Otteluraportti / 27.8.2017

ONS otti täydet sarjapisteet

ONS ja Åland United ottivat mittaa toisistaan sunnuntaina Oulussa Castrenin stadionilla pelatussa ottelussa. Ottelu päättyi kovan väännön jälkeen ONS:n 2-0 voittoon.

Ottelu lähti kotijoukkueen näkökulmasta käyntiin ikävästi, kun hyökkääjä Aada Törrönen loukkasi reittänsä jo ottelun neljännellä minuutilla. ONS joutui näin ollen käyttämään ensimmäisen vaihtonsa heti. Törrösen tilalle sisään juoksi Anna Olmala.

Kotijoukkueella oli pieniä käynnistymisvaikeuksia ja ensimmäiset hyökkäykset ja maalipaikat menivät Åland Unitedille. Kotijoukkue sai kuitenkin vähitellen otetta pelistä ja kahdeksannella minuutilla verkko soi - oululaisille vuosien varrella hyvinkin tutun maalintekijän toimesta. Paluun lähes kolmen vuoden tauon jälkeen tehnyt Sanna Ylianttila sai oululaisten puolustuslinjasta pitkän pystypallon linjan taakse, eikä ONS:n kaikkien aikojen maalintekijätilaston ykkönen erehtynyt päästyään vapaaseen laukaisupaikkaan.

ONS sai maalin jälkeen rauhallisuutta peliinsä, mutta ahvenanmaalaisetkin painoivat vahvasti päälle. Ottelun 20. minuutilla Jenny Danielsson pääsi ONS:n toppareiden selustasta pamauttamaan läheltä maalia pienestä kulmasta, mutta tänään erittäin vakuuttavasti ONS:n maalilla esiintynyt Liisa Rahkola teki tilanteessa tärkeän gamesaverin. Nollapelin torjunut Rahkola toi puolustuslinjaan tarvittavaa johtajuutta ja sai kentän ja etenkin maalinedustan toimimaan tiiviinä läpi ottelun.

Ensimmäisellä puoliajalla mentiin päästä päähän ja 26. minuutilla oli taas ONS:n vuoro päästä maalintekoyritykseen. Sini Toivonen toimitti tarkan keskityksen vasemmasta reunasta maalille, josta Ylianttila pääsi ensimmäisenä palloon, mutta pusku suuntautui kuitenkin maalin ohi. Ålandin vaarallisimman näköiset paikat syntyivät, kun taustalta tulleet pelaajat pääsivät pari kertaa laukomaan melko vapaasti kaukaa. Rahkola kuitenkin selvitti nämäkin tilanteet varmasti. ONS pääsi myös muutamaan otteeseen yrittämään kaukaa laukaisua muun muassa Iida Raninin sekä Heini Toivosen toimesta, mutta laukaukset suuntautuivat ohi maalin.

Toisella puoliajalla Åland United pääsi heti 46. minuutilla vaaralliseen maalipaikkaan , mutta tuloksetta. Ensimmäisellä puoliajalla keskikentän pohjalla pelannut Allison Wetherington siirrettiin keskikentällä ylemmäksi Emma Peuhkurisen tultua kentälle puoliajalla. Wetherington jakeli läpi ottelun oivallisia ja laadukkaita syöttöjä hyökkääjille. ONS:n parhaana palkittu Wetherington pääsi yrittämään maalintekoa 56. minuutilla Anna Olmalan esityöstä, mutta ensimmäisellä kosketuksella lähtenyt laukaus lensi yli maalin.

Åland United eteni etenkin laitoja pitkin kohti ONS:n maalia, mutta mitä edemmäksi ottelu eteni, sitä paremmin ONS selvisi voittajana tilanteista ja sai katkottua ahvenanmaalaisten puhkaisut varmasti. Ottelu oli alusta loppuun fyysinen kamppailu, josta nuori oululaisjoukkue selviytyi parhaiten tällä kaudella.

ONS:n toinen maali syntyi 62. minuutilla, kun Heini Toivonen pääsi laukomaan hienon vedon aivan tolpan viereen. Åland nosti toisen puoliajan edetessä pelaajia ylemmäs ja yritti saada painetta ONS-päätyyn. Muutaman kerran he pääsivätkin lähelle ONS:n maalia, mutta oululaiset siivosivat maalin edustan tänään varmasti. ONS pelasi ottelun lopun järkevästi ilman riskejä vaikka ahvenanmaalaiset yrittivätkin vimmatusti kavennusta aivan loppuminuuteille asti.

ONS:n riveistä löytyi tänään onnistujia laajalta rintamalta, eikä mikään kentän osa-alue pettänyt. Päävalmentaja Koivikko kiitteli pelin jälkeen erityisesti uutta kolmikkoa Rahkola-Wetherington-Ylianttila, joka toi kokemusta ja varmuutta kentälle sekä loistavan pelin pelannutta Fanni Pietikäistä. Fyysisessä kamppailussa kiitosta Koivikolta keräsi myös Sini Toivosen taisteluote.

ONS kavensi Åland Unitedin etumatkaa kolmeen pisteeseen, kun alaloppusarjaa on jäljellä viisi ottelua. Syksyn tulevissa peleissä riittääkin panosta, sillä molemmat joukkueet haluavat säilyttää sarjapaikkansa ilman vaaraa tippumisesta. ONS jatkaa pelejä tulevana lauantaina kotona, kun vastustajaksi saapuu JyPK Jyväskylästä.  

ONS - Åland United 2 - 0 (1 - 0)

Ottelukuvia: