Otteluraportti / 11.5.2019

Kylmää kyytiä Tikkurilassa

TiPS ja ONS kävivät taistelun sarjapisteistä Tikkurilan urheilupuiston heikkokuntoisella tekonurmella pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Kotijoukkue kaatoi ensimmäisen kylmän suihkun ONS:n niskaan jo heti ottelun alussa, kun se siirtyi nopealla maalilla ottelussa johtoasemaan. Toisella jaksolla maaliverkkoja heilutettiin vielä kahteen kertaan. Molemmilla kerroilla pallo löytyi harmittavasti ONS:n verkosta, ja näin kotijoukkue TiPS otti päivän ottelusta kolme sarjapistettä selvin 3-0 (1-0) lukemin.

ONS-leirissä ennakko-odotukset ottelua kohtaan olivat korkealla kahden voitetun pelin jälkeen, vaikka tiedossa oli jo sarjataulukon perusteella, että päivän vastustaja TiPS on hyvä ja vaarallinen joukkue, ja että joukkueessa on useita menestyksekkäästi tyttömaajoukkueissa esiintyneitä pelaajia.

Ennen peliä päävalmentaja Jussi Madetoja painotti ottelun alun tärkeyttä ja huolellista pelaamista. Tästä huolimatta pelin alku oli murheellinen, huonon pelinavauksen seurauksena kotijoukkue TiPS toimitti pallon ONS:n maalilla pelanneen Matilda Nurmen selän taakse jo ottelun kolmannella minuutilla Jenna Topran toimesta.

Vähitellen myös ONS:n peli hieman parani, ja joukkue saikin aikaiseksi muutamia kohtuullisia pallonhallintajaksoja. Todella vaarallisia maalipaikkoja joukkueelle ei kuitenkaan siunaantunut. Sisarukset Marie ja Catherine Levasseur saivat molemmat puolittaiset maalipaikat, mutta tulosta ei saatu maalien muodossa. Vastaavasti TiPS taas kolisutteli maalipuita parikin kertaa ja loi useita kulmapotkuihin johtaneita vaaratilanteita. Lisäosumia jaksolla ei kuitenkaan nähty, niin puoliajalle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla TiPS hallitsi peliä, eikä ONS saanut omaa pallollista peliään juurikaan käyntiin. Palloa ei saatu toimitettua hyökkääjille, ja keskikentän hallinta oli siirtynyt täysin kotijoukkueelle. Toista jaksoa oli pelattu 14 minuuttia, kun Moona Talka pääsi keskeltä läpi ja siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Vaikka ONS muutti peliryhmitystään ja teki pelaajavaihtoja, ei tarvittavaa muutosta omaan peliin parantamiseksi saatu toteutettua. TiPS taas sai pelattua hyökkääjänsä monta kertaa läpiajotilanteisiin ja oli vain ajan kysymys, milloin lisämaaleja syntyy. Kun pelikellossa oli 76 minuutia, niin pallo löysi tiensä kolmannen kerran ONS:n maaliin, Nora Lehdon toimiessa viimeistelijänä. Kotijoukkueella oli vielä varaa tuhlaillakin tilanteita, mutta lopulta maaleja syntyi vain kolme.

Lopputulos oli selvä, eikä jätä selittelyille sijaa. ONS pelasi selvästi tähän saakka kauden heikoimman pelinsä, ja parannettavaa seuraavaan, viikon päästä Kuopiossa pelattavaan otteluun jäi varmasti kaikille.

TiPS - ONS 3 - 0 (1 - 0)