Pisteet tasattiin Kuopion illassa, kun ONS ja Pallokissat painivat 2-2 tasapelin. ONS:n maalit viimeistelivät Katrina Guillou ja Anna Olmala.

Heti alkuvihellyksestä lähtien ONS:n peli lähti kulkemaan. Pallo liikkui valkopaidalta toiselle tehokkaasti ja heti alkuun saatiinkin muutama vaarallinen paikka luotua Pallokissojen päätyyn. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan jo 8. minuutilla, kun Aino Kröger karkasi oululaispuolustukselta ja päätyi nokikkain ONS-maalia tänään vartioineen Nea Romppaisen kanssa. Kröger ei erehtynyt, vaan ampui pallon tarkasti maaliin.

Oululaiset eivät tästä lannistuneet, vaan jatkoivat omaa peliään. Peli luisti mallikkaasti, ja tilanne toisensa jälkeen syntyi kotijoukkueen maalilla. Toki myös kissoilla oli omat paikkansa oululaispäädyssä. Nämä tilanteet kuitenkin ONS-puolustus onnistui selvittämään. Vihdoin tulosta tuli 40. minuutilla Katrina Guillou toi vierasjoukkueen tasoihin uskomattomalla yksilösuorituksella: Guillou otti rinnalla haltuun Veera Vääräkosken tarkan syötön, kääntyi ja laukoi tarkasti suoraan yläkulmaan. Näin puoliajalle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. 

Toisella puoliajalla valkopaidoilta löytyi edelleen pelihuumoria, ja he jatkoivat hyviä otteitaan. Pallokissat pääsivät kuitenkin toistamiseen johtoasemaan, kun kulmatilanteessa tapahtuneen merkkausvirheen seurauksena Saana Hartikainen pääsi puskemaan pelivälineen maaliin pelikellon näyttäessä 52. pelattua minuuttia.

ONS ei painanut päätä pensaaseen takaiskun jälkeen, vaan osoitti nostaneensa huimasti tasoaan edellisestä pelistään. Kerta toisensa jälkeen oululaiset rakensivat vaarallisia tilanteita Pallokissojen maalille. Kotijoukkue sai hetkellisesti otteen pelistä, ja loi lupaavia paikkoja, mukaan lukien muutaman läpiajon, jotka kuitenkin loistavan ottelun pelannut Romppainen selvitti pitäen näin vierasjoukkueen pelissä mukana. 

Vihdoin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Anna Olmala antoi näytteen taistelijaluonteestaan, paini pallon itselleen kotijoukkueen boksissa ja viimeisteli varmasti. Tämän jälkeen maaleja ei oululaisten loppukiristä huolimatta enää nähty, ja niin yksi tärkeä piste matkaa takaisin Ouluun.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen: ”Todella hyvä peli koko joukkueelta. Pallo liikkui hyvin molemmilla puoliajoilla. Jokainen pelaaja antoi 100 % ja näki, että he halusivat voittaa pelin. Paikkoja syntyi myös paljon, ja niitä olisi riittänyt myös voittoon asti. Tämän päivän onnistuja oli ehdottomasti koko joukkue. Tästä on hyvä jatkaa pelejä kesätauon jälkeen”.

ONS:n pelit jatkuvat kesätauon jälkeen kesäkuun 17. päivä Espoossa, kun oululaiset matkaavat Hongan vieraaksi. Peli alkaa klo 14.