Otteluraportti / 7.10.2017

ONS kotivoittoon

ONS voitti GBK:n 3 - 0 lauantaina pelatussa ottelussa. Maalintekijöinä onnistuivat Sanna Ylianttila kahdesti sekä Roosa Immonen kertaalleen.

ONS aloitti ottelun vahvasti ja heti ensimmäisen minuutin aikana nähtiin vaarallinen tilanne GBK-päädyssä. Kymmenen minuutin sisään nähtiin useampikin maalipaikka. 14. minuutilla Sini Toivonen syötti Heini Toivosen reunasta juoksuun, joka keskitti Sanna Ylianttilalle maalille. Ylianttila viimeisteli kotijoukkueen 1 - 0 johtoon.

Pikkuhiljaa myös GBK alkoi päästä otteluun kiinni ja sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa 17. minuutilla. ONS-vahti Nea Romppainen sai kuitenkin torjuttua laukauksen yli maalin kulmapotkuksi.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Aada Törrönen haastoi ahnaasti rangaistusalueen vasemmasta reunasta, jolloin GBK-pakki liukui Törrösen nurin ja pallo asetettiin rangaistuspilkulle. Törrönen joutui tilanteen johdosta jättämään kentän ja ONS teki ensimmäisen vaihtonsa. Rangaistuspotkua asettui ampumaan viime ottelussakin pilkulta osunut Roosa Immonen, joka ei erehtynyt tälläkään kertaa, vaan siirsi kotijoukkueen 1 - 0 johtoon.

Ensimmäinen puoliaika oli ONS:n hallintaa. Kotijoukkue lisäsi johtoaan, kun ONS:n parhaaksi valittu Ylianttila osui toistamiseen aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Tauolle lähdettiin siis tilanteessa 3 - 0.

Toisella puoliajalla ONS koki jälleen käynnistymisvaikeuksia ja GBK painoi päälle. 47. minuutilla nähtiin kuitenkin ONS:n Anna Olmalan laukaus kuudentoista alueelta, joka osui kuitenkin ylähirteen. GBK pääsi yrittämään maalintekoa pariin otteeseen noin 50 minuutin kohdalla ja aiheutti hässäkkää ONS:n maalin edessä. Yksi laukaus läheltä painui maalin ohi. Toisen puoliajan noin vartin kestänyt ONS:n heikko vaihe alkoi kuitenkin kääntyä pikkuhiljaa paremmaksi, eikä GBK päässyt enää kunnolla yrittämään maalintekoa toisella puoliajalla. ONS:lla oli sen sijaan paikkoja lisätä johtoaan, mutta ratkaisut olivat välillä liian hätäisiä. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Fanni Pietikäinen vapaapotkusta, mutta tälläkin kertaa ylärima pelasti kokkolalaiset.

Naisten Liigan kauden viimeinen ottelu oli samalla GBK:n viimeinen ottelu hetkeen ylimmällä sarjatasolla, sillä GBK tippuu ensi kaudeksi Ykköseen. ONS:n kohtalo selviää kahden viikon kuluttua Oulussa pelattavassa toisessa liigakarsintojen osaottelussa. Karsintojen vastustaja selviää tänään sunnuntaina noin kello kolmen aikoihin, kun Ykkösessä pelataan viimeinen jännittävä kierros. Ensimmäinen osaottelu pelataan ensi lauantaina.

ONS - GBK 3 - 0 (3 - 0)