Otteluraportti / 1.7.2017

HJK vei pisteet mukanaan

HJK vei täydet kolme pistettä Oulusta 0-1 voitollaan lauantaina pelatussa ottelussa. HJK:n maalin viimeisteli Vilma Hakala 76. peliminuutilla. 

Kuumassa helteessä pelattu ottelu alkoi emäntien komennuksessa. Ensimmäisellä puoliajalla ONS piti palloa pitkiä aikoja ja saikin luotua muutaman hyvän maalipaikan. HJK piti palloa lähinnä alakerrassaan. Vieraat pääsivät kuitenkin pari kertaa puolittaisille paikoille. Emilia Ukkonen pääsi läpiajoon keskeltä, mutta ONS:n maalia vartioinut Sonja Rajatalo vei tilanteessa pidemmän korren ja poimi vastaantulon jälkeen pallon itselleen. 

Pelikellon näyttäessä pariakymmentä minuuttia nähtiin maalipaikkoja molemmissa päissä. HJK:n ottelun ainut vaarallinen maalipaikka nähtiin 22. minuutilla, kun Maiju Hirvonen pääsi laukomaan noin 20 metristä osuen kuitenkin vain ylärimaan. Toisessa päässä ONS loi painetta HJK-päätyyn. Ensin Heini Toivonen pääsi tykittämään vasemmalta läheltä maalia, mutta veto painui sivuverkkoon. Myös Fanni Pietikäinen pääsi yrittämään hieman kauempaa, mutta sekin laukaus sujahti maalin ohi.

ONS onnistui lauantaina koko joukkueena pelaamisessa. Puolustus hoiti tilanteet varmasti, keskikenttä pystyi rakentelemaan peliä rauhallisesti ja hyökkääjät olivat alati vaarallisia ja aiheuttivat prässeillään vaikeuksia HJK:n pelinavaukseen. ONS piti pakkansa tiiviinä ja HJK:n olikin vaikea löytää tiloja kentältä erityisesti keskeltä. ONS sai kokoonpanoonsa viimeksi viime syksynä maaottelussa pelanneen Emma Peuhkurisen, joka esiintyi loistavasti tauon jälkeen. Peuhkuriselta nähtiin tuttua rauhallisuutta pallon kanssa.

Toisella puoliajalla nähtiin myös aktiivinen kotijoukkue. Viimeistelyn kanssa tuskailleet emännät eivät kuitenkaan tänäänkään saaneet palloa verkon perukoille maalinedushässäköistä tai nopeista hyökkäyksistään huolimatta. HJK pääsi toisella puoliajalla hieman enemmän peliin mukaan, ja sai tehtyä tärkeän voittomaalin 75. minuutilla. ONS:n purkupallo kimposi HJK:n Vilma Hakalalle, joka ohitti maaliltaan kauas lähteneen Sonja Rajatalon, minkä jälkeen hyökkää pääsi sijoittamaan reunasta pallon oululaisten maaliin. ONS yritti vielä saada tasoitusta aikaan. Esimerkiksi vaihdosta sisään juossut Aada Törrönen pääsi pariin kertaan murtautumaan oikeasta laidasta HJK:n maalia kohti, mutta HJK:n puolustus siivosi keskitykset väljemmille vesille.

ONS:n yksi kauden parhaimmista ja tasaisemmista esityksistä ei tuonut palkintoa, vaan HJK sai viedä täyden pistepotin mukanaan. ONS:n päävalmentaja Kari Koivikko oli kuitenkin tyytyväinen peli-esitykseen.

- Mielestäni peli oli meiltä tasapainoinen ja todella hyvä ottelu. Onnistuimme joukkueena pitämään HJK:n hyökkäykset vaarattomina ja he eivät päässeet maalipaikoille ja mikäli he pääsivät laittamaan aikaisia keskityksiä, niin meillä oli aina pelaajaylivoima omalla maalilla.

Koivikko kehui myös omiensa pallonhallintaa: - En ole peliä saanut vielä itselleni katsottavaksi, mutta veikkaan pallonhallinnan olleen selvästi meillä. Lisäksi pääsimme pitämään pitkiä jaksoja vastustajan päädyssä, mutta viimeinen murtautuminen maalipaikoille oli edelleen meille vaikeaa.

ONS pelaa seuraavan ottelunsa myös kotonaan, kun vastustajaksi saapuu Pallokissat Kuopiosta.

- Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Pallokissat –otteluun, johon toivon seuramme pelaajia kannustamaan joukkuettamme tärkeään voittoon, Koivikko päättää.              

ONS - HJK 0 - 1 (0 - 0)

Ottelukuvia: