ONS ja TPS tasasivat pisteet keväisessä Castrenissa, kun tiukka ja tasainen ottelu päättyi 1-1. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti jonoksi asti.

Ottelu alkoi hienoisessa emäntien hallinnassa. Punakone vyörytti peliä eteenpäin kohti TPS:n maalia. Tulosta tulikin jo 16. minuutilla, kun Anna Olmala pääsi TPS:n avauksen väliin ja syötti Ode Fulutudilun läpi, joka ei erehtynyt vaan viimeisteli lukemiksi 1-0.

Loput ensimmäisestä puoliajasta oli aika tasaista vääntöä molemmin puolin. Molemmat joukkueet saivat tilanteita rakennettua, mutta maaleja ei kuitenkaan tullut, joten tauolle lähdettiin oululaisten johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla raitapaidat saivat peliään enemmän käyntiin, ja saivatkin luotua monia vaarallisia tilanteita. ONS taas joutui puolustuskannalle, eikä oma peli oikein lähtenyt käyntiin. TPS:n mehukkaimpien maalipaikkojen joukkoon kuului muun muassa tilanne, jossa raitapaidat kerkesivät ensimmäisenä kulman jälkeen maalin edustalle jääneeseen palloon. Tänään ONS-maalia vartioinut Nea Romppainen kuitenkin onnistui hoitamaan tämän tilanteen kunnialla.

TPS saikin palkinnon kovasta työstään 72. minuutilla, kun boksin ulkopuolelle unohtunut Riikka Ketoja laukoi lukemiksi 1-1. 

Tasoitusmaalin jälkeen oululaisten peli alkoi jälleen kulkea, ja he onnistuivat luomaan vielä muutaman lupaavan paikan. Kuitenkin myös TPS pääsi toisessa päässä kenttää maalintekopaikoille. Nämä ONS-puolustus onnistui kuitenkin selvittämään. Loppu peli olikin tasaista vääntöä päästä päähän. Maaleja ei enää nähty, ja näin pisteet tasattiin. 

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. ”Meillä oli todella haastavat ennakkoasetelmat. Neljä avauskokoonpanon pelaajaa tippui pois ennen peliä. Onneksi joukkueessamme on laajuutta, ja tilanteeseen nähden todella hyvä tulos. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hyvää peliä meiltä. Toisella puoliajalla ehkä hieman väsyttiin, mutta puolustimme kuitenkin uhrautuvasti. Sen ansiosta saimme ensimmäisen pisteen kotona”.

Koivikko kääntää katseet jo tulevaan, ensi viikon lauantaina Oulussa pelattavaan HJK-otteluun. ”Tästä on oikein hyvä jatkaa eteenpäin. Seuraavassa pelissä onkin sitten jo astetta kovempi koitos. Odotan peliä mielenkiinnolla”.