ONS otti lauantaina historian ensimmäisestä Suomen Cup -pelistään selkeän voiton Vaasa IFK:sta lukemin 1 - 8. Naisten Ykköstä pelaava VIFK ei päässyt maalipaikoille alkurynnistyksen jälkeen.

Murskalukemista huolimatta ottelu sai oululaisittain hieman nurinkurisen alun, kun vaasalaishyökkääjä Fanny Forss karkasi ONS-puolustukselta. Tilanne tuoksahti paitsiolta, mutta lippu ei noussut, ja Forss onnistui nostamaan pallon yli vastaan tulleen maalivahti Nea Romppaisen. Punapaidat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan toivat vain kolme minuuttia myöhemmin pelin tasoihin upean pelin pelanneen Katrina Guilloun toimesta. Guillou pääsi nokikkain VIFK-maalivahti Karoliina Muurimäen kanssa, harhautti ja viimeisteli varmasti.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen ONS otti täydellisen hallinnan pelistä. Pallo oli kotijoukkueella vain hetkittäin, ja oululaiset sanelivat tahdin pyörittäen peliä yläkolmanneksella. Guillou jatkoikin maalitehtailuaan vain hetkeä myöhemmin laukomalla pallon pussiin maalin edustalta. Pelikellon näyttäessä 34. minuuttia Guillou sinetöi hattutempun upean yksilösuorituksen seurauksena. Ensimmäisen puoliajan lopulla Anna Olmala murtautui vaasalaispuolustuksen läpi ja laukoi pienestä kulmasta takaylänurkkaan lukemiksi 1 - 4.

Toinen puoliaika jatkui myös oululaisten komennuksessa. Maaleja iskivät vielä Fanni Pietikäinen (upealla kaukolaukauksella), Ode Fulutudilu, Emma Peuhkurinen ja Anna Olmala. ONS sinetöi tärkeän voiton maalein 1 - 8 ja varmisti näin paikkansa talvella pelattavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Tänään onnistui koko joukkue. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen oli jo selvää, kuka määrää tahdin. Onnistuimme pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla ja pallonmenetyksen jälkeen se voitettiin heti takaisin. Ilahduttavaa oli myös se, että useampi pelaaja onnistui tänään maalinteossa”.

ONS jatkaa viikon päästä sunnuntaina liigaotteluita, kun oululaiset matkaavat Helsinkiin ottamaan mittaa HJK:sta. Peli pelataan 12.8. klo 14 alkaen Telia 5G Areenalla.