Lauantaina 13.10. Castrenissa pelatussa ottelussa oli huimat panokset. Voitolla ONS olisi varmistanut liigassa säilymisen ja säästynyt karsinnoilta. TiPS:lle kärsimänsä 2 - 5 tappion jälkeen ONS joutuu kuitenkin jännittämään vielä viimeiselle Naisten Liigan kierrokselle. Nyt näillä kahdella viimeisestä suorasta jatkopaikasta taistelevalla joukkueella on tasapisteet.

Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja varsinaisia maalipaikkoja saatiin odotella reilut 20 minuuttia, kunnes TiPS:n Nora Lehto pelattiin läpiajoon. ONS:n maalivahti Liisa Rahkola kuitenkin pelasti tilanteen vahvalla vastaantulollaan. Pian tämän jälkeen oli ONS:n vuoro koetella TiPS:n puolustusta. Kaukolaukaukset eivät kuitenkaan uponneet verkkoon ja ONS koki ensimmäisen takaiskunsa, kun TiPS:n Nora Lehto pelattiin toistamiseen läpiajoon ottelun 29. peliminuutilla ja tällä kertaa hän ei erehtynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin TiPS tuli jälleen ja ONS:n Satu Rousti rikkoi vastustajaa oman 16-alueensa sisällä saaden suoran punaisen. Pelikellon näyttäessä 34 minuuttia Ronja Isokääntä laittoi pallon pilkulta varmasti maaliin siirtäen TiPS:n jo 0 - 2 johtoon.

Vahvoja otteita ONS:n keskikentällä päivän ottelussa esittänyt Emma Peuhkurinen kavensi ottelun laukauksellaan 1 - 2 tilanteeseen pari minuuttia myöhemmin. TiPS ei kavennusosumasta lannistunut vaan kuittasi tilanteen välittömästi, kun Melanie Azodon viimeisteli pallon voimalla ylänurkkaan oikealta laidalta tulleesta keskityksestä. Puoliajalle siirryttiin 1 - 3 lukemissa.

Toisella puoliajalla vajaalla pelaava ONS pyrki ajamaan vierasjoukkuetta kiinni. Tukala takaa-ajotilanne ja alivoima sai kuitenkin ONS:n sortumaan hätäilyyn ja pallo ei liikkunut totutulla lyhytsyöttöpelillä vaan irtosi helposti pitkiin palloihin. 57. minuutilla TiPS:n Aino Martikainen laukoi pallon oikealta laidalta ohitse ONS:n maalivahdin kasvattaen johdon jo 1 - 4 lukemiin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ida Ruuskanen laukoi oikealta laidalta tilanteeksi 2 - 4.

Päivän ottelussa myös jokaisella maalilla oli suuri merkitys, sillä mikäli joukkueet ovat ensi kierroksen jälkeen tasapisteissä, ratkaistaan jatkopaikan saaja maalierolla. ONS hakikin kaikin voimin lisää kavennusosumia, mutta Sanna Ylianttilan puskemaa ylärimaa lähemmäs pallo ei enää TiPS:n maaliverkkoa päätynyt. Sen sijaan kotijoukkueen päässä helisi vielä kerran 88. minuutilla, kun jälleen oikealta laidalta päästiin laukomaan, tällä kertaa Soo Adekwaghin toimesta.

2 - 5 kotitappion jälkeen ONS matkaa ensi lauantaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle. ONS:lla on edessään haastava ottelu, sillä sivussa ovat päivän ottelusta punaisen kortin saaneen Roustin lisäksi vielä kahden pelin ottelukieltoaan viime viikon pelistä kärsivä Heini Toivonen sekä neljä keltaista korttia kerryttänyt Ida Ruuskanen.

Kuva © Timo Rousti