Otteluraportti / 23.9.2017

JyPK vei voiton

JyPK nappasi voiton kotiin lauantaina ONS:ia vastaan pelatusta ottelusta. Ottelu päättyi lukemiin 2-1. JyPK:n maalit syntyivät 56. ja 65. minuuteilla Lavdije Begollin ja Gentjana Rochin toimesta. ONS:n ainokaisen iski Anna Olmala 90 + 3 minuutilla.

Ottelu alkoi ONS:n hallinnassa. Oululaisten maalivahdilla Nea Romppaisella ei ollut ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana tullut vielä yhtään torjuntatöitä, vaan pallo pyöri toisessa päässä. ONS pääsi lähelle maalia Heini Toivosen jalasta lähteneestä vapaapotkusta, mutta tällä kertaa ylärima pelasti jyväskyläläiset.

ONS:sta paikkoja siunautui kaikille hyökkäyspään pelaajille, eli Sini Toivoselle, Sanna Ylianttilalle, Heini Toivoselle ja Onna Ketolalle. 21. minuutilla nähtiin JyPK:n ensimmäinen maalipaikka ja sen jälkeen vielä vaarallisesti lähtenyt vapari Gentjana Rochin jalasta, mutta veto painui hieman maalin ohi. 34. minuutilla Onna Ketola pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta JyPK:n puolustus sekä maalivahti Juuli Kainulainen selvittivät tilanteen.

ONS:n maali roikkui ilmassa, mutta puoliajan vaarallisin paikka nähtiin toisessa päässä, missä Gentjana Rochi pyöritteli itsensä ONS:n kolmen pelaajan keskeltä vetopaikkaan, josta lähteneen tulisen laukauksen Nea Romppainen sai kuitenkin torjuttua kulmaksi. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 0-0.

ONS:lla oli vaikeuksia päästä toisella puoliajalla peliin mukaan ja JyPK aloitti vahvasti. Puoliajan alussa ONS:n Anna Olmala pääsi puolittaiseen läpiajoon ohitettuaan JyPK:n puolustuksen, mutta maalivahti Juuli Kainulainen oli hereillä, eikä Olmala saanut muita valkopaitoja avukseen. ONS loi koko ajan vaarallisia maalipaikkoja, muun muassa Sanna Ylianttila pääsi puskemaan ja yrittämään vetoa läheltä maalia, mutta ei saanut sunnattua niitä maalia kohti.

Kun puoliaikaa oli kulunut kymmenisen minuuttia, vedettiin Ylianttila käsillä kumoon jyväskyläläisten rangaistusalueella, mutta ottelun salliva tuomarilinja ei rikkeestä rangaistusta puhaltanut. JyPK rankaisi ONS:ia 55. minuutilla, kun Lavdje Begolli pääsi puolustukselta karkuun ja viimeisteli tarkasti ONS:n verkkoon. ONS pääsi yrittämään maalintekoa toisessa päässä JyPK:n ensimmäisen maalin jälkeen, mutta verkko heilahtikin omassa päässä, kun Gentjana Rochi pääsi laukomaan vasemmalta 65. minuutilla.

ONS nosti pelaajia JyPK:n maalin jälkeen ja yritti vimmatusti maalintekoa. Pirteästi sisään juossut Aada Törrönen pääsi juoksuttamaan vastustajia ja 88. minuutilla puski keskityksestä vain vähän ohi maalin. JyPK selvitti ONS:n hyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

Aivan ottelun lopussa nähtiin Heini Toivosen toinen ylärima, joka lähti ONS:n kulman jälkeisestä puskusta. Sen jälkeen ONS onnistui vihdoin ottelun lisäajalla, kun Törrönen keskitti Anna Olmalalle, joka nosti pallon ulkosyrjällään ohi Juuli Kainulaisen. Tämä oli oululaisille kuitenkin laiha lohtu, sillä tuomarin pilli soi ottelun loppumisen merkiksi heti maalin jälkeen.

Ottelun kulku ja tulos olivat oululaisille tuttuja tältä kaudelta. Hyvästä hallinnasta huolimatta joukkue ei saa suorituksestaan palkintoa. Tänään ONS loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta ilman tulosta. JyPK taas oli viimeistelyssään terävä ja puolusti myös hyvin oman tonttinsa.

Hyvässä vireessä oleva Gentjana Rochi hätyyttelee Naisten Liigan maalipörssin kärkisijaa ja on toisena PK-35 Vantaan Kaisa Collinin jälkeen. JyPK varmisti viimeistään tämän ottelun jälkeen alaloppusarjan voiton. ONS:ia uhkaa liigakarsinnat, paitsi jos Åland United häviää jäljellä olevat kolme otteluaan. Ensi viikonloppuna oululaiset matkaavat Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi.             

JypK - ONS 2 - 1 (0 - 0)