TiPS - ONS

TiPS - ONS

Otteluraportti / 11.5.2019

Kylmää kyytiä Tikkurilassa

TiPS ja ONS kävivät taistelun sarjapisteistä Tikkurilan urheilupuiston heikkokuntoisella tekonurmella pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Kotijoukkue kaatoi ensimmäisen kylmän suihkun ONS:n niskaan jo heti ottelun alussa, kun se siirtyi nopealla maalilla ottelussa johtoasemaan. Toisella jaksolla maaliverkkoja heilutettiin vielä kahteen kertaan. Molemmilla kerroilla pallo löytyi harmittavasti ONS:n verkosta, ja näin kotijoukkue TiPS otti päivän ottelusta kolme sarjapistettä selvin 3-0 (1-0) lukemin.

ONS-leirissä ennakko-odotukset ottelua kohtaan olivat korkealla kahden voitetun pelin jälkeen, vaikka tiedossa oli jo sarjataulukon perusteella, että päivän vastustaja TiPS on hyvä ja vaarallinen joukkue, ja että joukkueessa on useita menestyksekkäästi tyttömaajoukkueissa esiintyneitä pelaajia.

Ennen peliä päävalmentaja Jussi Madetoja painotti ottelun alun tärkeyttä ja huolellista pelaamista. Tästä huolimatta pelin alku oli murheellinen, huonon pelinavauksen seurauksena kotijoukkue TiPS toimitti pallon ONS:n maalilla pelanneen Matilda Nurmen selän taakse jo ottelun kolmannella minuutilla Jenna Topran toimesta.

Lue lisää…

ONS - TPS

ONS - TPS

Otteluraportti / 4.5.2019

Pistepotti kasvoi Castrénissa

ONS otti täydet kolme pistettä Castrénin kentällä pelatusta Naisten Liigan ottelusta TPS:aa vastaan lukemin 1-0 (1-0). Ottelu saatiin pelata läpi todella hyvissä olosuhteissa, vaikkakin Oulussa satoi perjantain aikana lunta kymmenkunta senttimetriä. Kenttämestarit hoitivat hommansa todella mallikkaasti, he aurasivat kenttää perjantaina aina yhdeksään saakka illalla ja jatkoivat urakkaa lauantaiaamuna heti kukonlaulun jälkeen. Kun ottelu vihellettiin iltapäivällä käyntiin, niiin edellispäivän runsaan lumisateen jäljet näykyivät vain aurauskasoina kentän laitamilla.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta hermostuneesti, ja vierasjoukkue TPS hallitsikin peliä ensimmäiset minuutit. Vieraat paineisti hyvin ONS:n puolustuslinjaa, ja ottelun ensimmäinen varoitus nähtiinkin jo kolmannella minuutilla, kun Heini Toivonen joutui rikkomaan pallontavoittelutilanteessa. Mira Uronen laukoi rikettä seuranneen vapaapotkun, mutta ONS onnistui peittämään laukauksen. Samassa tilanteessa nähtiin ensimmistä kertaa Castrenissa pallon ja muurin paikan merkkaaminen kansainvälisistä peleistä tutuksi tulleella tavalla, partavaahdolla.

Lue lisää...

ONS - Ilves

ONS - Ilves

Otteluraportti / 20.4.2019

Sarjapisteet matkasivat Ilveksen mukana Tampereelle

ONS:n ja Ilveksen välillä käytiin tapahtumarikas ottelu Arina Areenalla. Kotijoukkueen harmiksi vierasjoukkue Ilves lähti junamatkalle kohti Tamperetta kaikki kolme sarjapistettä mukanaan. Ilves ratkaisi ottelun toisella jaksolla tekemällä jakson ainoan maalin. Näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin tulos 2-3 (2-2).

