajien kehittämiseen. Tulevalla kaudella joukkue on entistä vahvempi sekä fyysisesti että henkisesti. Tällä hetkellä neuvotellaan kuumeisesti muita valmentaja- ja pelaajasopimuksia. Syntyneistä sopimuksista tiedotetaan lähiaikoina.

Keijo Peuhkurinen
Edustuksen manageri

ONS solmi uusia pelaajasopimuksia

ONS solmi uusia pelaajasopimuksia

14.8.2017

ONS on solminut uusia pelaajasopimuksia ennen elokuun lopulla alkavaa Naisten Liigan alaloppusarjaa. Mukaan joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Liisa Rahkola, hyökkääjä Sanna Ylianttila ja amerikkalainen keskikenttäpelaaja Allison Wetherington. Kaikkien edellä mainittujen pelaajien sopimukset kattavat tämän kuluvan kauden 2017.

  Sanna Ylianttila

Sanna Ylianttila

Naisten A-maajoukkueessakin esiintynyt Sanna Ylianttila tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Ylianttila on pelannut Naisten Liigaa ONS:n lisäksi myös FC Hongan väreissä. Liigapelejä hänellä on tilillään ennen tätä kautta yhteensä 86 peliä, ja maaleja hän on tehnyt näissä otteluissa 42 kappaletta. Ylianttila nähtiin viimeksi ONS-paidassa keväällä 2015, jolloin hän oli mukana kokoonpanossa kahdessa naisten ykkösen pelissä.

Päävalmentaja Koivikko kertoo, että Ylianttila liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen jo heinäkuun lopulla, mutta halusi itse aloittaa pelaamisen vasta elokuun sarjatauon jälkeen, jotta pelikunto saadaan vielä paremmaksi.

– Sanna on kokenut pelaaja, ja parin välivuoden jälkeenkin hänellä on selkeästi eniten liigaminuutteja nuoressa joukkueessamme. Hän tuo hyökkäyksiimme lisää vaarallisuutta, sillä hän on nopea, röyhkeä ja hyvä viimeistelijä, Koivikko toteaa.

Ylianttila mainitsee heti aluksi, että ONS on nuori ja taitava joukkue. Ja omista loppukauden tavoitteistaan hän sanoo seuraavaa:
– Tavoitteenani on auttaa joukkuetta kaikin tavoin niin hyvin kuin vain pystyn, ja tietysti pyrin tekemään parhaani loppukauden peleissä.

  Liisa Rahkola

Liisa Rahkola

Myös maalivahti Liisa Rahkola on kokenut liigapelaaja, hänelle on kertynyt naisten liigassa 72 ottelua (Kokkola F10 ja ONS). Hänen edellinen esiintymisensä liigassa oli kaudella 2014, jolloin hän vartioi ONS-maalia kahdeksassa pelissä. Vuosina 2013–16 Rahkola on opiskellut ja pelannut Yhdysvalloissa, Pohjois-Carolinassa Willmingtonin yliopistossa. Mainittakoon myös, että samassa yliopistossa on opiskellut myös kaudella 2016 ONS:n paidassa nähty Katrina Guillou.

– Lissu oli vakuuttava heti ensimmäisissä harjoituksissa, ja hän johti varmoin ottein koko alakerran toimintaa. On hienoa saada hänet ja Sanna takaisin joukkueeseen, sillä heillä on runsaasti liigakokemusta aiemmilta vuosilta, Koivikko sanoo.

Rahkola toteaa tämän loppukauden tavoitteistaan seuraavaa:
– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaan kykyni mukaan ja samalla kohottamaan omaa pelikuntoani. Tulevaisuuden suunnitelmistaan hän sanoo päättävänsä tämän kauden jälkeen.

  Allison Wetherington

Allison Wetherington

Allison Wetherington on pelannut ja opiskellut Yhdysvalloissa, Oregonissa Portlandin yliopistossa. Hänelle on kertynyt pelikokemusta myös USA:n TU18 ja TU20 ikäluokkien nuorisomaajoukkueista. Allison saapui Ouluun viime torstaina, joten hän ehtii harjoitella joukkueen mukana pari viikkoa ennen seuraavaa peliä. Samalla hän pääsee varmasti myös hyvin sisään joukkueeseen, ja ehtii omaksua joukkueen pelisysteemin.

– Uskon, että Allison tuo keskikentällemme lisää hyviä vaihtoehtoja pelinrakenteluun. Hän on taitava ja nopealiikkeinen pelaaja, joka selkeästi haluaa olla pallossa ja näin vaikuttaa omalla tekemisellään joukkueen murtautumiseen, Koivikko sanoo.

