Otteluraportti / 13.5.2017

FC Honka ratkaisi avauspuoliajalla

Ottelun alussa FC Honka piti palloa, mutta ei päässyt hätistelemään ONS-vahti Sonja Rajatalon vartioimaa maalia. Espoolaiset liikuttivat palloa kärsivällisesti ja löysivät vähitellen tilaa ONS:n linjojen välistä. Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi FC Hongalle pelikellon näyttäessä 10 minuuttia. Milla Punsar pääsi läpiajoon, mutta läpi ottelun tärkeitä torjuntoja tehnyt Sonja Rajatalo pysäytti tuon yrityksen.

ONS riisti palloa ajoittain hyvin, mutta hätäinen syöttöpeli kostautui pallonmenetyksinä. 
- Pallonriiston jälkeen emme saaneet ensimmäistä paria syöttöä helposti omille, vaan jouduimme uudestaan puolustuskannalle. Sitten juoksimme taas pallon perässä, kommentoi ONS:n valmentaja Kari Koivikko.

Ensimmäisellä puoliajalla ONS ei saanut omaa peliään rullaamaan. FC Honka hallitsi peliä jokaisella kentän osa-alueella ja voitti kaksinkamppailut maassa ja ilmassa. FC Hongan ensimmäinen maali syntyi 28. minuutilla rangaistuspotkusta, jota edeltäneessä tilanteessa espoolaisten Punsar kaadettiin rangaistusalueella. Maalin teki Sini Vehviläinen. FC Hongan toinen maali syntyi 38. minuutilla Henni Malisen esityöstä. Malinen nousi vasenta laitaa ja syötti Ella-Rosa Huuskon maalintekoon. Espoolaisten kolmas maali syntyi vain kaksi minuuttia tämän jälkeen. Pystypallo leijaili yli ONS-puolustuksen ja tavoitti Milla Punsarin, joka ohitti vastaan tulleen Rajatalon.

Tauolla kotijoukkueen kopissa peräänkuulutettiin uskallusta ja itseluottamusta. Toisella puoliajalle peli kääntyikin tasaisemmaksi sekä fyysiseksi kamppailuksi. ONS pystyi toisella puoliajalla liikuttelemaan palloa rauhallisemmin ja laadukkaammin. 
- Ensimmäisellä puoliajalla ei uskallettu alkaa pelaamaan omaa peliämme. Sama ongelma on toistunut aiemmissakin peleissämme. Meidän pitäisi uskaltaa alkaa pelaamaan rohkeasti ja rauhallisesti heti pelin alusta, ei vasta sitten kun ollaan häviöllä, kommentoi Koivikko.

Espoolaisilla oli toisella puoliajalla muutama vaarallinen hyökkäys. Esimerkiksi nopea Henni Malinen pääsi kahdesti peräjälkeen keskittämään vasemmalta ONS:n maalille, mutta ONS- puolustus sai siivottua pallon väljemmille vesille. ONS:n maalissa Sonja Rajatalo otti myös muutaman tärkeän torjunnan. ONS nosti toisen puoliajan edetessä hyökkäyspäähän lisää voimaa ja siirtyi kolmen puolustajan alakertaan. Kotijoukkue pyrki painostamaan espoolaisten pelin avausta, mikä häiritsikin FC Hongan pelin rakentelua. Kunnollisille maalintekopaikoille kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt lopun paria yritystä lukuun ottamatta, joissa lähimmäksi maalintekoa pääsi Anna Olmala.

Erityistä kiitosta valmentaja Koivikolta ansaitsivat puolustaja Ida Ruuskanen sekä ONS:n parhaaksi valittu maalivahti Sonja Rajatalo. Molemmat taistelivat entistä joukkuettaan vastaan uhrautuvasti. Otteluraati valitsi espoolaisten parhaaksi pelaajaksi laitapuolustaja Emma Koiviston.

ONS - FC Honka 0 - 3 (0 - 3)
 

Ottelukuvia