Kotijoukkue sai ensimmäisen kylmän suihkun niskaansa heti ottelun alussa. Tuomarin vihellettyä pelin käyntiin, hyökkäsi Ilves tehokkaasti ja päättäväisesti vasenta kaistaa kohti ONS:n maalia. Matilda Nurmi torjui ensimmäisen laukauksen, mutta torjunnan jälkeen Pipsa Saarilahti siirsi Ilveksen ottelussa 1-0 johtoon, kun hän pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin paikalleen jähmettyneen kotijoukkueen puolustuksen ihmetellessä tapahtunutta.

ONS toipui tuosta Ilveksen salamamaalista kuitenkin nopeasti. Vaikka Arina Areenan pelikello ei teknisten ongelmien vuoksi tänään toiminutkaan, niiin virallisen ottelukellon mukaan peliä oli kulunut neljä minuuttia, kun Heini Toivonen puski kotijoukkueelle 1-1 tasoituksen Väärä Väärkosken antamasta kulmapotkusta.

Lue lisää...

ONS - Åland United

ONS - Åland United

Otteluraportti / 13.4.2019

Åland United parempi toisen jakson maaleilla

ONS ja Åland United kävivät taistelun sarjapisteistä Castrénin kentällä. Vieraat lähtivät ottelusta kotimatkalle täysi pistepotti mukanaan, kun he kaatoivat kotijoukkueen toisen jakson kolmella maalillaan. ONS johti ottelua kaksi kertaa, mutta vieraat tulivat molemmilla kerroilla tasoihin ja lopulta ohi. Tappio oli kotijoukkueelle kolmas perättäinen ja näin ollen sen pistetili on vielä kolmen pelatun sarjakierroksen jälkeen vielä avaamatta. Lisäksi joukkueen sairaslistalle lisättiin jo ennen ottelua kaksi uutta nimeä, kun molemmat Jenna Vääräniemi ja Satu Rousti joutuivat jättämään ottelun väliin.

Vierasjoukkue aloitti ottelun selkeällä painostuksella ja pakotti kotijoukkueen ryhmittymään puolustusasemiin. Vieraat kierrättivät palloa puolustuslinjan kautta ja pelasivat palloja laitojen kautta ONS:n puolustuslinjan taakse. ONS kuitenkin selvitti vastustajan maalintekotilanteet maalivahti Matilda Nurmen torjunnoilla ja puolustuksen avulla. Maalinedustalta pallot siivottiin nöyrästi vaarattomille vesille. Ensimmäisen vartin jälkeen kotijoukkue pääsikin paremmin mukaan peliin ja kun ottelua oli pelattu 26 min. pelasi Veera Vääräkoski hienolla vaputtavalla syötöllä Marie Levasseurin keskeltä läpiajoon. Kanadalaishyökkääjä sijoitti pallon varmasti maaliin ohi maalivahti Anna Tammisen ja kotijoukkue oli ottelussa 1-0 johdossa.

Lue lisää...

FC Honka - ONS

FC Honka - ONS

Otteluraportti / 30.3.2019

ONS kärsi tappion Tapiolan tekonurmella

ONS ja FC Honka lähtivät naisten liigan toiseen peliinsä eri lähtökohdista, Hongalla oli vierasvoitto alla ja ONS kärsi tappion sarja-avauksessa. ONS-leiriin tuli jobinpostia jo viikolla, kun Aada Törrönen loukkasi harjoituksissa polvensa vakavasti ja hänen osaltaan tämä kausi on paketissa. Myös Veera Vääräkoski joutui jättämään Espoon reissun väliin sairastumisen vuoksi.

Olosuhteet Espoon tekonurmella olivat hyvät, kohtuu lämmin ilma, eikä tuulikaan haitannut. Pelin alkua hallitsi hienokseltaan kotijoukkue, mutta ONS puolustus piti jämäkämmin kuin edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan. ONS teki teräviä vastahyökkäyksiä ja ensimmäisen jakson puolivälissä sekä Marie Levasseur että Heta Olmala pääsivät yrittämään maalintekoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Hongan ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisen jakson loppupuolella peräkkäin muutaman minuutin välein, molemmissa tekijänä oli Aino Vuorinen.

