Otteluraportti / 29.7.2017

ONS oli vailla mahdollisuuksia PK-35 Vantaan käsittelyssä

ONS lähti otteluun puolustusvoittoisella 5-4-1 -ryhmityksellä, ja joukkue onnistuikin pitämään oman maalinsa puhtaana lähes koko ensimmäisen puoliajan.

Kotijoukkue PK-35 otti ottelun ohjat käsiinsä heti alusta alkaen, ja oli lähellä onnistua maalinteossa jo heti ottelun neljännellä minuutilla, kun Sanni Franssi pääsi puskemaan keskityspallosta, mutta ylärima pelasti oululaiset. Franssilla oli myös toinen hyvä maalipaikka ensimmäisen jakson puolessa välissä, mutta tällä kertaa laukaus kilahti tolppaan ja ONS selvisi säikähdyksellä.

PK-35 hallitsi pallollista peliä ja ONS puolusti. Jakson kuluessa kotijoukkue pystyi luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja, mutta ONS:n maalia vartioinut Sonja Rajatalo venyi useaan hienoon torjuntaan. Ottelun ensimmäinen maali syntyi aivan jakson lopulla Eva Nyströmin komealla kaukolaukauksella. Ja näin ottelutauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Myös toinen puoliaika oli PK-35 Vantaan hallintaa. Kuten ensimmäiselläkin jaksolla se loi useita maalipaikkoja, mutta Rajatalo piti torjunnoillaan omaa joukkuettaan pystyssä. Ottelua oli pelattu 64 minuuttia, kun PK-35 siirtyi 2-0 johtoon. Roosa Bröijer pääsi laukomaan rangaistualueelta ja hän ohitti Rajatalon takanurkkaan suuntautuneella laukauksellaan. Edellisestä maalista ehti kulua reilu kymmenen minuuttia, kun vaihdosta sisään tullut Mette Barck puski Kaisa Collinin keskityksen maalinedustalta ONS:n verkkoon.

Tämän jälkeen ONS pyrki nostamaan peliryhmitystään, mutta varsinaisia maalipaikkoja joukkue ei pystynyt luomaan. Sen sijaan PK-35 rankaisi toisen jakson lopulla vielä useamman kerran. Kaisa Collin pääsi ohjaamaan kulmapotkusta pallon maalin ja taululla olivat lukemat 4-0. Kotijoukkueen seuraava maali tuli pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Rajatalo torjui Collinin laukauksen, mutta jälkitilanteessa Sanna Saarista rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Saarinen laukoi itse rangaistuspotkusta 5-0 lukemat. Vielä ottelun lisäajalla Collin pääsi puskemaan keskityspallon ONS-maaliin, ja näin ottelun loppulukemiksi kirjattiin PK-35 Vantaan selvä 6-0 voitto.

PK-35 vei runkosarjan voiton ja jatkaa ylempään loppusarjaan. ONS taas pelaa alemmassa loppusarjassa yhdessä JyPK:n,  Åland Unitedin ja GBK:n kanssa. Loppusarjojen otteluohjelmat valmistunevat elokuun alkupuolella.

PK-35 Vantaa - ONS 6 - 0 (1 - 0)