ONS - Ilves

ONS - Ilves

ONS otti kauden suurimman kotivoittonsa lauantaina 18.8., kun Ilves kaatui lukemin 6 - 1. Useammat punapaidat kunnostautuivat maalinteossa.

Oululaisten maalitehtailu alkoi jo ottelun alussa, kun Veera Vääräkosken tarkka syöttö vapautti Ode Fulutudilun läpiajoon. Eteläafrikkalainen harhautti puolustajat ja laukoi tarkasti ylänurkkaan. Peliä oli tuolloin pelattu 9 minuuttia.

ONS:n seuraavaa maalia tarvitsi odottaa vain reilu kymmenen minuuttia. Tällä kertaa asialla oli Anna Olmala, jonka tarkka laukaus upposi vastustamattomasti tamperelaisten verkkoon.

Ilveksellä oli omat paikkansa kiriä ONS:n johtoa kiinni, mutta hyvän ottelun pelannut maalivahti Liisa Rahkola otti muutaman todella tärkeän torjunnan. Tauolle mentiin siis oululaisten 2 - 0 johdossa.

Maalihanat aukesivat toden teolla toisella puoliajalla. ONS-topparin Heini Toivosen ristipallo tavoitti loukkaantumisesta toipuneen Sanna Ylianttilan, joka viimeisteli varmasti. ONS:n loput maalit iski hurjassa vireessä ollut Fulutudilu, joka viimeisteli vielä kolme maalia läpiajoista. 

Ilves onnistui iskemään yhden takaiskumaalin Eini Vesaniemen toimesta pelikellon näyttäessä täydet 90 pelattua minuuttia. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu tamperelaisille, sillä ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6 - 1 ONS:lle.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Hyvä peli, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Onnistujia oli koko joukkue. Lissu otti muutaman todella tärkeän torjunnan pelin alkupuolella, ja ilman näitä peli olisi ollut aivan toisenlainen. Tämä taso pitää nyt pystyä pitämään loppukauden. Jokaisella voitolla on niin iso merkitys itseluottamuksen ja sarjasijoituksen suhteen.”

ONS:n kausi jatkuu parin viikon päästä alaloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 22.8.

Kuva © Timo Rousti

Suomen Cup: VIFK - ONS

Suomen Cup: VIFK - ONS

ONS otti lauantaina historian ensimmäisestä Suomen Cup -pelistään selkeän voiton Vaasa IFK:sta lukemin 1 - 8. Naisten Ykköstä pelaava VIFK ei päässyt maalipaikoille alkurynnistyksen jälkeen.

Murskalukemista huolimatta ottelu sai oululaisittain hieman nurinkurisen alun, kun vaasalaishyökkääjä Fanny Forss karkasi ONS-puolustukselta. Tilanne tuoksahti paitsiolta, mutta lippu ei noussut, ja Forss onnistui nostamaan pallon yli vastaan tulleen maalivahti Nea Romppaisen. Punapaidat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan toivat vain kolme minuuttia myöhemmin pelin tasoihin upean pelin pelanneen Katrina Guilloun toimesta. Guillou pääsi nokikkain VIFK-maalivahti Karoliina Muurimäen kanssa, harhautti ja viimeisteli varmasti.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen ONS otti täydellisen hallinnan pelistä. Pallo oli kotijoukkueella vain hetkittäin, ja oululaiset sanelivat tahdin pyörittäen peliä yläkolmanneksella. Guillou jatkoikin maalitehtailuaan vain hetkeä myöhemmin laukomalla pallon pussiin maalin edustalta. Pelikellon näyttäessä 34. minuuttia Guillou sinetöi hattutempun upean yksilösuorituksen seurauksena. Ensimmäisen puoliajan lopulla Anna Olmala murtautui vaasalaispuolustuksen läpi ja laukoi pienestä kulmasta takaylänurkkaan lukemiksi 1 - 4.

Toinen puoliaika jatkui myös oululaisten komennuksessa. Maaleja iskivät vielä Fanni Pietikäinen (upealla kaukolaukauksella), Ode Fulutudilu, Emma Peuhkurinen ja Anna Olmala. ONS sinetöi tärkeän voiton maalein 1 - 8 ja varmisti näin paikkansa talvella pelattavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Tänään onnistui koko joukkue. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen oli jo selvää, kuka määrää tahdin. Onnistuimme pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla ja pallonmenetyksen jälkeen se voitettiin heti takaisin. Ilahduttavaa oli myös se, että useampi pelaaja onnistui tänään maalinteossa”.

ONS jatkaa viikon päästä sunnuntaina liigaotteluita, kun oululaiset matkaavat Helsinkiin ottamaan mittaa HJK:sta. Peli pelataan 12.8. klo 14 alkaen Telia 5G Areenalla.

ONS - TiPS

ONS - TiPS

Oulussa pelattu Naisten Liigan ottelu päätyi kotijoukkueen 3-0 voittoon. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet taistelivat pisteistä lähes loppuun asti, mutta loppuhetkien maalit siivittivät oululaiset kauden ensimmäiseen kotivoittoon.

ONS aloitti maalinteon jo ottelun 3. minuutilla, kun topparina erinomaisesti esiintynyt Heini Toivonen puski kotijoukkueen 1-0 johtoon. ONS sai vapaapotkun kulmalipun läheisyydestä ja Katrina Guillou nosti pallon maalialueelle ja Toivonen nousi korkeimmalle puskien pallon vierasjoukkueen maalivahdin Riina Isokäännän käsien kautta maaliin. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi pikkuhiljaa vierasjoukkueelle, mutta oululaisryhmitys onnistui pitämään TiPS:n pois kotijoukkueen maalilta. TiPS:n vaarallisin maalintekoyritys tuli ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Nora Lehto oli unohtunut maalialueelle ilman vartiointia ja ehti ensimmäisenä vasemmalta tulleeseen keskitykseen, mutta Lehdon viimeistely meni noin metrin ohi ONS:n maalin. Näin puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Puoliajalla ONS suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Ode Fulutudilu tuli sisään Fanni Pietikäisen tilalle. Fulutudilu osoitti heti toisen puoliajan alkuun vaarallisuutensa, ja taisteli itsensä vierasjoukkueen maalille useaan otteeseen. Hyvin pelannut vierasjoukkueen maalivahti Isokääntä piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä ja torjui mm. Fulutudilun ja Ida Ruuskasen maalintekoyritykset. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin puolet, TiPS sai luotua painetta kohti kotijoukkueen Liisa Rahkolan vartioimaa maalia, mutta jälleen oululaispuolustus ehti joko katkomaan tai peittämään vierasjoukkueen yritykset. TiPS nosti ryhmitystään tasoitusmaalin toivossa ja tämä toi lisää mahdollisuuksia kotijoukkueen hyökkäyksille. Ottelun 89. minuutilla Fulutudilu iski kotijoukkueen 2-0 johtoon upean yksilösuorituksen päätteeksi. Fulutudilu sai pallon kentän keskialueella ja kuljetti tempokuljetuksellaan ohi koko TiPS-puolustuksen ja onnistui laukomaan pallon ohi Isokäännän. Maalin jälkeen pallonhallinta pysyi pääsääntöisesti kotijoukkueella ja ottelun loppuhetkillä vaihdosta sisään tullut Ida Ranin kaunisteli lukemiksi 3-0 Guilloun hienosta esityöstä ja näin oululaiset pääsivät juhlimaan kauden ensimmäistä kotivoittoa ja nollapeliä.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa työmoraaliin ja kauden ensimmäiseen kotivoittoon. ”Koko joukkueen työmoraali ansaitsee ison kiitoksen. Vaikka TiPS sai ensimmäisellä puoliajalla pallonhallintaa ja meidän oma pallollinen pelaaminen puoliajan lopussa hiukan sekosi, niin vastustajalla oli ottelussa vain yksi vaarallinen maalipaikka. Pelasimme joukkueena todella hyvän ottelun ja mielestäni topparipari Heini Toivonen ja Morgan Leyble ansaitsevat erityismaininnan. Heidän pelaamisensa tuo peliin rauhallisuutta, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Uskon, että tämä voitto tuo lisää itseluottamusta joukkueemme tuleviin peleihin ja jokainen lähtee päättäväisin mielin hakemaan seuraavista kolmesta alkusarjan ottelusta täyttä pistepottia.”

ONS matkustaa ensi viikonloppuna Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu pelataan 28.7. klo 14 Kaarinan keskuskentällä.

