Otteluraportti / 30.9.2017

Pisteet jaettiin Ahvenanmaalla

ONS ja Åland United tasasivat pisteet lauantaina pelatussa ottelussa lukemin 1-1. Maalinteossa onnistuivat ONS:lta rangaistuspotkusta Roosa Immonen ja Åland Unitedilta Lisa-Marie Swanson.

ONS otti pallonhallinnan ensimmäisellä puoliajalla ja sai rakenneltua hyökkäyksiä keskeltä sekä laidoilta. Esimerkiksi topparin paikalla pelannut Roosa Immonen onnistui useita kertoja avaamaan peliä keskeltä. Joitakin kertoja ONS kuitenkin hukkasi pallot liian hätäisillä syötöillä tai ensimmäisillä kosketuksillaan. ONS onnistui myös rakentelemaan hyökkäyksiä ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolla. 

Åland United piti myös palloa, mutta ONS:n puolustus piti hyökkääjät poissa vaarallisilta maalipaikoilta. ONS onnistui etenkin ensimmäisellä puoliajalla puolustuspelaamisessa ja sai tehtyä riistoja ylhäälläkin. Päävalmentaja Kari Koivikolta kehuja keräsi etenkin keskikentällä luutineen Sini Toivosen kovuus oikeissa tilanteissa.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 33. peliminuutilla, kun Sanna Ylianttila kuljetti pallon omalta puoliskolta kotijoukkueen päätyyn ja joutui lopulta rikotuksi rangaistusalueella. Pallon taakse asettui Roosa Immonen, jonka laukaus painui verkon perukoille.

Åland Unitedin ensimmäisen puoliajan ainut kunnollinen maalipaikka nähtiin aivan puoliajan lopussa. Sofia Lindström pääsi laukaisemaan tulisen vedon maskin takaa kohti maalia, mutta oikein sijoittunut Liisa Rahkola sai näppinsä väliin.

Åland United tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja saikin heti puoliajan alkuun pari maalipaikkaa. Näissä tilanteissa ONS:n maalivahti Liisa Rahkola oli nainen paikallaan, ja piti oululaisten maalin koskemattomana. ONS loi hyviä tilanteita, mutta vedoista puuttui riittävä tarkkuus ja ne painuivat joko yli tai ohi maalin, tai suoraan maalivahdille.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi vaihdosta hyvin sisään juossut Onna Ketola, joka toisen puoliajan loppupuoliskolla sai Emma Peuhkurisen hyvän esityön jälkeen syötön maalin eteen. Åland Unitedin maalivahti Ann-Sofie Gripenberg venyi kuitenkin hienoon torjuntaan alakulmasta. Myös Iida Nurmos pääsi pamauttamaan vapaasti suoraa vastapalloon noin 20 metristä, mutta laukaus painui hieman ohi maalin.

Kun ONS ei onnistunut hyödyntämään lukuisia maalipaikkojaan, omissa soi. 86. minuutilla Lisa-Marie Swanson voitti keskityspallon itselleen, pääsi kääntymään ja pamautti pallon ONS-verkkoon maalin edestä. ONS pelasi ensimmäiset 80 minuuttia hyvin ja yhtenäisenä joukkueena, mutta  menetti johtoasemansa viimeisen kymmenen minuutin hoipertelun jälkeen.

Ensi viikolla ONS kohtaa kotona alaloppusarjan viimeisessä ottelussaan GBK:n, minkä jälkeen pelit jatkuvat liigakarsintojen merkeissä.

Åland United - ONS 1 - 1 (0 - 1)