Otteluraportti / 22.7.2017

JyPK vei sarjapisteet

JyPK kävi hakemassa lauantaina täyden potin Oulusta, kun se voitti ONS:n 1 – 3 (1 – 0) . Niin kuin lukematkin kertovat, kotijoukkue määräsi tahdin ensimmäisellä jaksolla, mutta toinen jakso menikin sitten jyväskyläläisten komennossa.

ONS:n ainoa maali syntyi Aada Törrösen karattua jyväskyläläispuolustukselta. Törrönen kaatui lopulta pitkän kuljetuksensa päätteeksi, mutta sai kuitenkin syötettyä Anni Miettuselle, joka laukoi pallon varmasti maaliin kuudentoista rajoilta, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia.

Maalin jälkeen JyPK:n Rochi Gentjana oli koko ottelun ajan vaarallisen vahva, mutta ONS- puolustajat saivat hänet pidettyä pihdeissään ja poissa vetopaikoilta. ONS:n Anna Olmala ja Aada Törrönen loivat useampia maalipaikkoja, mutta JyPK:n maalivahti Juuli Kainulainen onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Toisella puoliajalla Heini Toivosella oli hyvä paikka 51 minuutilla, mutta Toivosenkin vedon Kainulainen onnistui torjumaan kulmaksi.

JyPK- kone alkoi jyllätä ottelun toisella puoliajalla. Se sai kertaalleen pallon Nea Romppaisen taakse jo kun ottelua oli pelattu noin 60 minuuttia, mutta tilanteessa tuomittiin paitsio. 64. minuutilla JyPK sai lopulta pallon maaliin, kun Henna-Riikka Honkanen sai Begolli Lavdijelta tarkan syötön maalille ja Honkanen sai lauottua pallon maaliin vaikeasta asennosta suoraan ilmasta ja tasoitti ottelun. JyPK:n hyvä paine jatkui ja Honkanen teki saman tien toisen maalinsa päästyään tuikkaamaan pallon maaliin ONS:n puolustettua pehmeästi rangaistusaluettaan. Linda Norrena pääsi vielä lisäämään jyväskyläläisten johtoa, kun ottelua oli pelattu 79 minuuttia. 

ONS:lla oli 82. minuutilla vielä yksi hyvä maalipaikka, kun Heini Toivonen pelattiin reunasta läpi, mutta hyvän ottelun pelannut Juuli Kainulainen torjui läheltä lähteneen kovan laukauksen. Näin ollen JyPK vei pisteet Jyväskylään lukemin 1-3  ja nousi pisteen päähän yläloppusarjan paikasta. ONS jatkaa sarjan toiseksi viimeisellä sijalla. Ensi viikonloppuna oululaiset matkaavat viimeiseen runkosarjan otteluunsa Vantaalle PK-35 Vantaan vieraaksi.

ONS - JyPK 1 - 3 (1 - 0)