Otteluraportti / 17.6.2017

Täydet pisteet juhlaottelusta

Naisten Liigan juhlakierroksella kotijoukkue ONS voitti tänään GBK:n puhtaasti 3 - 0 (2 - 0). ONS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi. Onna Ketola vei kotijoukkueen johtoon jo neljännellä peliminuutilla, ja Anna Olmala lisäsi johtoa 30. minuutilla Onna Ketolan hienosta esityöstä. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli lähempänä maalintekoa, kun Heini Toivonen puski kulmasta tolppaan, mutta valitettavasti vain tolppaan. GBK:lla ei ensimmäisellä puoliajalla ollut kunnollisia maalintekopaikkoja oikeastaan ollenkaan.

Toisella puoliajalla kotijoukkue joutui altavastaajaksi pitkäksi aikaa, kun GBK alkoi heti jakson alussa vyöryttää peliä kohti ONS:n maalia. Se sai heti jakson alussa kulmapotkun, jonka ONS-vahti Sonja Rajatalo sai torjuttua vain puolittain, mutta ONS- puolustus sai sudittua pallon väljemmille vesille. ONS pystyi vain muutamiin vastahyökkäyksiin, jotka GBK:n pirteästi pelannut puolustaja Soo Adekwagh yleensä pelasi vieraiden eduksi.

Kun ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia, ONS sai pitkästä aikaa kunnon hyökkäyksen aikaiseksi. Onna Ketola syötti Anna Olmalalle, mutta tämän laukaus kilahti tolppaan. Heti perään Ketola pääsi itse yrittämään maalintekoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Hyvän paineen lopuksi vaihdosta sisään tullut Aura Autio kilautti pallon tolppaan, ja  GBK- maali säilyi puhtaana.

Kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia, GBK sai pari hyvää kulmatilannetta, jotka Sonja Rajatalo kuitenkin hoiti kotijoukkueen hyväksi. Kertaalleen GBK sai pallon maalin perukoille asti vapaapotkun jälkihässäkästä, mutta maalia ei hyväksytty GBK- pelaajan rikottua Rajataloa.

Lähes 350-päinen yleisö kannusti Onna Ketolan lopulta vielä yhden maalin tekoon, kun ottelu oli jo yliajalla. Emma Hiukka nakkasi omalta alueelta Ketolan läpiajoon. GBK:n maalivahti Ellen Ahlström torjui hyökkääjän ensimmäisen vedon, mutta Ketola taisteli pallon lopulta maalin perukoille asti.

ONS sai siis vihdoin kauan kaipaamansa voiton ja pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Hienosti onnistuneesta juhlapäivästä ONS haluaa kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita, järjestäjiä ja katsojia. ONS:n pelit jatkuvat keskiviikkona Turussa TPS:n vieraana.

ONS - GBK 3 - 0 (2 - 0)

Ottelukuvia: