Otteluraportti / 1.4.2018

Pisteet karkasivat Espooseen

Pääsiäislauantain illassa pelattu ottelu ONS-FC Honka päättyi vieraiden 4-0 voittoon. Jälleen kerran liian pehmeä boksipelaaminen koitui oululaisten kohtaloksi.

Ottelu lähti ONS:n osalta hyvin käyntiin. Puolustusvoittoisella ryhmityksellä 5-4-1 pelaamaan lähtenyt joukkue pystyi hallitsemaan palloa ja rakentelemaan paikkoja. Kuitenkaan tulosta ei tullut, ja merkkausvirheen jälkeen Honka pääsi viimeistelemään vapaapotkun jälkitilanteesta Henna Tenkasen toimesta. Sama toistui puoli tuntia myöhemmin, kun Milla Punsar puski kulman punapaitojen verkkoon. Näin tauolle mentiin vieraiden 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla eivät oululaiset saaneet pelin suuntaa muutettua, vaan Honka pääsi iskemään vielä kahdesti. Ensin Sini Vehviläinen laukoi kaukaa kauniisti pallon maaliin yli maalivahti Liisa Rahkolan. Puoliajan lopussa vielä Hongan Ella-Rosa Huusko ehti ensimmäisenä maalin edessä pomppivaan palloon ja viimeisteli varmasti. Maaleja ei enää tämän jälkeen ottelussa nähty, ja pisteet karkasivat Espooseen.

”Pelasimme tiiviimmin kuin viime viikonloppuna, ja vastustaja sai vähemmän maalipaikkoja, vaikka oli kovempi joukkue vastassa”, kommentoi joukkueen luotsi Kari Koivikko. ”Kuitenkin noin kokenutta joukkuetta vastaan kun päästää pari helppoa merkkausvirheestä johtuvaa maalia, niin hankala siitä on lähteä pelaamaan ja haastamaan”, Koivikko jatkaa. ”Edelleen ollaan liian löysiä omalla rangaistusalueella”.

Kiitosta Koivikolta saivat kotijoukkueen parhaana palkittu Satu Rousti, joka toi selkeyttä puolustuslinjaan, ja tänään liigassa debytoinut Helmi Autio, joka pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

Joukkue kuitenkin kahdesta tappiosta huolimatta jatkaa edelleen pää pystyssä harjoittelua. Viisi pelaajaa lähtee tänään pelin jälkeen maajoukkueleireille, ja Koivikko toivookin, että viisikko palaa terveenä reissusta takaisin. Ensi viikolla joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyvät myös ulkomaalaisvahvistukset Ode Fulutudilu ja Katrina Guillou. ONS:n pelit jatkuvat sunnuntaina 15.4. Arina Areenalla, kun PK-35 Vantaa saapuu Ouluun. Ottelu alkaa kello 16.