ONS otti kauden suurimman kotivoittonsa lauantaina 18.8., kun Ilves kaatui lukemin 6 - 1. Useammat punapaidat kunnostautuivat maalinteossa.

Oululaisten maalitehtailu alkoi jo ottelun alussa, kun Veera Vääräkosken tarkka syöttö vapautti Ode Fulutudilun läpiajoon. Eteläafrikkalainen harhautti puolustajat ja laukoi tarkasti ylänurkkaan. Peliä oli tuolloin pelattu 9 minuuttia.

ONS:n seuraavaa maalia tarvitsi odottaa vain reilu kymmenen minuuttia. Tällä kertaa asialla oli Anna Olmala, jonka tarkka laukaus upposi vastustamattomasti tamperelaisten verkkoon.

Ilveksellä oli omat paikkansa kiriä ONS:n johtoa kiinni, mutta hyvän ottelun pelannut maalivahti Liisa Rahkola otti muutaman todella tärkeän torjunnan. Tauolle mentiin siis oululaisten 2 - 0 johdossa.

Maalihanat aukesivat toden teolla toisella puoliajalla. ONS-topparin Heini Toivosen ristipallo tavoitti loukkaantumisesta toipuneen Sanna Ylianttilan, joka viimeisteli varmasti. ONS:n loput maalit iski hurjassa vireessä ollut Fulutudilu, joka viimeisteli vielä kolme maalia läpiajoista. 

Ilves onnistui iskemään yhden takaiskumaalin Eini Vesaniemen toimesta pelikellon näyttäessä täydet 90 pelattua minuuttia. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu tamperelaisille, sillä ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6 - 1 ONS:lle.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Hyvä peli, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Onnistujia oli koko joukkue. Lissu otti muutaman todella tärkeän torjunnan pelin alkupuolella, ja ilman näitä peli olisi ollut aivan toisenlainen. Tämä taso pitää nyt pystyä pitämään loppukauden. Jokaisella voitolla on niin iso merkitys itseluottamuksen ja sarjasijoituksen suhteen.”

ONS:n kausi jatkuu parin viikon päästä alaloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 22.8.

Kuva © Timo Rousti