Otteluraportti / 14.10.2017

IK Myran vei karsinnan ensimmäisen osan

IK Myran nappasi voiton liigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa ONS:ia vastaan. ONS johti puoliajalla Anna Olmalan maalilla, mutta IK Myran kiri rinnalle ja ohi toisen puoliajan kahdella maalillaan. Maalinteossa onnistuivat Maria Häll ja Tanja Ali-Marttila.

Ottelun kulku oli alusta asti selvä. Märkä ja multainen alusta pakotti molemmat joukkueet pelaamaan pitkillä avauksilla. ONS:lla oli alussa vaikeuksia pallon käsittelyssä, kosketukset karkailivat pitkälle ja vastustaja pääsi muutaman kerran riistämään helposti pallon. IK Myran painoi alussa päälle ja pääsikin pari kertaa puolittaisiin paikkoihin, mutta ONS sai puolustuspelinsä toimimaan pikkuhiljaa. ONS hätäili myös hyökkäyspäässä, mutta tosi puheessa vaikealla kentällä oli myös osansa hukatuissa tilanteissa.

Puoliajan edetessä ONS:n peli hieman helpottui ja rauhoittui, ja se pääsi etenemään etenkin vasemmasta reunasta Emma Peuhkurisen ja Fanni Pietikäisen yhteistyöllä sekä hyökkäyksen avustuksella. Maalintekopaikat eivät kuitenkaan olleet erikoisen vaarallisia, ja IK Myranin maalivahti Emilia Söderström poimi maalia kohti tulleet kaukolaukauksetkin varmasti.

ONS siirtyi johtoon 32. minuutilla kulmapotkun jälkihässäkästä. Fanni Pietikäisen kulma jäi maalin eteen pomppimaan Söderstömin ja puolustuksen peittäessä ensimmäiset yritykset, mutta Anna Olmala runnoi lopulta pallon maaliviivan tuntumasta verkkoon. IK Myran oli lähellä tasoittaa ottelun puoliajan lopussa, siinäkin tilanteessa maalinedushässäkän seurauksena, mutta irtopallosta lähtenyt Emmi Niskakankaan kova veto suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla peli jatkui samanlaisena vääntämisenä kuin ensimmäisellä. ONS:n avaukset tai purut eivät meinanneet löytää omia hyökkääjiä ja IK Myran toimitti pallon aina välittömästi takaisin ONS-päätyyn. IK Myranin ensimmäinen maali syntyi 63. minuutilla kun oikeasta laidasta tulleeseen keskitykseen pääsi maalin edessä ensimmäisenä Maria Häll, joka puski pallon verkon perukoille. Kotijoukkueen toinen maali syntyi 70. minuutilla kulmapotkun jälkeisestä maalinedustilanteesta, josta Tanja Ali-Marttila pamautti pelivälineen verkkoon lähietäisyydeltä.

Maalin jälkeen ONS nosti pelaajiaan ylös ja siirtyi kolmen puolustuslinjaan. Tästä alkoi ONS:n loppukiri, mutta muutamista yrityksistä huolimatta IK Myran kesti paineen ja nappasi voiton ensimmäisestä ottelusta. ONS matkasi kotiin tyhjin käsin, mutta taskussa yksi vierasmaali.

Kauden viimeisessä ottelussa Oulussa Arina Areenalla ONS odottaa pääsevänsä pelaamaan omaa peliänsä ja tekemään asioita, joita joukkue osaa. Tämänpäiväisen mutapainin vei fyysinen IK Myran, joka onnistui tänään erityisesti kaksinkamppailuissa ja puolustuspelaamisessa. ONS ei kuitenkaan paina päätä pensaaseen yhden pelin jälkeen, vaan lähtee viikon päästä taistelemaan kynsin hampain liigapaikkansa puolesta. Suuripanoksinen ottelu pelataan sunnuntaina 22.10. Arina Areenalla kello 14:00.

IK Myran - ONS 2 - 0 (0 - 1)