Otteluraportti / 5.5.2019

Pistepotti kasvoi Castrénissa

ONS otti täydet kolme pistettä Castrénin kentällä pelatusta Naisten Liigan ottelusta TPS:aa vastaan lukemin 1-0 (1-0). Ottelu saatiin pelata läpi todella hyvissä olosuhteissa, vaikkakin Oulussa satoi perjantain aikana lunta kymmenkunta senttimetriä. Kenttämestarit hoitivat hommansa todella mallikkaasti, he aurasivat kenttää perjantaina aina yhdeksään saakka illalla ja jatkoivat urakkaa lauantaiaamuna heti kukonlaulun jälkeen. Kun ottelu vihellettiin iltapäivällä käyntiin, niiin edellispäivän runsaan lumisateen jäljet näkyivät vain aurauskasoina kentän laitamilla.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta hermostuneesti, ja vierasjoukkue TPS hallitsikin peliä ensimmäiset minuutit. Vieraat paineisti hyvin ONS:n puolustuslinjaa, ja ottelun ensimmäinen varoitus nähtiinkin jo kolmannella minuutilla, kun Heini Toivonen joutui rikkomaan pallontavoittelutilanteessa. Mira Uronen laukoi rikettä seuranneen vapaapotkun, mutta ONS onnistui peittämään laukauksen. Samassa tilanteessa nähtiin ensimmistä kertaa Castrenissa pallon ja muurin paikan merkkaaminen kansainvälisistä peleistä tutuksi tulleella tavalla, partavaahdolla.

ONS pääsi alkuvaikeuksien jälkeen paremmin mukaan peliin, ja kun pelikellossa oli seitsemän minuuttia pääsi Silja Tuominen puskemaan Marie Levasseurin vasemmalta antamasta keskityksestä, mutta pusku suuntautui yli TPS:n maalin. Ottelun avausmaali syntyi, kun Silja Tuominen katkaisi TPS puolustuksen avauksen ja pelasi Marie Levasseurin vasemmalta läpi. Levassaur ohitti puolustuslinjan ja sijoitti pallon vasemmalla jalallaan varmasti TPS maalin takanurkkaan.

TPS joutui tekemään ensimmäisen pelaajavaihdon jo ottelun 19’ minuutilla, kun loukkaantuneen Tiia Hirvosen tilalle tuli Amanda Aatsinki. Jakson edetessä myös TPS pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Pelikellossa oli 34’ minuuttia, kun vieraat saivat pallon pelattua keskustan kautta oikealle ja Jatta Keskitalo laukoi kohti oikeaa ylänurkkaa, mutta kotijoukkueen maalilla pelannut Matilda Nurmi venyi hyvään torjuntaan. Näin tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 1-0.

Toisen jakson alussa kotijoukkueen peli passivoitui ja TPS pääsi paremmin pelin päälle. ONS pystyi kuitenkin selvittämään vieraiden rakentamat maalintekotilanteet. Maalivahti Matilda Nurmi joutui myös torjuntatöihin, kun Emma Santamäki pääsi 70’ minuutilla laukomaan nousunsa jälkeen rangaistusalueen kaaren tuntumasta terävästi kohti maalia. Nurmen onnistui kuitenkin pelastaa laukaus kulmapotkuksi.

Jakson loppupuolella Marie Levassaur oli pariinkin otteeseen nokikkain TPS vahdin Siiri Välimaan kanssa, mutta Välimaa vei näistä tilanteista pitemmän korren, tosin kerran Levasseurin laukoma pallo kävi torjunnan jälkeen pystytolpassakin.

Toisella jaksolla ei kuitenkaan nähty yhtään lisämaalia kumpaankaan päähän ja näin ONS otti hyvän puolustuspelin turvin kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

ONS - TPS 1 - 0 (1 - 0)