Otteluraportti / 20.5.2017

JyPK ratkaisi toisella puoliajalla

JyPK kukisti lauantaina ONS:n Jyväskylässä maalein 4-1 (0-0). JyPK:n maalitehtailun aloitti Heidi Toukola, minkä jälkeen Gentjana Rochi osui knallin arvoisesti kolme kertaa. ONS:n ainokaisen iski Onna Ketola.

Ottelun alku oli sekava. Jo alusta kävi selväksi, ettei epätasaisella nurmella hienouksia nähdä. ONS:lla oli pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta vähitellen kaksinkamppailuita alettiin voittamaan. Pallon hallinta tuotti kuitenkin vaikeuksia. ONS pääsi ensimmäisellä puoliajalla hyökkäämään useimmiten, kun hyökkääjä Onna Ketolalle pistettiin palloja linjan taakse, mutta läpi ottelun vahvasti pelannut JyPK -puolustus sai häirittyä hyökkäyksiä sen verran, ettei maalivahti Pauliina Tähtisen tarvinnut venyä torjuntoihin.

Vierasjoukkueen vaarallisin paikka syntyi, kun puolustaja Fanni Pietikäinen löysi ristipallolla laitapelaaja Heini Toivosen, joka oli noussut taustalta oikeaa laitaa. Ensimmäisellä kosketuksella lähtenyt veto painui kuitenkin hieman yli maalin. JyPK piti ensimmäisellä puoliajalla palloa enemmän ja pääsikin muutaman kerran hätistelemään onssin maalia. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 0-0.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet pääsivät maalipaikoille enemmän kuin ensimmäisellä. Etenkin JyPK pääsi useasti lähelle maalia. Puoliajan ensimmäiset paikat nähtiin 58 minuutilla molemmissa päissä. Ensin JyPK:n keskityksestä ONS –puolustajaan kimmonnut pallo meni vain niukasti ohi maalin. Seuraavasta ONS:n hyökkäyksestä Anni Miettunen pääsi yrittämään kaukolaukausta, joka meni kuitenkin maalin yli. Tästä alkoi vauhdikas loppu, jossa nähtiin useita maalipaikkoja – ja maaleja.

JyPK osui maalipuiden väliin ensimmäisen kerran 63. minuutilla kulmapotkusta. Jyväskyläläiset saivat häirittyä maalivahti Sonja Rajataloa, joka ei päässyt tavoittelemaansa palloon ja Heidi Toukola siirsi maalin edestä pallon verkkoon. JyPK:n toinen maali syntyi 69. minuutilla, kun Gentjana Rochi riisti maalivahdilta karanneen pallon ja iski maalin. JyPK sai vaarallisen paikan melkein heti perään 73. minuutilla, kun Lavdije Begolli nosti pallon yli vastaan tulleen ONS –  vahdin, mutta pallo lipui vähän ohi maalin. 81. minuutilla Rochi pääsi läpiajoon, jonka ensimmäisen yrityksen vastaan tullut Sonja Rajatalo torjui, mutta jonka irtopallosta Rochi sai viimeistellä tyhjään maaliin.

ONS kavensi pelin 3-1:een Onna Ketolan maalilla, joka syntyi 86. minuutilla epäsuorasta vapaapotkusta rangaistusalueen keskeltä, mitä edeltäneessä tilanteessa jyväskylän maalivahti otti pallon käsiinsä oman pelaajan syötöstä. ONS sai kavennuksesta uutta virtaa, ja saikin seuraavalla minuutilla toisen vaarallisen paikan. JyPK puolustus sai kuitenkin siivottua Onna Ketolan laukausyritykset väljemmille vesille. Pelikello näytti kuitenkin pian jo täyttä aikaa. Kolmannella lisäaikaminuutillan Gentjana Rochi iski päivän kolmannen maalinsa kaukaa vapaapotkusta. Komea veto painui ONS:n maalin takakulmaan.

ONS:n vaikeudet saivat siis jatkoa ja joukkue jatkaa sarjassa yhdeksäntenä. JyPK puolestaan venytti pisteputkensa kolmeen peliin. Seuraavan kerran ONS yrittää kääntää kurssia helatorstaina, kun PK-35 Vantaa matkaa vieraaksi Ouluun.

JypK - ONS 4 - 1 (0 - 0)