ONS ei kuitenkaan lannistunut takaiskuista, vaan otti pelin hallinnan toisen puoliskon aluksi. Vaihdosta sisään tullut Lotta Niemelä laukoi hyvän yksilösuorituksen päätteeksi hienosti vasurilla oikeaan alanurkkaan ONS:n kavennuksen. Maalin jälkeen peli aaltoili edestakaisin tasaisena, Honka sai muutaman vaarallisen kulmapotkun ja kertaalleen Hongan pelaaja oli myös yksin läpi, mutta ONS:n maalia vartioinut Matilda Nurmi venyi hienoon torjuntaan.

Kymmenkunta minuuttia ennen ennen ottelun loppua Emma Peuhkurista taklattiin törkeästi selkään pariin otteeseen, eikä tuomarin pilli soinut kummassakaan taklauksessa. Näistä jälkimmäinen taklaus oli kohtalokas, Peuhkurinen satutti pahasti polvensa ja hänet kannettiin kentältä. Vamman vakavuus selviää tarkemmissa tutkimuksissa lähipäivinä, mutta pahimmassa tapauksessa Peuhkurisen kausi saattaa olla ohi.

ONS joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden pelaajan vajaalla ja näin tasoitusyritykset jäivät vaisuiksi.

Joukkueen valmentaja Jussi Madetoja oli tyytyväinen joukkojensa peli-ilmeeseen, vaikkakin pisteet jäivät Espooseen. Aadan ja Emman loukkaantumiset ovat luonnollisesti iso takaisku joukkueelle. Olemme kuitenkin aloittaneet kauden pirteästi huolimatta kahdesta tappiosta, Madetoja sanoo.

ONS:n seuraava ottelu on vasta kahden viikon kuluttua, kun kotikentällä vastaan asettuu Åland United.

FC Honka - ONS 2 - 1 (2 - 0)

ONS - HJK

ONS - HJK

Otteluraportti / 23.3.2019

HJK vei kauden avausottelun nimiinsä

ONS ja HJK kohtasivat liigakauden 2019 avausottelussa Arina Areenalla. Runsasmaalisessa ottelussa nähtiin kaikkiaan seitsemän maalia. HJK toimitti pallon ONS:n verkkoon viidesti, kun kotijoukkue taas onnistui maalinteossa kaksi kertaa. Näin ottelun loppulukemiksi saatiin HJK:n vierasvoitto 2-5 (0-2).

Ottelu alkoi selkeällä HJK:n pallonhallinnalla. Ja jo ottelun toisella minuutilla Vilma Hakala toimitti pallon ensimmäistä kertaa ONS-maalivahdin Matilda Nurmen selän taakse, kun hän voitti oikealta tulleen keskityspallon rangaistusalueella ja laukoi kotijoukkueen puolustuksen estelyistä huolimatta pallon maaliin. Kun peliä oli pelattu 18. minuuttia HJK siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Jutta Rantala pääsi etenemään oikealta, paitsion rajamailla olleesta tilanteesta, vapaasti kohti ONS-maalia. Kuljetuksensa päätteeksi Rantala laukoi pallon voimalla maaliin.

Kotijoukkueen maalintekotilanteet olivat harvassa ensimmäisellä jaksolla. ONS sai ensimmäisen kulmapotkunsa ottelun 28. minuutilla, ja Marie Levasseur pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan, mutta HJK:n maalilla pelannut Anna Koivunen venyi hyvään torjuntaan. Pari minuuttia ennen jakson loppua Levasseur pääsi puskemaan keskityspallosta, mutta kotijoukkueen harmiksi pusku lipui vasemmalta ohi helsinkiläisten maalin.

Lue lisää...

