Otteluraportti / 20.4.2019

Sarjapisteet matkasivat Ilveksen mukana Tampereelle

ONS:n ja Ilveksen välillä käytiin tapahtumarikas ottelu Arina Areenalla. Kotijoukkueen harmiksi vierasjoukkue Ilves lähti junamatkalle kohti Tamperetta kaikki kolme sarjapistettä mukanaan. Ilves ratkaisi ottelun toisella jaksolla tekemällä jakson ainoan maalin. Näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin tulos 2-3 (2-2).

Kotijoukkue sai ensimmäisen kylmän suihkun niskaansa heti ottelun alussa. Tuomarin vihellettyä pelin käyntiin, hyökkäsi Ilves tehokkaasti ja päättäväisesti vasenta kaistaa kohti ONS:n maalia. Matilda Nurmi torjui ensimmäisen laukauksen, mutta torjunnan jälkeen Pipsa Saarilahti siirsi Ilveksen ottelussa 1-0 johtoon, kun hän pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin paikalleen jähmettyneen kotijoukkueen puolustuksen ihmetellessä tapahtunutta.

ONS toipui tuosta Ilveksen salamamaalista kuitenkin nopeasti. Vaikka Arina Areenan pelikello ei teknisten ongelmien vuoksi tänään toiminutkaan, niiin virallisen ottelukellon mukaan peliä oli kulunut neljä minuuttia, kun Heini Toivonen puski kotijoukkueelle 1-1 tasoituksen Väärä Väärkosken antamasta kulmapotkusta.

Tasoitusmaalin jälkeen Ilves hallitsi kenttäpeliä ja se pystyi kierrättämään palloa hyökkäysalueella kotijoukkueen puolustaessa. ONS pääsi kuitenkin iskemään ottelun seuraavan maalin mallikkaasta vastahyökkäyksestä. Satu Rousti ja Silja Tuominen pelasivat pallon vasemmalta vauhtiin Marie Levasseurille, hän eteni vauhdilla kohti Ilveksen maalia ja laukoi pallon Ilves puolustuksen estelyistä huolimatta maaliin ja näin kotijoukkue otti ottelussa 2-1 johtoaseman, kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia.

ONS sai nauttia johtoasemassa pelaamisesta ainoastaan kymmenen seuraavaa minuuttia ennen Ilveksen 2-2 tasoitusta. Tuuli Enkkilän löysä laukaus meni yllättäen kotijoukkueen verkon perukoille, kun se pomppi ohi hölmistyneen ONS maalivahti Nurmen. Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli muutamia maalipaikkoja, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Ja näin ottelussa mentiin tauolle tasatilanteessa.

Heti toisen jakson alussa Marie Levasseur pelasi hyvän maalipaikan kotijoukkueelle antamalla matalan keskityspallon vasemmalta Ilves maalille, mutta ONS hyökkääjät eivät saaneet osumaa palloon maalin edustalta. Kotijoukkue sai kulmapotkun vasemmalta, kun toista jaksoa oli pelattu 6 minuuttia. Ja pallontavoittelutilanteessa ONS:n Heini Toivonen ja Ilveksen maalivahti Annika Laihanen törmäsivät toisiinsa ja törmäyksen seuraksena Laihasta huollettiin kentällä muutama minuutti, mutta hän pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Tämän jälkeen Ilves hallitsi pallollisena peliä ja pystyi luomaan maalipaikkoja, mutta kotijoukkue selvitti maalille tulleet tilanteet. Myös ONS sai rakennettua muutaman maalipaikan, parhaat tilanteet olivat Marie Levaaseurilla, mutta hän ei onnistut viimeistely-yrityksissään. Pelin edetessä ONS joutui rikkomaan peliä. Heini Toivonen ja Satu Rousti käyttivät sääntöjen vastaisia otteita varoitusten arvoisesti. Lopulta Ilveksen yritys palkittiin, kun ONS maalivahti Nurmi torjui pallon eteensä ja Roosa Tuominen pääsi sijoittamaan pelivälineen kolmannen kerran kotijoukkueen maaliin.

Ilveksen johtomaalin jälkeen ONS yritti viritellä loppukiriä, mutta tällä kertaa se jäi vajaaksi ja näin kotijoukkueen pistetili sarjassa on neljän ottelun jälkeen edelleen avaamatta. Seuraava mahdollisuus siihen on viikon päästä lauantaina JyPK:n vieraana Jyväskylässä.

ONS - Ilves 2 - 3 (2 - 2)