Otteluraportti / 28.5.2017

Pisteet jäivät Tampereelle

ONS kohtasi Ilveksen Tampereella Tammelan stadionilla sunnuntai-iltapäivänä. Kotijoukkue otti 2 - 0 voiton toisen puoliajan maaleillaan. Maalintekijöinä kunnostautuivat Roosa Ärväs ja Roosa Tuominen.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ONS oli niskan päällä. Se sai liikuteltua palloa maata pitkin, mutta loi tilanteita myös pitkillä palloilla. ONS:n hyökkääjät olivat alati vaarallisia ja Ilves-puolustuksella olikin täysi työ hyökkääjien nopeiden murtautumisten kaitsemisessa. Tammelan nurmi oli kevääseen nähden hyvässä kunnossa, mutta ONS:lle vieras ja hieman pomppiva nurmialusta alusta tuotti ajoittain ongelmia pelin rakentelussa. Siitä huolimatta ONS uskalsi hyvin pelata ja hallita palloa ensimmäisellä puoliajalla.

Ilveksen tilanteet syntyivät puolittaisista läpiajoista tai laidoista tulleista keskityksistä, jotka ONS-puolustus selvitti maalivahti Nea Romppaisen johdolla. Ilves oli päästä maalintekoon, kun hyökkääjä Roosa Ärväs sai ylimpänä pelaajana ONS:n maalipotkun jalkaansa. ONS:n maalia vartioinut Nea Romppainen selvitti kuitenkin jälkitilanteen varmasti. Vierasjoukkueen vaarallisin paikka syntyi Heini Toivoselle, jonka Onna Ketola pelasi läpiajoon. Ilveksen maalivahti Annika Laihanen sai kuitenkin torjuttua tämän laukauksen kulmaksi.

Toisella puoliajalla puntit tasaantuivat. ONS:n ensimmäisellä puoliajalla toiminutta rauhallista pelinrakentelua ei enää hyödynnetty tarpeeksi, vaan ratkaisusyöttöjä alettiin hakea yhä enemmän pitkillä palloilla aina puolustuslinjasta asti. Ilves puolusti pitkät pallon hyvin ja sai näin ollen otetta pelistä. Se pystyi luomaan hyökkäyksiä erityisesti laitojen kautta. Ilveksen ensimmäinen maali nähtiin 49. minuutilla, kun Roosa Ärväs sai pystypallon linjan taakse oikeasta laidasta. Ärväs pääsi laukomaan rauhassa 16-alueelta oikeasta reunasta ja sijoitti pallon takakulmaan. 

ONS:lla oli paikka tasoittaa peli heti Ilveksen maalin jälkeen, kun Heini Toivonen pääsi nokikkain Ilves-vahti Annika Laihasen kanssa, mutta tällä kertaa tolppa pelasti tamperelaiset. Myös mm. Anna Olmala haastoi parikin kertaa rohkeasti ja vaarallisesti Ilves-puolustusta, mutta laukaukset eivät tuottaneet tänään tulosta.

Ilveksen toinen maali syntyi 72. minuutilla, kun Ilveksen sivurajaheiton jälkeen hyökkääjä pääsi murtautumaan päädystä kohti ONS:n maalia. Keskitys maata pitkin löysi pilkun kohdille nousseen Ilves-pelaajan, jonka veto otti kimmokkeen lähimmästä peittämään menneestä ONS-pelaajasta. Pallo päätyi pienessä hässäkässä maalivahdin viereen unohtuneelle Roosa Tuomiselle, jolla oli helppo työ pistää pallo tyhjiin. ONS yritti saada kirivaihdetta päälle, mutta kiireiset ratkaisut johtivat ajoittain pallonmenetyksiin.

Ilves puolusti kuitenkin johtoasemaansa hyvin. ONS sai pelin lopussa luotua vielä muutaman maalintekopaikan. Esimerkiksi vaihdosta sisään juosseelle Aada Törröselle saatiin pelattua hyviä palloja, joista päästiin puolittaisiin paikkoihin. ONS yritti maalia myös kaukolaukauksilla, mutta maalivahti Laihasella oli helppo työ poimia kaukaa tulleet yritykset. Ilves pääsi lopussa vielä vaaralliseen hyökkäykseen, kun hyökkääjä pääsi yksin läpi. Maalivahti Romppainen oli kuitenkin nainen paikallaan, ja nyrkkeili läheltä tulleen tulisen laukauksen kulmaksi.

ONS pelasi hyvän ottelun etenkin ensimmäisellä puoliajalla ja peli-ilme keräsi kiitosta päävalmentaja Kari Koivikolta. Maalintekopelissä paikat tulee kuitenkin hyödyntää paremmin, jotta pisteitä tulisi. Tällä hetkellä pallot eivät meinaa millään pomppia, edes tuurilla, vastustajan verkkoihin. Tässä pelissä vastustaja käytti paikkansa hyvin. ONS:n omassa päässä vastustaja osasi rangaista vierasjoukkuetta parista pienestä nukahduksesta.

Ilveksen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Julie Forss, ONS:lta puolestaan Satu Rousti. Myös Anni Miettusen työpanos tänään keräsi kehuja valmentaja Koivikolta.

ONS kohtaa ensi torstaina Åland Unitedin, jota vastaan se lähtee entistäkin nälkäisempänä hakemaan täyttä pistepottia. Tämän päivän onnistuneet suoritukset ja ajoittain todella hyvin pyörinyt peli antaa paljon uskoa tulevaan. 

Ilves – ONS 2 - 0 (0 - 0)