Allison kertoo olevansa todella innoissaan saamastaan mahdollisuudesta pelata joukkueessa.
– Pyrin auttamaan joukkuetta parhaani mukaan loppukauden peleissä, hän lisää. Tulevaisuuden tavoitteekseen Allison mainitsee pelipaikan saamisen NWSL-liigasta, ja ehkä myös maajoukkueessa pelaamisen.

Pelaajaliikettä on tapahtunut myös toiseen suuntaan, sillä joukkueesta on myös vastaavasti lähtenyt kaksi pelaajaa.

Maalivahdeista Sonja Rajatalo siirtyi elokuun alussa opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltoihin Saint Mary’s yliopistoon Kaliforniaan. Keskikenttäpelaaja Anni Miettunen sai opiskelupaikan Helsingistä ja hän siirtyi tämän vuoksi Espoon FC Honkaan.

Myös laitapuolustaja Aura Autio lähtee loppuvuodeksi Yhdysvaltoihin. Hän menee Au pairiksi New Yorkiin.

 

Iida Ranin ja ONS sopimukseen

21.7.2017

Iida Ranin ONS:n väreihin

Iida Ranin ja ONS ovat solmineet kauden 2018 loppuun saakka kestävän sopimuksen. Hyökkääjänä viihtyvä Ranin siirtyy Ouluun FC Hongan riveistä. Tällä kaudella hän on kuitenkin pelannut Naisten Ykköstä Malmin Palloseurassa. Ranin aloittaa syksyllä taloustieteiden opiskelun Oulun yliopistossa

ONS:n päävalmentaja Kari Koivikko kertoo, että Ranin tuo joukkueeseen lisää uusia vaihtoehtoja hyökkäyspeliin.

Iida otti jo torstaina ensituntumaa joukkueen harjoituksiin ja ehti myös antaa lyhyet kommentit treenien jälkeen: - Kiva päästä treenaamaan joukkueen kanssa. ONS:n joukkue on nuori, siinä on taitavia pelaajia ja joukkueella on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevilla kausilla, Ranin kertoo. - Haluan auttaa omalla panoksellani joukkuetta parempiin suorituksiin, Ranin toteaa lopuksi.

- Iida on piristysruiske joukkueelle, taitava pelaaja, rytmittää hyvin peliä, hakee hyvin vapaita tiloja. Hän tuo myös varmasti lisää kilpailua joukkueeseen, Koivikko toteaa harjoitusten jälkeen. 

Ruusa Portaankorva ja ONS sopimukseen

30.5.2017

Ruusa Portaankorva liittyy edustusjoukkueeseen

ONS:n B-tytöissä tämän kauden vahvasti aloittanut Ruusa Portaankorva liittyy mukaan edustusjoukkueeseen. TU17- maajoukkueessakin esiintynyt 16-vuotias Portaankorva on tehnyt ONS:n kanssa tämän kauden loppuun asti kestävän sopimuksen.

Portaankorva on päävalmentaja Kari Koivikolle tuttu pelaaja jo usean vuoden ajalta, ja hän on osoittanut hyvillä suorituksillaan olevansa valmis liittymään mukaan edustusjoukkueen pelaajarinkiin.

– Ruusa on harjoitellut jo useamman vuoden yhdessä urheiluakatemiassa mukana olevien edustusjoukkueen pelaajien kanssa. Täten joukkueen pelaajat tuntevat hänet entuudestaan ja hän joukkueen. Hän on hyvä viimeistelijä ja tuo lisää vaihtoehtoja joukkueen hyökkäyspelaamiseen, Koivikko toteaa.

– Olo on hieman jännittynyt, mutta otan haasteen innolla vastaan, Portaankorva kertoo.

Portaankorva saatetaan nähdä mukana kokoonpanossa jo torstaina 1.6. Castrenin kentällä pelattavassa ONS – Åland United -ottelussa.

TU18-maajoukkueleiri

22.5.2017

ONS-pelaajia TU18-maajoukkueleirille

Marianne Miettinen on nimennyt TU18-maajoukkueryhmän Hämeenlinnan leirille 5.-9.6.2017. ONS:n edustusjoukkueesta mukana leirillä ovat Anna Olmala, Satu Rousti, Roosa Immonen ja Fanni Pietikäinen.

Leirillä tarkkaillaan pelaajia syksyn TU19 EM-karsintaturnausta silmälläpitäen ja leirin aikana ohjelmassa on mm. kaksi keskinäistä ottelua.

- Yleensä tässä vaiheessa vuotta on pelattu kaksi maaottelua ja sellaiset olivat nytkin haussa. Emme kuitenkaan saaneet oikein haluamaamme vastustajaa ja päädyimme siihen, että järjestämme mieluummin hyvän leirin kotimaassa ja saamme mukaan myös enemmän pelaajia, Miettinen kertoo.

Palloliiton uutinen: