Otteluraportti / 6.9.2017

Kokkolassa päädyttiin pistejakoon

 

ONS ja GBK tasasivat pisteet keskiviikkona Kokkolassa pelatussa ottelussa lukemin 1-1.

GBK siirtyi 1-0 johtoon ottelun kuudennella minuutilla, kun Rosa Maria Herreros Ossaria vapautti Monica Hagströmin läpiajoon, joka nosti pallon ilmasta yli vastaan tulleen ONS-vahdin Nea Romppaisen. GBK prässäsi oululaisia todella ylhäältä, ja ONS:lla oli vaikeuksi purkaa prässiä ja pitää palloa omilla pitkiä aikoja.

ONS pääsi muutaman kerran murtautumaan oikeasta laidasta ja keskittämään maata pitkin takaa tuleville pelaajille, mutta GBK:n puolustus sekä hyvän ottelun pelannut maalivahti Ellen Ahlström blokkasivat laukaukset. GBK aiheutti ONS:n päässä ajoittain hässäkkää pitkillä palloillaan sekä maalinedustilanteissa, jotka syntyivät myös ONS:n omista virheistä.

ONS:n tasoitus 38. minuutilla oli Heini Toivosen yksilösuoritus. Toivonen riisti pallon GBK:n puolustajalta, pääsi etenemään oikealta kohti maalia ja sijoitti pallon varmasti ohi Ahlströmin.

Toisella puoliajalla pallo poltteli molempia joukkueita. ONS loi enemmän tekopaikkoja, mutta GBK iski usein vaarallisesti vastaan pallonriiston jälkeen. GBK pääsi pari kertaa melko rauhassa kokeilemaan maalintekoa, mutta viimeistely-yritykset ontuivat oululaisten onneksi. Toisessa päässä  myös ONS:lla oli vaikeuksia maalinteossa.

Maalivahti Ellen Ahlström poimi monta murtautumisyritystä sekä teki muutaman tärkeän torjunnan. GBK pääsi vielä ottelun viimeisellä minuutilla kokeilemaan vastahyökkäyksestä maalintekoa, mutta Herreros Ossarion yritys lipui ohi maalin.

Sarjatilanne säilyy jännittävänä. GBK säilytti vielä mahdollisuutensa pysyä sarjassa ilman suoraa tippumista. Karsijan paikalla edelleen majailevalla ONS:lla on eroa edellä olevaan Åland Unitediin neljä pistettä, kun pelejä on jäljellä kolme. ONS: ensimmäinen kierros alaloppusarjassa sujui ilman tappioita yhdellä voitolla sekä kahdella tasapelillä, mutta sijoitus sarjassa ei ole enää oululaisten omissa käsissä. Tasapelit eivät ole tuoneet ONS:lle apuja sijoituksen parantamiseen. Pelit jatkuvat ONS:n osalta vasta kahden viikon päästä sunnuntaina, eli 23.9. vieraana Jyväskylän Pallokerhoa vastaan.

GBK - ONS 1 - 1 (1 - 1)