Otteluraportti / 16.7.2017

Honka selvään voittoon

FC Honka löi ONS:n sunnuntaina pelatussa ottelussa lukemin 6-0. FC Hongan taito ja kokemus olivat tänään myrkkyä oululaisille.

Espoolaiset siirtyivät johtoon ottelun alussa, kun peliä oli pelattu 10 minuuttia. Nopea Milla Punsar pääsi karkuun vierasjoukkueen puolustukselta ja ohitti ONS:n maalia vartioineen Nea Romppaisen vasemman laidan kautta. Punsar syötti maalin eteen nousseelle Ella-Rosa Huuskolle, joka pääsi siirtämään pallon verkkoon.

Espoolaiset tuottivat ONS:lle vaikeuksia etenkin pitkillä avauksillaan laitoihin, ja vieraat joutuivatkin juoksemaan usein omaa maalia kohti. ONS sai muutamia kertoja avattua peliä hyvin, mutta hyökkäyksissä pelaajat jäivät monesti hieman yksin, eikä ONS saanut hyökkäyksiin tarpeeksi voimaa. Espoolaiset liikuttivat palloa pitkillä syötöillään alakerrassaan ja keskikentällä, mikä venytti oululaisten etäisyyksiä.

17. ja 18. minuutin kohdalla FC Honka pääsi iskemään kahdesti peräjälkeen. Ensimmäinen syntyi Linda Nymanin antamansta vapaapotkusta, josta Ella-Rosa Huusko pääsi puskemaan toisen maalinsa. Sen jälkeen Milla Punsar pääsi paitsiolta haiskahtaneen pallon jälkeen laukomaan kaukaa lukemiksi 3-0.  FC Honka lisäsi johtoaan tauolla lähdettäessä, kun Henni Malinen pääsi etutolpalta ohjaamaan pallon maaliin. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 4-0 johdossa.

Toinen puoliaika lähti käyntiin oululaisten kannalta yhtä huonosti kuin ensimmäinenkin. Honka sai rangaistuspotkun 48. minuutilla, minkä Nea Romppainen torjui, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä kotijoukkueen Henni Malinen, jokaviimeisteli tilanteesta ottelun toisen maalinsa. ONS sai toisellakin puoliajalla avattua peliä välillä aivan hyvin, mutta hyökkäyspäässä suuri pelaaja-alivoima vaivasi myös toista puoliaikaa.

FC Hongan Linda Nyman viimeisteli lisäajalla lukemiksi 6-0 kaukolaukauksellaan. Espoolaiset jatkavat sarjan piikkipaikalla, kun taas ONS ei saanut kurottua kiinni alaloppusarjan ylempiä joukkueita. Ensi viikolla oululaiset kohtaavat kotonaan Jyväskylän Pallokerhon, joka hamuaa vielä pääsyä syksyn ylempään loppusarjaan.

FC Honka - ONS 6 - 0 (4 - 0)