Otteluraportti / 13.4.2019

Åland United parempi toisen jakson maaleilla

ONS ja Åland United kävivät taistelun sarjapisteistä Castrénin kentällä. Vieraat lähtivät ottelusta kotimatkalle täysi pistepotti mukanaan, kun he kaatoivat kotijoukkueen toisen jakson kolmella maalillaan. ONS johti ottelua kaksi kertaa, mutta vieraat tulivat molemmilla kerroilla tasoihin ja lopulta ohi. Tappio oli kotijoukkueelle kolmas perättäinen ja näin ollen sen pistetili on vielä kolmen pelatun sarjakierroksen jälkeen vielä avaamatta. Lisäksi joukkueen sairaslistalle lisättiin jo ennen ottelua kaksi uutta nimeä, kun molemmat Jenna Vääräniemi ja Satu Rousti joutuivat jättämään ottelun väliin.

Vierasjoukkue aloitti ottelun selkeällä painostuksella ja pakotti kotijoukkueen ryhmittymään puolustusasemiin. Vieraat kierrättivät palloa puolustuslinjan kautta ja pelasivat palloja laitojen kautta ONS:n puolustuslinjan taakse. ONS kuitenkin selvitti vastustajan maalintekotilanteet maalivahti Matilda Nurmen torjunnoilla ja puolustuksen avulla. Maalinedustalta pallot siivottiin nöyrästi vaarattomille vesille. Ensimmäisen vartin jälkeen kotijoukkue pääsikin paremmin mukaan peliin ja kun ottelua oli pelattu 26 min. pelasi Veera Vääräkoski hienolla vaputtavalla syötöllä Marie Levasseurin keskeltä läpiajoon. Kanadalaishyökkääjä sijoitti pallon varmasti maaliin ohi maalivahti Anna Tammisen ja kotijoukkue oli ottelussa 1-0 johdossa.

Maalin jälkeen Åland vyörytti hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia, mutta ONS:n tiivis puolustus piti. ONS taas pyrki iskemään takasin vastahyökkäyksistä, mutta vaarallisia maalintekopaikkoja kotijoukkue ei pystynyt luomaan. Ja näin tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisella jaksolla sama kaava jatkui, vieraat hyökkäsivät ja kotijoukkue puolusti tiiviisti omaa maaliaan. Jaksoa ehdittiin pelata vajaa 30 minuuttia, niin Åland onnistui tasoittamaan pelin, kun muutamaa minuuttia aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Rebecca Björkvall puski pallon kotijoukkueen maaliin tasoittaen pelin. ONS ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan päinvastoin, heti maalia seuranneen keskialoituksen jälkeen pallo pelattiin Åland puolustuksen keskelle Marie Levasseurille, joka laukoi pallon hienolla laukauksellaan vastustamattomasti vierasjoukkueen maaliin, ja kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon 2-1.

ONS:n maalin jälkeen Åland jatkoi pelin hallintaa ja jakson loppupuolella kotijoukkueen niskaan tuli kylmä suihku, kun vieraat onnistuivat maalinteossa kahteen kertaan lyhyen ajan sisällä. Ensin Tiia Peltonen tasoitti ottelun lähietäisyydeltä ja neljä minuuttia myöhemmin Pille Raadik toimitti pallon jälleen ONS:n maalin ja näin vieraat siirtyivät 2-3 johtoon.

Maalin jälkeen kotijoukkue lähti peliryhmityksen muutoksella hakemaan kavennusta, mutta vaarallisia maalintekotilanteita se ei kuitenkaan pystynyt luomaan, ja näin Ålandin johto piti, ja se korjasi ONS:n pettymykseksi ottelusta täyden pistepotin.

Seuraava mahdollisuus pistetilin avaamiseen joukkueella on kuitenkin pääsiäislauantaina (20.4.), kun Tampereen Ilves vierailee Oulussa. Tuo ottelu pelataan Heinäpään palloiluhallissa.

ONS - ÅU 2 - 3 (1 - 0)

Ottelukuvia