Otteluraportti / 2.9.2017

Pisteet tasattiin Castrenin illassa

ONS ja JyPK tasasivat pisteet lauantaina Oulussa pelatussa ottelussa. ONS oli voitossa kiinni aina loppuminuuteille asti, mutta jyväskyläläiset kirivät rinnalle ottelun lisäajalla.

JyPK joutui tekemään ensimmäisen pelaajavaihdon heti, kun Marika Ritvanen loukkaantui avausminuutilla. JyPK aloitti ottelun matalalla prässillä ja antoi ONS:n pitää palloa puolustuslinjassa. ONS hallitsi palloa, mutta ei kuitenkaan saanut rauhassa rakenneltua peliä ylempänä kenttää. Fyysisesti vahva JyPK poimi oululaisten pitkät avaukset ja kakkospallot itselleen. Parinkymmenen minuutin kohdalla JyPK sai rangaistuspotkun, joka oululaisten onneksi kuitenkin epäonnistui.

ONS pääsi muutaman kerran murtautumaan laidasta kohti JyPK maalia esimerkiksi Sanna Ylianttilan, Heini Toivosen sekä Fanni Pietikäisen toimesta, mutta jyväskyläläiset saivat puolustettua tilanteet usein kulmiksi. ONS:n läpisyötöt keskeltä poimi puolestaan JyPK:n maalia vartioinut Juuli Kainulainen. Puoliajan lopussa nähtiin pari vaarallista JyPK- hyökkäystä, jotka kotijoukkue kuitenkin hoiti ilman takaiskuja.

Tauolla ONS-kopissa heräteltiin joukkuetta, mikä näkyi etenkin toisen puoliajan alussa muutamana vaarallisena tilanteena. Toisella puoliajalla hyviä syöttöjä keskialueella jaellut Allison Wetherington pelasi muun muassa Anna Olmalan keskeltä puolittain läpi, mutta tällä kertaa laukaus painut yli maalin. ONS-päädyssä nähtiin hetken päästä puolestaan ylärima. 58. minuutilla ONS oli lähimpänä maalintekoa, kun Allison Wetherington sai pallon maalivahti Kainulaisen ollessa kaukana maalistaan. Ensimmäisellä kosketuksella lähtenyt laukaus kaukaa tyhjään maaliin meni kuitenkin niukasti ohi. JyPK toimitti puoliajan edetessä enemmän ja enemmän pitkiä palloja vahvalle Gentjana Rochille, joka tuotti ONS:n puolustajille paljon töitä.

66. minuutilla ONS onnistui vihdoin maalinteossa, kun Wetherington antoi jälleen loistavan syötön Anna Olmalalle. Olmala ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan.

JyPK oli tasoittaa pelin heti tämän jälkeen 68. minuutilla kulmapotkusta, mutta jälleen vahvan ottelun pelannut ONS-vahti Liisa Rahkola sai näppinsä väliin läheltä lähteneeseen puskuun. 77. Minuutilla Rahkola torjui läpiajon, kun JyPK hyökkääjä pääsi nokikkain Rahkolan kanssa. ONS pääsi vielä muutaman kerran hätyyttelemään JyPK:n maalia, mutta ilman tulosta. Lopussa hyökkäyksissä oli ehkä vähän turhankin kiire päästä maalintekoon, kun pelikelloa olisi voinut kuluttaa pitämällä palloa hallussa. Pelikellon näyttäessä 90+1 nähtiin oululaisten kannalta synkkä loppu, kun Emmi Manninen pääsi keskittämään pallon aivan maalin eteen, josta Gentjana Rochi puski pelivälineen verkkoon.

ONS-leirissä oltiin pettyneitä lopun uinahdukseen, mutta katseet siirretään nopeasti kohti keskiviikon vierasottelua Kokkolan GBK:ta vastaan. Päävalmentaja Kari Koivikon mukaan pelissä oli paljon positiivista ja kiitosta keräsivät erityisesti nuoret Fanni Pietikäinen, Emma Peuhkurinen sekä Roosa Immonen. Joukkueen pitää kuitenkin laittaa vielä yksi isompi vaihde silmään, jotta otteluista selvittäisiin voittajana.

Tasapelin ja Åland Unitedin voitettua oman ottelunsa JyPK jatkaa alaloppusarjan johdossa 25 pisteellään. Åland Unitedilla on kasassa 19 pistettä ja ONS:lla 14. GBK on tällä hetkellä putoajan paikalla neljällä pisteellään. Åland Unitedilla on pelattuna yksi peli enemmän kuin muilla, joten ONS:n kiri ohi ahvenanmaalaisten on vielä omissa käsissä.

ONS - JyPK 1 - 1 (0 - 0)