Otteluraportti / 23.3.2019

HJK vei kauden avausottelun nimiinsä

ONS ja HJK kohtasivat liigakauden 2019 avausottelussa Arina Areenalla. Runsasmaalisessa ottelussa nähtiin kaikkiaan seitsemän maalia. HJK toimitti pallon ONS:n verkkoon viidesti, kun kotijoukkue taas onnistui maalinteossa kaksi kertaa. Näin ottelun loppulukemiksi saatiin HJK:n vierasvoitto 2-5 (0-2).

Ottelu alkoi selkeällä HJK:n pallonhallinnalla. Ja jo ottelun toisella minuutilla Vilma Hakala toimitti pallon ensimmäistä kertaa ONS-maalivahdin Matilda Nurmen selän taakse, kun hän voitti oikealta tulleen keskityspallon rangaistusalueella ja laukoi kotijoukkueen puolustuksen estelyistä huolimatta pallon maaliin. Kun peliä oli pelattu 18. minuuttia HJK siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Jutta Rantala pääsi etenemään oikealta, paitsion rajamailla olleesta tilanteesta, vapaasti kohti ONS-maalia. Kuljetuksensa päätteeksi Rantala laukoi pallon voimalla maaliin.

Kotijoukkueen maalintekotilanteet olivat harvassa ensimmäisellä jaksolla. ONS sai ensimmäisen kulmapotkunsa ottelun 28. minuutilla, ja Marie Levasseur pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan, mutta HJK:n maalilla pelannut Anna Koivunen venyi hyvään torjuntaan. Pari minuuttia ennen jakson loppua Levasseur pääsi puskemaan keskityspallosta, mutta kotijoukkueen harmiksi pusku lipui vasemmalta ohi helsinkiläisten maalin.

Toisella jaksolla ONS oli selkeästi paremmin mukana pelissä, ja jakso alkoikin kotijoukkueen kannalta iloisesti. Sitä oli pelattu vain pari minuuttia, kun Veera Vääräkoski pelasi pallon vauhtiin Aada Törröselle vasempaan laitaan. Törrönen pääsi etenemään kohti HJK:n maalia, ja hän antoi syötön maalinedustalle nousseelle Levaseseurille, joka siirsi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Näin lukemat kaventuivat tilanteeseen 1-2, ja ONS oli mukana pelissä. Kavennusmaalista ei kuitenkaan saatu nauttia pitkään. Jo aloitusta seuranneesta hyökkäyksestä Jutta Rantala viimeisteli HJK:n 1-3 johtomaaliin, kun ONS ei saanut siivottua palloa pois puolustusalueelta.

Silja Tuominen oli lähellä kavennusmaalia, kun hän pääsi tuikkaamaan pallon kohti maalia Levasseurin keskityksestä, mutta HJK:n puolustuksen onnistui pelastaa tilanne maaliviivalta. Ottelun seuraavaakaan maalia ei tarvinnut odottaa kuin pari minuuttia. Aada Törrönen oli jälleen vauhdissa vasemmalla laidalla. Tällä kertaa Törrönen ei syöttänytkään, vaan leikkasi keskustaan kohti rangaistusaluetta ja laukoi pallon komealla laukauksella HJK:n maalin takaylänurkkaan, ja ONS oli jälleen vain maalin takaa-ajomatkalla, ottelun ollessa tilanteessa 2-3.

ONS:n kavennusmaalin jälkeen HJK vei peliä ja vyörytti hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia ja 59. minuutilla Jutta Rantala teki hattutempun, kun hän viimeisteli vasemmalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi lähietäisyydeltä ottelun kolmannen maalinsa ja HJK:n johtolukemat 2-4. HJK jatkoi aktiivista hyökkäyspelaamista kohti ottelun loppua ja kun pelikellossa oli 71. minuuttia pääsi Rantala tekemään rangaistusalueen sisältä ottelun viimeisen maalin. Näin tuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi taululla oli HJK:n vierasvoitto 2-5.

Päävalmentaja Jussi Madetoja - Pelasimme hyvällä asenteella läpi koko ottelun, vaikka olimme takaa-ajoasemassa, niin emme luovuttaneet, vaikka vastustajana oli yksi kauden suurimmista mestarisuosikeista.

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat pirteästi läpi ottelun esiintynyt Aada Törrönen ja Marie Levasseur, joka teki vakuuttavan ensiesiintymisen ONS-paidassa. HJK:n pelaajista ottelussa esille nousi neljä maalia viimeistellyt Jutta Rantala.

ONS:n kausi jatkuu tulevan viikon lauantaina vierasottelulla Espoon Honkaa vastaan.

ONS - HJK 2 - 5 (0 - 2)