Otteluraportti / 9.7.2017

Pallokissat kaatui Castrenissa 

ONS jätti täydet kolme pistettä Ouluun Pallokissoja vastaan pelatusta ottelusta. Pitkästä aikaa voittoa juhlineet oululaiset kaatoivat kuopiolaisjoukkueen ensimmäistä kertaa historiassaan.

Ottelun alku oli vauhdikas. Pallokissat pääsi ensimmäisenä maalipaikoille, mutta ONS maalivahtinsa Nea Romppaisen johdolla selvitti tilanteet hyvin. ONS sai melko nopeasti pallonhallinnan itselleen ja piti pelivälinettä välillä pitkiäkin aikoja itsellään väsyttäen hiukan vastustajaa. Ensimmäisen puoliajan alussa mentiin välillä päästä päähän, mutta ONS pääsi useammin vaarallisesti tulemaan kohti Pallokissojen maalia. ONS pääsi etenemään varsinkin oikeaa laitaa useita kertoja, mutta syötöt maalille eivät aina tavoittaneet omia.

Pallokissat yritti puhkoa ONS:n linjaa useasti pystypalloilla, mutta nämä tilanteet päättyivät useasti paitsioon. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi 21. peliminuutilla Aada Törrönen kaukolaukauksella kuljetuksen jälkeen. Törrönen näki Pallokissojen maalivahti Elsa Sulkun olevan hieman ulos maaliltaan, ja roikotti hyvin onnistuneella vedollaan pallon verkkoon. Maali vapautti kotijoukkueen pelaamista ja rauhoitti pallonhallintaa.

Puoliajan lopussa nähtiin tapahtumia molemmissa päissä. Ensin kotijoukkueen Onna Ketola sai hankittua joukkueellensa rangaistuspotkun hyvän murtautumisensa jälkeen 43. minuutilla. Pallokissojen Sulku kuitenkin aavisti Fanni Pietikäisen rangaistuslaukauksen oikein, ja sai torjuttua vedon väljemmille vesille. Pallokissat pääsi tästä saman tien hyökkäykseen, jossa ONS:n puolustus joutui rikkomaan hyökkääjää lähellä kuudentoista aluetta. Kuopiolaisten Aino Kröger ja Anni-Maija Kauppila asettuivat juonimaan vapaapotkua, joka lähti vaarallisen näköisesti liikkeelle, mutta laskeutui kuitenkin ONS:n kannalta helpottavasti maalin katolle. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla ONS:n hyökkääjät aiheuttivat vipinää vastustajan päässä useaan otteeseen. Esimerkiksi pelin edetessä koko ajan enemmän ja enemmän lämmennyt Aada Törrönen sai useasti katkottua Pallokissojen avauksia ja pääsikin pariin kertaan hätyyttelemään vastustajan maalia. Myös Pallokissat pääsi välillä esimerkiksi puolittaisiin läpiajoihin, mutta loistavan ottelun pelannut Nea Romppainen hoiti tilanteet varmasti.

ONS:n puolustuslinja yhdessä koko joukkueen kanssa riisti jatkuvasti Pallokissojen avaukset omalle joukkueelleen. Ottelu oli jännittävä, mutta kotijoukkueen kannalta vapauttava maali nähtiin 69. minuutilla, kun Carla Koivikon loistava pystysyöttö tavoitti laidasta Heini Toivosen, joka murtautui vahvasti kohti maalia ajautuen päätyyn asti. Toivosen pudotus pilkun kohdille tavoitti Aada Törrösen, joka sai tuikattua pallon ylämummoon puolustajan estelystä huolimatta.

Maalin jälkeen Pallokissat haki kahdella vaihdolla lisää jalkoja kentälle, mutta kirivaihde jäi kuitenkin lyhyeen, kun 75. minuutilla ONS:n kulmapotkussa toppari Roosa Immonen pääsi palloon ensimmäisenä ja laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan tarkan vedon maalin alanurkkaan.  Maali oli Immosen liigauran ensimmäinen.

ONS sai kauan kaipaamansa voiton tililleen ja ansaitsemansa palkinnon hyvästä esityksestä. Koko joukkueena pelaamisessa on parissa viimeisessa ottelussa nähty harppaus eteenpäin ja vihdoin saatiin myös maalihanat avattua. Seuraavaksi ONS matkaa Espooseen sarjakärki FC Hongan vieraaksi. Ottelu pelataan ensi sunnuntaina 16.7. Tapiolan urheilupuistossa.             

ONS - Pallokissat 3 - 0 (1 - 0)

Ottelukuvia: