Pisteet jäivät tänään Tampereelle. Ilves oli paremmin hereillä toisen puoliajan lopussa ja kaatoi ONS:n lukemin 4 - 2.

Ottelu sai oululaisten kannalta epäonnisen alun, kun Roosa Tuominen sai ohjattua keskityksen maaliin pelikellon näyttäessä 5. pelattua minuuttia. Valkopaidat eivät tästä lannistuneet, vaan alkoivat pelata omaa peliään. He saivat rakennettua monta lupaavaa paikkaa, mutta myös Ilveksellä oli omat paikkansa. 

Tulosta tuli vihdoin aivan puoliajan lopussa, kun Katrina Guillou ehti palloon ennen Ilves-maalivahtia  Marjukka Mikkosta, ja Ode Fulutudilu survoi pallon jälkitilanteesta verkkoon. Ilves sai pian vaarallisen tilanteen toisessa päässä, mutta ONS-vahti Nea Romppainen torjui sen kulmaksi. Näin ensimmäinen puoliaika päättyi 1 - 1.

Toisen puoliajan alku oli täysin ONS:n hallintaa. Oululaiset siirtyivätkin johtoon 52. minuutilla, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Heini Toivonen laukoi tulisesti lukemiksi 1 - 2. Maestrona tämänkin jälkeen toimivat oululaiset, joiden komennossa peli täysin eteni. Kuitenkin Ilves onnistui tasoittamaan kulmapotkun jälkitilanteesta, kun keltapaidat ehtivät irtopalloon ensimmäisenä. Peliä oli pelattu 57 minuuttia.

Emäntien tasoitusmaalin jälkeen ONS pystyi vielä hallitsemaan ja maali roikkui pitkään ilmassa. Ensimmäisenä maalin teki kuitenkin Ilves, kun Roosa Ärväs ampui tulisesti emännät johtoon.

Tämän jälkeen oululaisten peli synkkeni, ja Ilves pääsi peliin mukaan. ONS haki kuumeisesti tasoitusmaalia, mutta maali tehtiinkin omassa päässä, kun Onna Ketola karkasi valkopaitojen puolustukselta ja kiersi vastaan tulleen Romppaisen. Peli päättyi Ilveksen hyväksi 4 - 2. 

ONS-valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen. ”Olen todella pettynyt tulokseen. Meillä oli omat paikkamme ratkaista ottelu, mutta sen sijaan omissa soi. Vastustaja teki maalinsa puolustuksen virheistä”. Kiitosta Koivikolta saivat ulkomaalaisvahvistukset Guillou ja Fulutudilu. ”Katrina teki äärettömän määrän töitä keskialueella ja Ode oli koko ajan todella vaarallinen”.

ONS-leirissä luodaan katseet jo tulevan viikonlopun JyPK-peliin. ”Nyt pitää vaan treenata puolustus kuntoon ja ensi viikolla pyritään palaamaan voittokantaan”, päättää Koivikko.

ONS:n pelit siis jatkuvat ensi lauantaina 26.5. Jyväskylässä JyPK:n vieraana. Peli alkaa klo 15.