Otteluraportti / 30.3.2019

ONS kärsi tappion Tapiolan tekonurmella

ONS ja FC Honka lähtivät naisten liigan toiseen peliinsä eri lähtökohdista, Hongalla oli vierasvoitto alla ja ONS kärsi tappion sarja-avauksessa. ONS-leiriin tuli jobinpostia jo viikolla, kun Aada Törrönen loukkasi harjoituksissa polvensa vakavasti ja hänen osaltaan tämä kausi on paketissa. Myös Veera Vääräkoski joutui jättämään Espoon reissun väliin sairastumisen vuoksi.

Olosuhteet Espoon tekonurmella olivat hyvät, kohtuu lämmin ilma, eikä tuulikaan haitannut. Pelin alkua hallitsi hienokseltaan kotijoukkue, mutta ONS puolustus piti jämäkämmin kuin edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan. ONS teki teräviä vastahyökkäyksiä ja ensimmäisen jakson puolivälissä sekä Marie Levasseur että Heta Olmala pääsivät yrittämään maalintekoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Hongan ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisen jakson loppupuolella peräkkäin muutaman minuutin välein, molemmissa tekijänä oli Aino Vuorinen.

ONS ei kuitenkaan lannistunut takaiskuista, vaan otti pelin hallinnan toisen puoliskon aluksi. Vaihdosta sisään tullut Lotta Niemelä laukoi hyvän yksilösuorituksen päätteeksi hienosti vasurilla oikeaan alanurkkaan ONS:n kavennuksen. Maalin jälkeen peli aaltoili edestakaisin tasaisena, Honka sai muutaman vaarallisen kulmapotkun ja kertaalleen Hongan pelaaja oli myös yksin läpi, mutta ONS:n maalia vartioinut Matilda Nurmi venyi hienoon torjuntaan.

Kymmenkunta minuuttia ennen ennen ottelun loppua Emma Peuhkurista taklattiin törkeästi selkään pariin otteeseen, eikä tuomarin pilli soinut kummassakaan taklauksessa. Näistä jälkimmäinen taklaus oli kohtalokas, Peuhkurinen satutti pahasti polvensa ja hänet kannettiin kentältä. Vamman vakavuus selviää tarkemmissa tutkimuksissa lähipäivinä, mutta pahimmassa tapauksessa Peuhkurisen kausi saattaa olla ohi.

ONS joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden pelaajan vajaalla ja näin tasoitusyritykset jäivät vaisuiksi.

Joukkueen valmentaja Jussi Madetoja oli tyytyväinen joukkojensa peli-ilmeeseen, vaikkakin pisteet jäivät Espooseen. Aadan ja Emman loukkaantumiset ovat luonnollisesti iso takaisku joukkueelle. Olemme kuitenkin aloittaneet kauden pirteästi huolimatta kahdesta tappiosta, Madetoja sanoo.

ONS:n seuraava ottelu on vasta kahden viikon kuluttua, kun kotikentällä vastaan asettuu Åland United.

FC Honka - ONS 2 - 1 (2 - 0)