PK-35 Vantaa oli tänään selvästi ONSia parempi. Kotijoukkue kaatoi oululaiset helteisessä Oulunkylässä pelatussa ottelussa lukemin 6-1.

Heti alkuvihellyksen jälkeen ONS sai hyvän pelivireen, ja hallitsi palloa kotijoukkueen päädyssä. Kuitenkin ensimmäisen maalin teki PK-35, kun Kaisa Collin murtautui laidasta, ja syötti maalin edustalle ehtineelle Sanna Saariselle, joka viimeisteli varmasti. Peliä oli tuolloin pelattu 11. minuuttia.

ONS ei tästä lannistunut, vaan onnistui tuomaan ottelun tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Emäntien boksissa olleeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä Katrina Guillou, joka täräytti lukemiksi 1-1.

Kotijoukkue kampesi itsensä uudelleen johtoon pelikellon näyttäessä 22. minuuttia. Asialla oli Iina Salmi, joka antoi upean kulman ja pallo kaartoi suoraan maaliin. Vierasjoukkueella oli pian mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun loistava syöttökuvio vapautti Guilloun. Tilanteeseen ehtivät kuitenkin PK-35:n puolustajat mukaan, ja näin pallo kilahti tolppaan.  Vantaalaiset onnistuivat vielä kasvattamaan johtoasemaansa maalilla hieman ennen taukovihellystä pilkulta. Näin puoliajalle lähdettiin PK-35:n johtaessa 3-1.

Toiselle puoliajalle tultaessa ONS yritti nostaa painetta kohti kotijoukkueen maalia. Kylmää vettä niskaan tuli 52. minuutilla, kun PK-35 onnistui katkaisemaan oululaisten syöttöpelin, ja peliväline päätyi Salmelle. Hän teki päivän toisen maalinsa laukomalla pallon suoraan ylänurkkaan. 

ONS onnistui vielä luomaan muutamia vaarallisia paikkoja, joista yksi oli Emma Peuhkurisen käsialaa. Upea yksilösuoritus päättyi tuliseen laukaukseen ja oululaisten epäonneksi toiseen tolppaan. 

Emännät kaunistelivat vielä lukemia toisen puoliajan lopulla. Maalinteossa onnistuivat hattutempun iskenyt Salmi ja Roosa Bröijer. Pisteet jäivät Vantaalle. 

Joukkueen valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen. ”Aluksi oltiin hyvin pelissä mukana, mutta pilkulta tulleen maalin jälkeen taisi joukkueelta loppua itseluottamus. Tämän jälkeen PK-35 sai pelin aika hyvin hallintaansa. Ei kuitenkaan auta jäädä tuleen makaamaan: meillä on viikko aikaa saada pelimerkit kohdilleen ja ottaa seuraavassa ottelussa täysi pistepotti”.

ONS:n pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 14.7. Oulussa, kun Åland United saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa Castrenissa klo 16.