Kuva: Timo Rousti

ONS - Åland United

ONS - Åland United

Lauantaina pelatussa ottelussa ei tilastomerkinnöillä herkuteltu ja näin pisteet tasattiin helteisessä Oulussa numeroin 1 - 1. ONS oli vielä viitisen minuuttia ennen loppua kiinni ensimmäisessä kotivoitossaan, mutta Åland Unitedin Sydney Blomquist roikotti vierasjoukkueen tasoihin 85. minuutilla.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet saivat syöttöpelaamisensa toimimaan hyvin ja pallo pyörikin suurimmaksi osaksi kentän keskialueella eikä kumpikaan joukkue päässyt luomaan kunnon maalintekotilanteita. ONS tuli peliin vahvasti ja koko viikon puolustuspelaamiseen keskittynyt joukkue onnistui pitämään kärkijoukkue Åland Unitedin pois parhaimmilta maalintekopaikoilta. Lähimmäksi maalintekoa kotijoukkueelta pääsivät laidassa viilettänyt Ode Fulutudilu ja topparin tontilla vahvasti esiintynyt Heini Toivonen. Molempien viimeistelyt menivät kuitenkin hieman ohi. Tauolle siirryttiin 0 - 0 tasatilanteessa ilman tilastomerkintöjä. 

Toiselle puoliajalle ONS tuli vahvasti ja pääsi luomaan painetta kohti Anna Tammisen vartioimaa maalia. Nopeudellaan säväyttänyt Ode Fulutudilu pääsi läpi oikeasta laidasta ja syötti takaviistoon Anna Olmalalle, mutta kotijoukkueen harmiksi Olmalan viimeistely ajautui suoraan Tammisen käsiin. Tämän jälkeen Heini Toivonen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta jälleen viimeistely ajautui hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Toivonen ei enää erehtynyt ja puski taidokkaasti vapaapotkun jälkitilanteesta kotijoukkueen 1 - 0 johtoon kun peliä oli pelattu 76. minuuttia. Maalin jälkeen Åland United nosti ryhmitystään, mutta kotijoukkueen vahvasti esiintynyt puolustus piti vieraat kaukana maalinteosta. Hetken jo näyttikin, että kolme pistettä jää Ouluun, mutta Sydney Blomquist kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan vain noin viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Blomquist pelattiin oikealta laidalta läpi ja keskitykseksi tarkoitettu laukaus upposi kotijoukkueen maalin takanurkkaan yli maalivahti Liisa Rahkolan. 

ONS pääsi vielä kerran hakemaan voittomaalia, kun Fanni Pietikäinen taisteli itsensä puolittain läpi vasemmalta, mutta väsyneen jalan laukaus ajautui kohti maalivahti Tammista ja näin helteisessä säässä pelattu ottelu päättyi pistejakoon lukemin 1 - 1. 

ONS:n valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen, mutta erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen:
"Tasapeli tuntuu tappiolta, sillä olimme niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan paljon vastustajaa parempia. Jalkapallojumalat eivät vain olleet puolellamme. Meidän pitää vain uskoa omaan tekemiseen, niin kyllä se tulos vielä sitä kautta saadaan."

ONS:n pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 21.7. Oulussa, kun Tikkurilan Palloseura saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa Castrenissa klo 16.

PK-35 Vantaa - ONS

PK-35 Vantaa - ONS

PK-35 Vantaa oli tänään selvästi ONSia parempi. Kotijoukkue kaatoi oululaiset helteisessä Oulunkylässä pelatussa ottelussa lukemin 6-1.

Heti alkuvihellyksen jälkeen ONS sai hyvän pelivireen, ja hallitsi palloa kotijoukkueen päädyssä. Kuitenkin ensimmäisen maalin teki PK-35, kun Kaisa Collin murtautui laidasta, ja syötti maalin edustalle ehtineelle Sanna Saariselle, joka viimeisteli varmasti. Peliä oli tuolloin pelattu 11. minuuttia.

ONS ei tästä lannistunut, vaan onnistui tuomaan ottelun tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Emäntien boksissa olleeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä Katrina Guillou, joka täräytti lukemiksi 1-1.

Kotijoukkue kampesi itsensä uudelleen johtoon pelikellon näyttäessä 22. minuuttia. Asialla oli Iina Salmi, joka antoi upean kulman ja pallo kaartoi suoraan maaliin. Vierasjoukkueella oli pian mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun loistava syöttökuvio vapautti Guilloun. Tilanteeseen ehtivät kuitenkin PK-35:n puolustajat mukaan, ja näin pallo kilahti tolppaan.  Vantaalaiset onnistuivat vielä kasvattamaan johtoasemaansa maalilla hieman ennen taukovihellystä pilkulta. Näin puoliajalle lähdettiin PK-35:n johtaessa 3-1.

Toiselle puoliajalle tultaessa ONS yritti nostaa painetta kohti kotijoukkueen maalia. Kylmää vettä niskaan tuli 52. minuutilla, kun PK-35 onnistui katkaisemaan oululaisten syöttöpelin, ja peliväline päätyi Salmelle. Hän teki päivän toisen maalinsa laukomalla pallon suoraan ylänurkkaan. 

ONS onnistui vielä luomaan muutamia vaarallisia paikkoja, joista yksi oli Emma Peuhkurisen käsialaa. Upea yksilösuoritus päättyi tuliseen laukaukseen ja oululaisten epäonneksi toiseen tolppaan. 

Emännät kaunistelivat vielä lukemia toisen puoliajan lopulla. Maalinteossa onnistuivat hattutempun iskenyt Salmi ja Roosa Bröijer. Pisteet jäivät Vantaalle. 

Joukkueen valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen. ”Aluksi oltiin hyvin pelissä mukana, mutta pilkulta tulleen maalin jälkeen taisi joukkueelta loppua itseluottamus. Tämän jälkeen PK-35 sai pelin aika hyvin hallintaansa. Ei kuitenkaan auta jäädä tuleen makaamaan: meillä on viikko aikaa saada pelimerkit kohdilleen ja ottaa seuraavassa ottelussa täysi pistepotti”.

ONS:n pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 14.7. Oulussa, kun Åland United saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa Castrenissa klo 16.

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat

 

ONS ja Pallokissat tasasivat jälleen pisteet Castrenin kesäillassa. Ottelu päättyi 1-1. 

Tasaisuus säilyi pelin teemana läpi yhdeksänkymmentäminuuttisen.  Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, ja peli aaltoili päästä päähän. Maalinteossa onnistui kuitenkin ensimmäisenä Pallokissat, kun Aino Kröger riisti ONS:n epäonnisen syötön alaspäin, kääntyi ja roikotti kauniisti pallon yli tilanteessa voimattomaksi jääneen ONS-vahti Liisa Rahkolan. Ottelua oli tällöin pelattu 18 minuuttia. Tämän jälkeen maaleja ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty. 

Toiselle puoliajalle ONS sai hyvän alun, ja loi useita maalipaikkoja. Myös vierailijoilla oli omat tilaisuutensa kasvattaa johtoaan. Vihdoin 58. minuutilla oululaisten kiri palkittiin. Fanni Pietikäinen pelasi loistavasti oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen ulkopuolella, ja ampui pallon ylänurkkaan.

Emännille tarjoutui tilaisuus siirtyä johtoasemaan lähes välittömästi tasoitusmaalin jälkeen. Fanni Pietikäinen haastoi hyvin, ja pääsi 16-alueen sisään. Pallokissojen puolustuksen oli pakko rikkoa, ja peliväline vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Katrina Guillou, mutta tällä kertaa kuopiolaisten maalivahti Elsa Sulku veti pidemmän korren ja torjui.

Ottelun loppu noudatti samaa kaavaa kuin muukin peli. Kummatkin joukkueet onnistuvat pelaamaan itselleen useita maalintekopaikkoja, mutta täysosumia ei enää ottelussa nähty, ja näin pisteet tasattiin.

”Tietyllä tavalla tulos oli pettymys, mutta toisaalta tasapeli oli oikeudenmukainen tulos. Molemmilla joukkueilla oli useita paikkoja, joten peli olisi voinut ratketa kummin päin vain. Yleisölle oli varmasti viihdyttävä peli, kun mentiin päästä päähän koko ajan”, kommentoi ONS-luotsi Kari Koivikko.

