Otteluraportti / 30.3.2018

JyPK niukasti ONS:ia parempi

JyPK oli revanssiottelussa niukasti ONSia parempi. Ottelu päättyi jyväskyläläisten hyväksi 2-1. Molemmat JyPK:n maalit viimeisteli Gentjana Rochi. Punapaitojen ainokaisen maalin teki Aada Törrönen.

JyPK pääsi heti ottelun alussa oululaisten niskan päälle, kun 5. peliminuutilla Rochi sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueella ja viimeisteli varmasti. Ensimmäisen maalinkin jälkeen ONS:lla oli hieman käynnistymisvaikeuksia, ja pehmeän boksipelaamisen seurauksena Rochi pääsi iskemään toisen maalin, kun pelikello näytti 25 pelattua minuuttia.

Tämän jälkeen ONS:n peli alkoi kulkea, ja oululaisten vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla syntyi, kun Anna Olmala ajoi vaarallisesti laidasta sisään, ja ottelun parhaana palkittu Emma Peuhkurinen pääsi tähän syöttöön ensimmäisenä väliin aivan maalin edustalla, mutta pallo viuhui hieman yli Pauliina Tähtisen vartioiman vihreäpaitojen maalin.

Myös JyPK sai aikaan muutamia muita vaarallisia tilanteita ensimmäisellä puoliajalla. Esimerkiksi Rochi oli karata maalintekoon läpiajosta, mutta tällä kertaa ONS-vahti Nea Romppainen veti pitemmän korren.

Toisella puoliajalla ONS jatkoi hyviä otteita, ja peli eteni aika lailla oululaisten komennossa. JyPK sai muutamia vastahyökkäyksiä, mutta tulosta ei tullut. Oululaiset saivat luotua useita maalipaikkoja, mutta palloa ei kuitenkaan saatu maaliin asti. Tämä muuttui 69. peliminuutilla, kun pirteästi vaihdosta puoliajalta kentälle tullut Iida Ranin syötti Törrösen läpiajoon, joka ei erehtynyt vaan sijoitti pallon JyPK-maaliin.

Huolimatta oululaisten loppukiristä maaleja ei enää ottelussa nähty, vaan pisteet karkasivat Jyväskylään. Punapaidat pelasivat hyvän ottelun, mutta terävyys molemmilla rangaistusalueilla puuttui, ja se koitui kohtaloksi. Ensi viikolla ONS:n pelit jatkuvat, kun hallitseva suomenmestari FC Honka Espoosta saapuu Ouluun. Ottelu potkaistaan käyntiin Arina Areenalla lauantaina 31.3. klo 17.