PK-35 - ONS

Helsingin Myllypurossa pelatussa ensimmäisessä Naisten Liigakarsinnan osaottelussa katsojat pääsivät nauttimaan viihdyttävästä jalkapallosta. Ottelun merkitys näkyi molempien joukkueiden taisteluilmeestä ja sekä ONS että PK-35 pystyivät luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja. Loppulukemiksi pelikirjaan merkittiin ONS:n 0 - 2 vierasvoitto.

Ensimmäisen puoliajan ONS kykeni pelaamaan monipuolisesti pyörittämällä palloa lyhytsyöttöpelillä sekä pitkillä avaavilla syötöillä. ONS pelasi vahvaa fyysistä peliä ja onnistui pääsääntöisesti voittamaan 1 vs. 1 tilanteet. Potentiaalisia maalipaikkoja nähtiin puolin ja toisin läpi jakson, mutta avausmaalia saatiin odottaa kuitenkin 44. peliminuutille. Hyökkäykseen mukaan noussut ONS:n laitapuolustaja Roosa Immonen keskitti oikealta laidalta ja ONS-kärki Sanna Ylianttila puski pallon varmasti verkkoon. Puoliajalle siirryttiin 0 - 1 lukemissa.

Toisella puoliajalla Ylianttila jatkoi siitä, mihin oli ennen taukoa jäänyt ja laukoi pallon toistamiseen 46. peliminuutilla maaliin. Tällä kertaa huikean esityön osumaan teki ONS:n parhaana pelaajana palkittu Ode Fulutudilu. Tämä kärkikaksikko pystyi etenkin toisen puoliajan alussa luomaan myös muita vaarallisia maalipaikkoja, mutta tolppaa lähemmäs tuiki tärkeitä vierasosumia ei ONS enää ottelussa päässyt. ONS tiivisti puolustustaan ja pelasi ottelun lopun riskittömästi. PK-35 painosti kuitenkin loppuun asti ja sai mahdollisuutensa kavennusosumaan pelin viimeminuuttien erikoistilanteista. Painostuksesta huolimatta ONS:n piti maalinsa puhtaana varmistaen 0 - 2 vierasvoiton tuoman huomattavan edun siirryttäessä 3.11. Oulun Arina Areenalla pelattavaan toiseen osaotteluun.

Liigakarsintojen alla ONS:n joukkueen ringin johtoon hypännyt päävalmentaja Jussi Madetoja oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen: "Mahtava peli. Joukkueen esitys oli upea ja nähtiin hienoja maaleja. Vastustaja ei ollut mikään helppo vaan pelaava, menestynyt ja tehnyt paljon maaleja. ONS:n fyysinen peli ja loppuun asti yrittäminen ratkaisi matsin."

Madetoja painottaa myös viimeisen ottelun tärkeyttä: "Sarja on nyt puolessa välissä. Meillä on hyvät lähtöasetelmat, mutta samasta tilanteesta jatkaminen vaatii paljon keskittymistä ja tahtotilaa, jotka molemmat olivat tänään koko joukkueella kunnossa."

ONS - TiPS

ONS - TiPS

Lauantaina 13.10. Castrenissa pelatussa ottelussa oli huimat panokset. Voitolla ONS olisi varmistanut liigassa säilymisen ja säästynyt karsinnoilta. TiPS:lle kärsimänsä 2 - 5 tappion jälkeen ONS joutuu kuitenkin jännittämään vielä viimeiselle Naisten Liigan kierrokselle. Nyt näillä kahdella viimeisestä suorasta jatkopaikasta taistelevalla joukkueella on tasapisteet.

Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja varsinaisia maalipaikkoja saatiin odotella reilut 20 minuuttia, kunnes TiPS:n Nora Lehto pelattiin läpiajoon. ONS:n maalivahti Liisa Rahkola kuitenkin pelasti tilanteen vahvalla vastaantulollaan. Pian tämän jälkeen oli ONS:n vuoro koetella TiPS:n puolustusta. Kaukolaukaukset eivät kuitenkaan uponneet verkkoon ja ONS koki ensimmäisen takaiskunsa, kun TiPS:n Nora Lehto pelattiin toistamiseen läpiajoon ottelun 29. peliminuutilla ja tällä kertaa hän ei erehtynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin TiPS tuli jälleen ja ONS:n Satu Rousti rikkoi vastustajaa oman 16-alueensa sisällä saaden suoran punaisen. Pelikellon näyttäessä 34 minuuttia Ronja Isokääntä laittoi pallon pilkulta varmasti maaliin siirtäen TiPS:n jo 0 - 2 johtoon.

Vahvoja otteita ONS:n keskikentällä päivän ottelussa esittänyt Emma Peuhkurinen kavensi ottelun laukauksellaan 1 - 2 tilanteeseen pari minuuttia myöhemmin. TiPS ei kavennusosumasta lannistunut vaan kuittasi tilanteen välittömästi, kun Melanie Azodon viimeisteli pallon voimalla ylänurkkaan oikealta laidalta tulleesta keskityksestä. Puoliajalle siirryttiin 1 - 3 lukemissa.

Toisella puoliajalla vajaalla pelaava ONS pyrki ajamaan vierasjoukkuetta kiinni. Tukala takaa-ajotilanne ja alivoima sai kuitenkin ONS:n sortumaan hätäilyyn ja pallo ei liikkunut totutulla lyhytsyöttöpelillä vaan irtosi helposti pitkiin palloihin. 57. minuutilla TiPS:n Aino Martikainen laukoi pallon oikealta laidalta ohitse ONS:n maalivahdin kasvattaen johdon jo 1 - 4 lukemiin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ida Ruuskanen laukoi oikealta laidalta tilanteeksi 2 - 4.

Päivän ottelussa myös jokaisella maalilla oli suuri merkitys, sillä mikäli joukkueet ovat ensi kierroksen jälkeen tasapisteissä, ratkaistaan jatkopaikan saaja maalierolla. ONS hakikin kaikin voimin lisää kavennusosumia, mutta Sanna Ylianttilan puskemaa ylärimaa lähemmäs pallo ei enää TiPS:n maaliverkkoa päätynyt. Sen sijaan kotijoukkueen päässä helisi vielä kerran 88. minuutilla, kun jälleen oikealta laidalta päästiin laukomaan, tällä kertaa Soo Adekwaghin toimesta.

2 - 5 kotitappion jälkeen ONS matkaa ensi lauantaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle. ONS:lla on edessään haastava ottelu, sillä sivussa ovat päivän ottelusta punaisen kortin saaneen Roustin lisäksi vielä kahden pelin ottelukieltoaan viime viikon pelistä kärsivä Heini Toivonen sekä neljä keltaista korttia kerryttänyt Ida Ruuskanen.

Kuva © Timo Rousti


ONS - Ilves

ONS - Ilves

ONS otti kauden suurimman kotivoittonsa lauantaina 18.8., kun Ilves kaatui lukemin 6 - 1. Useammat punapaidat kunnostautuivat maalinteossa.

Oululaisten maalitehtailu alkoi jo ottelun alussa, kun Veera Vääräkosken tarkka syöttö vapautti Ode Fulutudilun läpiajoon. Eteläafrikkalainen harhautti puolustajat ja laukoi tarkasti ylänurkkaan. Peliä oli tuolloin pelattu 9 minuuttia.

ONS:n seuraavaa maalia tarvitsi odottaa vain reilu kymmenen minuuttia. Tällä kertaa asialla oli Anna Olmala, jonka tarkka laukaus upposi vastustamattomasti tamperelaisten verkkoon.

Ilveksellä oli omat paikkansa kiriä ONS:n johtoa kiinni, mutta hyvän ottelun pelannut maalivahti Liisa Rahkola otti muutaman todella tärkeän torjunnan. Tauolle mentiin siis oululaisten 2 - 0 johdossa.

Maalihanat aukesivat toden teolla toisella puoliajalla. ONS-topparin Heini Toivosen ristipallo tavoitti loukkaantumisesta toipuneen Sanna Ylianttilan, joka viimeisteli varmasti. ONS:n loput maalit iski hurjassa vireessä ollut Fulutudilu, joka viimeisteli vielä kolme maalia läpiajoista. 

Ilves onnistui iskemään yhden takaiskumaalin Eini Vesaniemen toimesta pelikellon näyttäessä täydet 90 pelattua minuuttia. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu tamperelaisille, sillä ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6 - 1 ONS:lle.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Hyvä peli, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Onnistujia oli koko joukkue. Lissu otti muutaman todella tärkeän torjunnan pelin alkupuolella, ja ilman näitä peli olisi ollut aivan toisenlainen. Tämä taso pitää nyt pystyä pitämään loppukauden. Jokaisella voitolla on niin iso merkitys itseluottamuksen ja sarjasijoituksen suhteen.”

ONS:n kausi jatkuu parin viikon päästä alaloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 22.8.

Kuva © Timo Rousti

Suomen Cup: VIFK - ONS

Suomen Cup: VIFK - ONS

ONS otti lauantaina historian ensimmäisestä Suomen Cup -pelistään selkeän voiton Vaasa IFK:sta lukemin 1 - 8. Naisten Ykköstä pelaava VIFK ei päässyt maalipaikoille alkurynnistyksen jälkeen.

Murskalukemista huolimatta ottelu sai oululaisittain hieman nurinkurisen alun, kun vaasalaishyökkääjä Fanny Forss karkasi ONS-puolustukselta. Tilanne tuoksahti paitsiolta, mutta lippu ei noussut, ja Forss onnistui nostamaan pallon yli vastaan tulleen maalivahti Nea Romppaisen. Punapaidat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan toivat vain kolme minuuttia myöhemmin pelin tasoihin upean pelin pelanneen Katrina Guilloun toimesta. Guillou pääsi nokikkain VIFK-maalivahti Karoliina Muurimäen kanssa, harhautti ja viimeisteli varmasti.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen ONS otti täydellisen hallinnan pelistä. Pallo oli kotijoukkueella vain hetkittäin, ja oululaiset sanelivat tahdin pyörittäen peliä yläkolmanneksella. Guillou jatkoikin maalitehtailuaan vain hetkeä myöhemmin laukomalla pallon pussiin maalin edustalta. Pelikellon näyttäessä 34. minuuttia Guillou sinetöi hattutempun upean yksilösuorituksen seurauksena. Ensimmäisen puoliajan lopulla Anna Olmala murtautui vaasalaispuolustuksen läpi ja laukoi pienestä kulmasta takaylänurkkaan lukemiksi 1 - 4.

Toinen puoliaika jatkui myös oululaisten komennuksessa. Maaleja iskivät vielä Fanni Pietikäinen (upealla kaukolaukauksella), Ode Fulutudilu, Emma Peuhkurinen ja Anna Olmala. ONS sinetöi tärkeän voiton maalein 1 - 8 ja varmisti näin paikkansa talvella pelattavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Tänään onnistui koko joukkue. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen oli jo selvää, kuka määrää tahdin. Onnistuimme pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla ja pallonmenetyksen jälkeen se voitettiin heti takaisin. Ilahduttavaa oli myös se, että useampi pelaaja onnistui tänään maalinteossa”.

ONS jatkaa viikon päästä sunnuntaina liigaotteluita, kun oululaiset matkaavat Helsinkiin ottamaan mittaa HJK:sta. Peli pelataan 12.8. klo 14 alkaen Telia 5G Areenalla.