Kehuja Koivikolta sai loukkaantumisestaan vastikään toipunut Emma Peuhkurinen. ”Hienoa, että Emma on toipunut. Hän tuo järjestelmällisyyttä keskikentälle ja on todella hyvä rytmittämään peliä”.

Katseet luodaan kuitenkin jo tulevaan. Seuraava peli pelataan PK-35 Vantaata vastaan lauantaina 7.7. Vantaalla. ”Nyt jäädään ansaitulle viikon lomalle. Sen jälkeen palataan harjoituksiin ja täytyy saada uusi vaihde silmään, jotta pisteitä alkaisi tulla”, päättää Koivikko. 

FC Honka - ONS

FC Honka - ONS

Loppuhetkien maalit johdattivat FC Hongan kotivoittoon

Tapiolassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 4 - 2 lukemin. ONS sai maalihanat auki toisella puoliajalla Heini Toivosen ja Ode Fulutudilun johdolla.

Ensimmäinen puoliajan alkuhetket menivät pitkälti kotijoukkueen komennossa, mutta ONS:n tiivis puolustusasetelma toimi hyvin ja espoolaiset eivät päässeet hyville maalipaikoille. FC Hongan avausmaali syntyi kuitenkin 29. minuutilla, kun Elli Pikkujämsän kaukolaukaus upposi ONS:n maalivahdin Liisa Rahkolan taakse. Kotijoukkueen avausmaalin jälkeen ONS:n hyökkäyspelaaminen alkoi toimia paremmin ja ensimmäisen puoliajan loppu oli tasaista vääntöä. ONS haki tiloja FC Hongan puolustuslinjan takaa, mutta nämä pallot päätyivät pääsääntöisesti kotijoukkueen maalivahdin Paula Myllyojan hyppysiin. Tauolle siirryttiin FC Hongan 1 - 0 johdossa.

Jos ensimmäisellä puoliajalla ei paljon maalipaikoilla herkuteltu, niin toisella puoliajalla tilanne oli toinen. ONS tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja tasoitti ottelun 49. minuutilla. Heini Toivonen nousi omiin korkeuksiinsa kulmapotkussa ja puski ONS:n tasoihin. Tasoituksen jälkeen FC Honka otti pallonhallinnan itselleen ja pääsi luomaan vaarallisia tekopaikkoja oululaisten maalille. Kotijoukkue siirtyikin jo 56. minuutilla uudelleen johtoon, kun Milla Punsar pääsi siirtämään Jutta Rantalan laukauksen jälkitilanteesta pallon tyhjään maaliin.

Oululaiset jatkoivat kuitenkin taistelua ja pystyivät myös luomaan hyviä syöttökombinaatioita kentän keskialueella. ONS:n 2 - 2 maali tuli kuin varkain, kun Fulutudilu prässäsi pallon pois Myllyojalta ja nosti pallon kotijoukkueen maaliin. Peli eteni tasatilanteessa ja hyvin pelannut ONS:n puolustuslinja taisteli uhrautuvasti FC Hongan vyöryessä vierasjoukkueen maalille. Pitkään näyttikin, että pisteet tasataan Espoon helteisessä sunnuntai-iltapäivässä, mutta FC Hongan vaihdosta tullut Sini Vehviläinen oli eri mieltä. Vehviläinen puski komeasti 85. minuutilla kotijoukkueen kolmannen maalin Henna Tenkasen oikealta lähteneestä keskityksestä. Tämän jälkeen oululaisten keskittyminen pääsi herpaantumaan ja vain kaksi minuuttia edellisestä Punsar purjehti ONS:n puolustuksen läpi ja laukoi päivän toisen osumansa. Punsarin maali jäi ottelun viimeiseksi ja pisteet jäivät Espooseen lukemin 4 - 2.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen oululaisten esiintymiseen, vaikka viime hetkillä menetetty piste harmittikin. ”Koko joukkue osoitti hyvää taisteluilmettä kokenutta FC Honkaa vastaan, ja puolustimme hyvin etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän pitää oppia luottamaan omaan tekemiseen myös tasatilanteessa, eikä tyytyä vain peruuttelemaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Nyt keskitymme palautumaan hyvin ja siirrämme katseet kohti seuraavaa peliä.”

ONS:n seuraava peli on torstaina 21.6. jolloin Pallokissat saapuu Ouluun. Peli alkaa klo 18.30.

Pallokissat - ONS

Pallokissat - ONS

Pisteet tasattiin Kuopion illassa, kun ONS ja Pallokissat painivat 2-2 tasapelin. ONS:n maalit viimeistelivät Katrina Guillou ja Anna Olmala.

Heti alkuvihellyksestä lähtien ONS:n peli lähti kulkemaan. Pallo liikkui valkopaidalta toiselle tehokkaasti ja heti alkuun saatiinkin muutama vaarallinen paikka luotua Pallokissojen päätyyn. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan jo 8. minuutilla, kun Aino Kröger karkasi oululaispuolustukselta ja päätyi nokikkain ONS-maalia tänään vartioineen Nea Romppaisen kanssa. Kröger ei erehtynyt, vaan ampui pallon tarkasti maaliin.

Oululaiset eivät tästä lannistuneet, vaan jatkoivat omaa peliään. Peli luisti mallikkaasti, ja tilanne toisensa jälkeen syntyi kotijoukkueen maalilla. Toki myös kissoilla oli omat paikkansa oululaispäädyssä. Nämä tilanteet kuitenkin ONS-puolustus onnistui selvittämään. Vihdoin tulosta tuli 40. minuutilla Katrina Guillou toi vierasjoukkueen tasoihin uskomattomalla yksilösuorituksella: Guillou otti rinnalla haltuun Veera Vääräkosken tarkan syötön, kääntyi ja laukoi tarkasti suoraan yläkulmaan. Näin puoliajalle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. 

Toisella puoliajalla valkopaidoilta löytyi edelleen pelihuumoria, ja he jatkoivat hyviä otteitaan. Pallokissat pääsivät kuitenkin toistamiseen johtoasemaan, kun kulmatilanteessa tapahtuneen merkkausvirheen seurauksena Saana Hartikainen pääsi puskemaan pelivälineen maaliin pelikellon näyttäessä 52. pelattua minuuttia.

ONS ei painanut päätä pensaaseen takaiskun jälkeen, vaan osoitti nostaneensa huimasti tasoaan edellisestä pelistään. Kerta toisensa jälkeen oululaiset rakensivat vaarallisia tilanteita Pallokissojen maalille. Kotijoukkue sai hetkellisesti otteen pelistä, ja loi lupaavia paikkoja, mukaan lukien muutaman läpiajon, jotka kuitenkin loistavan ottelun pelannut Romppainen selvitti pitäen näin vierasjoukkueen pelissä mukana. 

Vihdoin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Anna Olmala antoi näytteen taistelijaluonteestaan, paini pallon itselleen kotijoukkueen boksissa ja viimeisteli varmasti. Tämän jälkeen maaleja ei oululaisten loppukiristä huolimatta enää nähty, ja niin yksi tärkeä piste matkaa takaisin Ouluun.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen: ”Todella hyvä peli koko joukkueelta. Pallo liikkui hyvin molemmilla puoliajoilla. Jokainen pelaaja antoi 100 % ja näki, että he halusivat voittaa pelin. Paikkoja syntyi myös paljon, ja niitä olisi riittänyt myös voittoon asti. Tämän päivän onnistuja oli ehdottomasti koko joukkue. Tästä on hyvä jatkaa pelejä kesätauon jälkeen”.

ONS:n pelit jatkuvat kesätauon jälkeen kesäkuun 17. päivä Espoossa, kun oululaiset matkaavat Hongan vieraaksi. Peli alkaa klo 14.

JyPK - ONS

Tappioputki sai jatkoa Jyväskylässä, kun JyPK nöyryytti ONS:a lukemin 5-2. 

Ottelu sai oululaisten kannalta heikon alun, kun 14. minuutilla Gentjana Rochi iski boksissa pyörivän pallon verkkoon. ONS onnistui kuitenkin pääsemään vielä peliin mukaan, kun loistavan ottelun pelannut Veera Vääräkoski laukoi 23. minuutilla vierasjoukkueen tasoihin.

Tätä iloa ei kuitenkaan jatkunut kauaa, sillä vain viisi minuuttia myöhemmin ONS-puolustuksella tapahtui kommunikaatiovirhe, ja peliväline lipui maaliin. Tästä JyPK sai vain lisää höyryä ja ottivat pelin komennon itselleen. Emännät kasvattivat johtoasemaansa vielä ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Rochi laukoi pallon upeasti yläkulmaan. Näin puoliajalle lähdettiin 3-1 vihreäpaitojen johdossa.

JyPK jatkoi maalitehtailua heti toisen puoliajan alussa, kun Tytti Jaakkola karkasi oululaispuolustukselta ja sijoitti varmasti lukemiksi 4-1. Gentjana Rochi kaunisteli lukemia vielä 52. minuutilla laukoessaan päivän kolmannen maalinsa.

ONS onnistui kaventamaan Katrina Guilloun toimesta 88. minuutilla, mutta enempää maaleja ei enää nähty, joten pisteet jäivät Jyväskylään. 

”Valitettavasti meiltä kauden huonoin suoritus joukkueena, joten ollaan nyt haettu ja nähty se pohja”, kommentoi Veera Vääräkoski ottelua. ”Tämä oli varmasti hyvä herätys joukkueelle ja nyt ei voida muutaku lähtee parantamaan sekä hakemaan se oman pelin taso takaisin”.

ONS:n pelit jatkuvat jo ensi torstaina 31.5. Kuopiossa Pallokissoja vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30.

Ilves - ONS

Ilves - ONS

Pisteet jäivät tänään Tampereelle. Ilves oli paremmin hereillä toisen puoliajan lopussa ja kaatoi ONS:n lukemin 4 - 2.

Ottelu sai oululaisten kannalta epäonnisen alun, kun Roosa Tuominen sai ohjattua keskityksen maaliin pelikellon näyttäessä 5. pelattua minuuttia. Valkopaidat eivät tästä lannistuneet, vaan alkoivat pelata omaa peliään. He saivat rakennettua monta lupaavaa paikkaa, mutta myös Ilveksellä oli omat paikkansa. 

Tulosta tuli vihdoin aivan puoliajan lopussa, kun Katrina Guillou ehti palloon ennen Ilves-maalivahtia  Marjukka Mikkosta, ja Ode Fulutudilu survoi pallon jälkitilanteesta verkkoon. Ilves sai pian vaarallisen tilanteen toisessa päässä, mutta ONS-vahti Nea Romppainen torjui sen kulmaksi. Näin ensimmäinen puoliaika päättyi 1 - 1.

Toisen puoliajan alku oli täysin ONS:n hallintaa. Oululaiset siirtyivätkin johtoon 52. minuutilla, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Heini Toivonen laukoi tulisesti lukemiksi 1 - 2. Maestrona tämänkin jälkeen toimivat oululaiset, joiden komennossa peli täysin eteni. Kuitenkin Ilves onnistui tasoittamaan kulmapotkun jälkitilanteesta, kun keltapaidat ehtivät irtopalloon ensimmäisenä. Peliä oli pelattu 57 minuuttia.

Emäntien tasoitusmaalin jälkeen ONS pystyi vielä hallitsemaan ja maali roikkui pitkään ilmassa. Ensimmäisenä maalin teki kuitenkin Ilves, kun Roosa Ärväs ampui tulisesti emännät johtoon.

Tämän jälkeen oululaisten peli synkkeni, ja Ilves pääsi peliin mukaan. ONS haki kuumeisesti tasoitusmaalia, mutta maali tehtiinkin omassa päässä, kun Onna Ketola karkasi valkopaitojen puolustukselta ja kiersi vastaan tulleen Romppaisen. Peli päättyi Ilveksen hyväksi 4 - 2. 

ONS-valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen. ”Olen todella pettynyt tulokseen. Meillä oli omat paikkamme ratkaista ottelu, mutta sen sijaan omissa soi. Vastustaja teki maalinsa puolustuksen virheistä”. Kiitosta Koivikolta saivat ulkomaalaisvahvistukset Guillou ja Fulutudilu. ”Katrina teki äärettömän määrän töitä keskialueella ja Ode oli koko ajan todella vaarallinen”.

ONS-leirissä luodaan katseet jo tulevan viikonlopun JyPK-peliin. ”Nyt pitää vaan treenata puolustus kuntoon ja ensi viikolla pyritään palaamaan voittokantaan”, päättää Koivikko.

ONS:n pelit siis jatkuvat ensi lauantaina 26.5. Jyväskylässä JyPK:n vieraana. Peli alkaa klo 15.