Loppuhetkien maalit johdattivat FC Hongan kotivoittoon

Tapiolassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 4 - 2 lukemin. ONS sai maalihanat auki toisella puoliajalla Heini Toivosen ja Ode Fulutudilun johdolla.

Ensimmäinen puoliajan alkuhetket menivät pitkälti kotijoukkueen komennossa, mutta ONS:n tiivis puolustusasetelma toimi hyvin ja espoolaiset eivät päässeet hyville maalipaikoille. FC Hongan avausmaali syntyi kuitenkin 29. minuutilla, kun Elli Pikkujämsän kaukolaukaus upposi ONS:n maalivahdin Liisa Rahkolan taakse. Kotijoukkueen avausmaalin jälkeen ONS:n hyökkäyspelaaminen alkoi toimia paremmin ja ensimmäisen puoliajan loppu oli tasaista vääntöä. ONS haki tiloja FC Hongan puolustuslinjan takaa, mutta nämä pallot päätyivät pääsääntöisesti kotijoukkueen maalivahdin Paula Myllyojan hyppysiin. Tauolle siirryttiin FC Hongan 1 - 0 johdossa.

Jos ensimmäisellä puoliajalla ei paljon maalipaikoilla herkuteltu, niin toisella puoliajalla tilanne oli toinen. ONS tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja tasoitti ottelun 49. minuutilla. Heini Toivonen nousi omiin korkeuksiinsa kulmapotkussa ja puski ONS:n tasoihin. Tasoituksen jälkeen FC Honka otti pallonhallinnan itselleen ja pääsi luomaan vaarallisia tekopaikkoja oululaisten maalille. Kotijoukkue siirtyikin jo 56. minuutilla uudelleen johtoon, kun Milla Punsar pääsi siirtämään Jutta Rantalan laukauksen jälkitilanteesta pallon tyhjään maaliin.

Oululaiset jatkoivat kuitenkin taistelua ja pystyivät myös luomaan hyviä syöttökombinaatioita kentän keskialueella. ONS:n 2 - 2 maali tuli kuin varkain, kun Fulutudilu prässäsi pallon pois Myllyojalta ja nosti pallon kotijoukkueen maaliin. Peli eteni tasatilanteessa ja hyvin pelannut ONS:n puolustuslinja taisteli uhrautuvasti FC Hongan vyöryessä vierasjoukkueen maalille. Pitkään näyttikin, että pisteet tasataan Espoon helteisessä sunnuntai-iltapäivässä, mutta FC Hongan vaihdosta tullut Sini Vehviläinen oli eri mieltä. Vehviläinen puski komeasti 85. minuutilla kotijoukkueen kolmannen maalin Henna Tenkasen oikealta lähteneestä keskityksestä. Tämän jälkeen oululaisten keskittyminen pääsi herpaantumaan ja vain kaksi minuuttia edellisestä Punsar purjehti ONS:n puolustuksen läpi ja laukoi päivän toisen osumansa. Punsarin maali jäi ottelun viimeiseksi ja pisteet jäivät Espooseen lukemin 4 - 2.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen oululaisten esiintymiseen, vaikka viime hetkillä menetetty piste harmittikin. ”Koko joukkue osoitti hyvää taisteluilmettä kokenutta FC Honkaa vastaan, ja puolustimme hyvin etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän pitää oppia luottamaan omaan tekemiseen myös tasatilanteessa, eikä tyytyä vain peruuttelemaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Nyt keskitymme palautumaan hyvin ja siirrämme katseet kohti seuraavaa peliä.”

ONS:n seuraava peli on torstaina 21.6. jolloin Pallokissat saapuu Ouluun. Peli alkaa klo 18.30.