Otteluraportti / 21.6.2017

ONS kärsi murskatappion

TPS kuritti ONS:ia lukemin 8-1 keskiviikkoiltana Turussa pelatussa ottelussa. Voiton myötä TPS jatkaa Naisten Liigan kärjessä.

Ottelu alkoi ONS:n kannalta heti synkästi. Vain kolmen minuutin pelin jälkeen verkko soi omissa, kun Hanna Ruohomaa pääsi viimeistelemään maalin edestä ONS-vahti Nea Romppaisen torjunnan paluupallon sisään. Kymmenen minuuttia tästä, ja ONS:n hyökkääjä Onna Ketola hankki joukkueelleen rangaistuspotkun, josta Anni Miettunen tasoitti lukemat 1-1:een. 

TPS oli vaarallinen suoraviivaisilla hyökkäyksillään, mutta myös ONS sai luotua muutamia maalipaikkoja. Ratkaisevien syöttöjen ja pelinrakentelun kanssa kuitenkin hätäiltiin vähän turhaankin, ja TPS pääsi pallonriistoihin, josta turkulaiset iskivät välittömästi vastaan. 23. minuutilla TPS siirtyi 2-1 johtoon, kun Annika Haanpää laukoi pallon verkkoon.

TPS lisäsi johtoaan noin puolen tunnin kohdalla rangaistuspotkusta, jonka viimeistelin sisään paluun TPS-paitaan tehnyt maajoukkuehyökkääjä Ria Öling. Vain yhdeksän minuuttia edellisestä, ja TPS:n laitapelaaja Annika Haanpää laukoo ottelun toisen osumansa ONS:n maaliin. Tauolle lähdettiin tilanteessa 4-1.

Toinen puoliaika ei alkanut sekään ONS:n kannalta mairittelevasti, vaan TPS lisäsi johtoaan 54. minuutilla 5-1:een, kun ONS:n maalilla paluupalloon ehti ensimmäiseksi Ria Öling. Seuraava TPS:n maali syntyi vajaan kymmenen minuuttia tämän jälkeen kulmapotkusta, josta Hanna Ruohomaa pääsi vapaasti puskemaan pallon verkon perukoille. Myös ONS sai ajoittain pelistä kiinni, mutta vain hetkeksi, sillä TPS puolusti tilanteet hyvin ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti vieraiden maalia.

Ruohomaa viimeisteli knallin arvoisesti lukemat 7-1:een päästyään ottamaan rangaistusalueella ilmapallon haltuunsa ja laukaisemaan kovan laukauksen kohti ONS -maalia. TPS ei missään vaiheessa tyytynyt pelkkään pelailuun ja voiton varmistelemiseen, vaan hyökkäsi maalinnälkäisesti aivan ottelun loppuhetkille saakka. Tästä osoituksena ottelun päättänyt Jutta Rantalan maali aivan maalin edestä. TPS oli - tuloksestakin päätellen - parempi kaikilla pelin osa-alueilla ja näin pisteet jäivät Turkuun.

TPS - ONS 8 - 1 (4 - 1)