Otteluraportti / 1.6.2017

Pisteet jaettiin Castrenissa

Oululaiset katkaisivat pisteettömän putkensa, kun ONS ja Åland United tasasivat tänään pisteet Oulussa lukemin 1 - 1 (1 - 0).

Vierasjoukkue Åland sai hyökätä ensimmäisellä puoliajalla myötätuuleen ONS:ia vastaan, mutta ensimmäisen puoliajan ainoasta maalista vastasi kuitenkin ONS. Valmentaja Kari Koivikko antoi toppari Satu Roustille neuvon avata välillä vasenta laitaa. Rousti teki työtä käskettyä ja pisti laitaan linjoja puhkovan syötön laitapuolustaja Fanni Pietikäiselle, joka nousi maltillisesti kohti Ålandin maalia, pyöritteli Ålandin pelaajat kahville ja syötti sitten tarkan syötön laitaan Anna Olmalalle. Olmala keskitti upeasti maalille Heini Toivoselle, joka ei erehtynyt, vaan pisti pallon maalin edustalta suoraan pömpeliin, kun ottelua oli pelattu 34 minuuttia.

Molemmilla joukkueilla oli useita maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkueen ahkerasti Ålandin puolustajia prässännyt Anna Olmala ja tänään hienon liigadebyyttinsä tehnyt Ruusa Portaankorva olivat koko ajan aktiivisia ja aiheuttivat vipinää Ålandin puolustukselle. Ålandilla maalipaikkoja oli mm. Sydney Blomquistilla, Raissa Feudjio Tchuanyolla ja Jenny Danielssonilla. ONS:n pelaajat epäonnistuivat useamman kerran purkupalloissa ja katsomossa huokailtiin syvään näiden virheiden vuoksi, mutta kaikkien onneksi Åland ei pystynyt näistä virheistä rokottamaan.

Ensimmäisellä puoliajalla ahvenanmaalaisten peli perustui pitkälti pitkiin avauksiin, kun topparin tontilla luutinut Raissa Feudjio nakkeli palloja ONS:n linjan taakse. ONS-puolustus hoiti kuitenkin pallot hyvin, eikä pitkistä palloista tullut sen suurempia ongelmia. ONS liikutteli ensimmäisellä puoliajalla ajoittain maltillisesti ja sai rakenneltua peliä maata pitkin.

Åland United pääsi toisen puoliajan alussa niskan päälle ja sai sekoitettua ONS:n peliä, eikä kotijoukkueen ensimmäisen jakson rauhallinen syöttöpeli enää toiminut. Heikko alku oli kostautua muutamaankin otteeseen, kun ahvenanmaalaiset pääsivät keskityksiin tai ONS:n huonoihin purkupalloihin ensimmäisenä. 67. minuutilla Jenny Danielsson pääsi nokikkain ONS - vahti Sonja Rajatalon kanssa, mutta Rajatalo tuli upeasti vastaan ja torjui Danielssonin vedon jalallaan. Toisella puoliajalla molempien joukkueiden maalivahdit pitivätkin joukkueensa pelissä mukana hienoilla torjunnoillaan.

Åland pääsi kuitenkin iskemään 68. minuutilla, kun Briana Campos sai pallon ONS:n tyhjän maalin edessä. ONS - puolustuksen estelyistä huolimatta Campos pääsi kääntymään, sai jalkansa auki ja tasoitti lukemat 1-1:een. Ålandilla oli seuraava maalipaikka heti tämän jälkeen, mutta Rajatalon lähitorjunnat pitivät kotijoukkueen pelissä mukana. Åland nosti alussa topparina pelanneen Raissa Feudjion hyökkäykseen ja hän oli erittäin liukas pidettävä ONS-pelaajille. Kotijoukkue pelasi tänään kuitenkin uhrautuvasti ja taisteli tärkeän pisteen itselleen.

Ottelun lopussa mentiin päästä päähän ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. ONS oli onnistua maalinteossa peliajan lähennellessä loppua, mutta Åland Unitedin maalia vartioinut Marjukka Mikkonen peitti ja torjui hienosti useaankin otteeseen oikea-aikaisilla vastaantuloillaan jättäen ONS – hyökkääjät ilman osumia.

Tasatuloksen myötä ONS katkaisi seitsemän ottelun pisteettömän putkensa. Putken katkaiseminen ja piste on joukkueelle varmasti henkisesti tärkeä vaikean kevään jälkeen. Neljän pelin tiivis otteluruuhka alkoi lopussa näkyä pelaajien jaloissa, mutta kotijoukkue taisteli hienosti joukkueena loppuun asti.

ONS - Åland United 1 - 1 (1 - 0)

Ottelukuvia: