Oulussa pelattu Naisten Liigan ottelu päätyi kotijoukkueen 3-0 voittoon. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet taistelivat pisteistä lähes loppuun asti, mutta loppuhetkien maalit siivittivät oululaiset kauden ensimmäiseen kotivoittoon.

ONS aloitti maalinteon jo ottelun 3. minuutilla, kun topparina erinomaisesti esiintynyt Heini Toivonen puski kotijoukkueen 1-0 johtoon. ONS sai vapaapotkun kulmalipun läheisyydestä ja Katrina Guillou nosti pallon maalialueelle ja Toivonen nousi korkeimmalle puskien pallon vierasjoukkueen maalivahdin Riina Isokäännän käsien kautta maaliin. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi pikkuhiljaa vierasjoukkueelle, mutta oululaisryhmitys onnistui pitämään TiPS:n pois kotijoukkueen maalilta. TiPS:n vaarallisin maalintekoyritys tuli ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Nora Lehto oli unohtunut maalialueelle ilman vartiointia ja ehti ensimmäisenä vasemmalta tulleeseen keskitykseen, mutta Lehdon viimeistely meni noin metrin ohi ONS:n maalin. Näin puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Puoliajalla ONS suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Ode Fulutudilu tuli sisään Fanni Pietikäisen tilalle. Fulutudilu osoitti heti toisen puoliajan alkuun vaarallisuutensa, ja taisteli itsensä vierasjoukkueen maalille useaan otteeseen. Hyvin pelannut vierasjoukkueen maalivahti Isokääntä piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä ja torjui mm. Fulutudilun ja Ida Ruuskasen maalintekoyritykset. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin puolet, TiPS sai luotua painetta kohti kotijoukkueen Liisa Rahkolan vartioimaa maalia, mutta jälleen oululaispuolustus ehti joko katkomaan tai peittämään vierasjoukkueen yritykset. TiPS nosti ryhmitystään tasoitusmaalin toivossa ja tämä toi lisää mahdollisuuksia kotijoukkueen hyökkäyksille. Ottelun 89. minuutilla Fulutudilu iski kotijoukkueen 2-0 johtoon upean yksilösuorituksen päätteeksi. Fulutudilu sai pallon kentän keskialueella ja kuljetti tempokuljetuksellaan ohi koko TiPS-puolustuksen ja onnistui laukomaan pallon ohi Isokäännän. Maalin jälkeen pallonhallinta pysyi pääsääntöisesti kotijoukkueella ja ottelun loppuhetkillä vaihdosta sisään tullut Ida Ranin kaunisteli lukemiksi 3-0 Guilloun hienosta esityöstä ja näin oululaiset pääsivät juhlimaan kauden ensimmäistä kotivoittoa ja nollapeliä.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa työmoraaliin ja kauden ensimmäiseen kotivoittoon. ”Koko joukkueen työmoraali ansaitsee ison kiitoksen. Vaikka TiPS sai ensimmäisellä puoliajalla pallonhallintaa ja meidän oma pallollinen pelaaminen puoliajan lopussa hiukan sekosi, niin vastustajalla oli ottelussa vain yksi vaarallinen maalipaikka. Pelasimme joukkueena todella hyvän ottelun ja mielestäni topparipari Heini Toivonen ja Morgan Leyble ansaitsevat erityismaininnan. Heidän pelaamisensa tuo peliin rauhallisuutta, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Uskon, että tämä voitto tuo lisää itseluottamusta joukkueemme tuleviin peleihin ja jokainen lähtee päättäväisin mielin hakemaan seuraavista kolmesta alkusarjan ottelusta täyttä pistepottia.”

ONS matkustaa ensi viikonloppuna Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu pelataan 28.7. klo 14 Kaarinan keskuskentällä.

Kuva: Timo Rousti