Otteluraportti / 25.3.2017

ONS:n taistelu ei riittänyt pisteisiin

ONS taisteli sarjapisteistä Ahvenanmaalla viime sekunteihin asti, mutta joutui lopulta tyytymään katkeraan tappioon.

ONS lähti otteluun hyvällä pelillä haastamaan Åland Unitedia. Syötöt napsahtelivat kohdilleen ja pelissä oli heti ensi minuuteista aivan uusi ilme verrattuna viikko sitten pelattuun Ilves-peliin.

Jo heti ottelun alussa ONS:n Anna Olmala pääsi hyökkäyksen päätteeksi kokeilemaan maalin tekoa, mutta laukaus meni hivenen ohi. Maalinteon aloitti kuitenkin Åland, kun Sofia Lindström pääsi 13' minuutin kohdalla merkkausvirheen takia pistämään pallon ONS-maaliin. Pelikellon osoittaessa 16' Åland–pelaaja pääsi läpiajoon, mutta ONS maalivahti Nea Romppainen torjui hienosti. Tämän jälkeen ONS painostus jatkui ja ajassa 21' Heini Toivonen tasoitti kulmapotkusta hienosti päällään tilanteeksi 1–1.

Åland United meni ajassa 28' jälleen johtoon, kun Florin Wagner siirsi läpiajosta pallon maaliin. Ja hyvin taistellut ONS oli jälleen takaa-ajotilanteessa. Toinen puoliaika olikin ONS:n osalta hyvää peliä ja paine oli kovaa Ålandin maalilla. Päävalmentaja Kari Koivikko teki muutoksia pelaajaryhmitykseen, ja kärkeen nostettu Fanni Pietikäinen tasoitti pelin lukemiin 2–2 hienon syöttökuvion päätteeksi ajassa 64'.

ONS:n vahva vaihe pelissä jatkui ja voittomaali roikkui pitkään ilmassa, mutta ottelun ratkaisseen maalin tekikin ottelun viime hetkillä kulmapotkusta kotijoukkue Ålandn Raissa Feudjio Tchuanyo. Hienon taistelun päätteeksi ONS joutui kotimatkalle ilman pisteitä.

Åland United - ONS 3 - 2 (2 - 1)