Ilves - ONS

Ilves - ONS

Pisteet jäivät tänään Tampereelle. Ilves oli paremmin hereillä toisen puoliajan lopussa ja kaatoi ONS:n lukemin 4 - 2.

Ottelu sai oululaisten kannalta epäonnisen alun, kun Roosa Tuominen sai ohjattua keskityksen maaliin pelikellon näyttäessä 5. pelattua minuuttia. Valkopaidat eivät tästä lannistuneet, vaan alkoivat pelata omaa peliään. He saivat rakennettua monta lupaavaa paikkaa, mutta myös Ilveksellä oli omat paikkansa. 

Tulosta tuli vihdoin aivan puoliajan lopussa, kun Katrina Guillou ehti palloon ennen Ilves-maalivahtia  Marjukka Mikkosta, ja Ode Fulutudilu survoi pallon jälkitilanteesta verkkoon. Ilves sai pian vaarallisen tilanteen toisessa päässä, mutta ONS-vahti Nea Romppainen torjui sen kulmaksi. Näin ensimmäinen puoliaika päättyi 1 - 1.

Toisen puoliajan alku oli täysin ONS:n hallintaa. Oululaiset siirtyivätkin johtoon 52. minuutilla, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Heini Toivonen laukoi tulisesti lukemiksi 1 - 2. Maestrona tämänkin jälkeen toimivat oululaiset, joiden komennossa peli täysin eteni. Kuitenkin Ilves onnistui tasoittamaan kulmapotkun jälkitilanteesta, kun keltapaidat ehtivät irtopalloon ensimmäisenä. Peliä oli pelattu 57 minuuttia.

Emäntien tasoitusmaalin jälkeen ONS pystyi vielä hallitsemaan ja maali roikkui pitkään ilmassa. Ensimmäisenä maalin teki kuitenkin Ilves, kun Roosa Ärväs ampui tulisesti emännät johtoon.

Tämän jälkeen oululaisten peli synkkeni, ja Ilves pääsi peliin mukaan. ONS haki kuumeisesti tasoitusmaalia, mutta maali tehtiinkin omassa päässä, kun Onna Ketola karkasi valkopaitojen puolustukselta ja kiersi vastaan tulleen Romppaisen. Peli päättyi Ilveksen hyväksi 4 - 2. 

ONS-valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen. ”Olen todella pettynyt tulokseen. Meillä oli omat paikkamme ratkaista ottelu, mutta sen sijaan omissa soi. Vastustaja teki maalinsa puolustuksen virheistä”. Kiitosta Koivikolta saivat ulkomaalaisvahvistukset Guillou ja Fulutudilu. ”Katrina teki äärettömän määrän töitä keskialueella ja Ode oli koko ajan todella vaarallinen”.

ONS-leirissä luodaan katseet jo tulevan viikonlopun JyPK-peliin. ”Nyt pitää vaan treenata puolustus kuntoon ja ensi viikolla pyritään palaamaan voittokantaan”, päättää Koivikko.

ONS:n pelit siis jatkuvat ensi lauantaina 26.5. Jyväskylässä JyPK:n vieraana. Peli alkaa klo 15.

ONS - HJK

ONS - HJK

Castrenin helteisessä illassa pelattu ottelu päätyi niukasti vieraiden voittoon. HJK oli lopulta parempi lukemin 1 - 2. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Lämpimästi ilmasta huolimatta oululaiset eivät lähteneet säästelemään vaan saivat luotua heti pari lupaavaa tilannetta. Toki myös HJK:lla oli omat paikkansa. 

Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin ONS pelikellon näyttäessä 15. pelattua minuuttia. Anna Olmala onnistui hankkimaan vapaapotkun, kun HJK:n maalia vartioinut Minna Meriluoto kaatoi yksin läpi päässeen Olmalan. Pallon taakse asettui pienestä vammastaan toipunut Katrina Guillou, joka ei erehtynyt vaan laukoi kotijoukkueen johtoon.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa tehdä maalit. Kuitenkin sekä ONS- että HJK-puolustus olivat hereillä, eikä maaleja enää nähty.

Toiselle puoliajalle tultaessa valitettavasti historia toisti itseään, eikä ONS oikein päässyt peliin kiinni, vaan juoksi pallon perässä. HJK sai otteen pelistä, ja loikin muutaman vaarallisen paikan. Maaleja ei kuitenkaan nähty ennen kuin vasta 72. minuutilla, kun sivuvapaapotkussa tapahtui oululaisilla merkkausvirhe, ja Maiju Hirvonen pääsi puskemaan maalin edestä lukemiksi 1 - 1. 

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin vieraat onnistuivat tekemään voittomaalin kulmapotkusta. Maalin teki Eveliina Summanen. ONS onnistui vielä pienen kirin luomaan lopussa, mutta tulosta ei enää tullut, vaan pisteet karkasivat Helsinkiin.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli hieman pettynyt tulokseen. ”Harmittaa kyllä kovasti. Ensimmäinen puoliaika oli taas todella hyvä. Ei kuitenkaan saatu peliä käännettyä enää voitoksi”. Kehuja Koivikolta saivat topparipari Satu Rousti ja Roosa Immonen, sekä hyökkääjä Ode Fulutudilu

Nyt tavoitteena on tasainen harjoitusviikko, koska ONS:n pelit jatkuvat viikon päästä vieraissa, kun punapaidat matkaavat Tampereella kohtaamaan Ilveksen. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 13. Oululaiset ovat saaneet enemmän pisteitä vieraissa, ja nytkin tavoitteena on täysi pistepotti. 

ONS - TPS

ONS - TPS

ONS ja TPS tasasivat pisteet keväisessä Castrenissa, kun tiukka ja tasainen ottelu päättyi 1-1. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti jonoksi asti.

Ottelu alkoi hienoisessa emäntien hallinnassa. Punakone vyörytti peliä eteenpäin kohti TPS:n maalia. Tulosta tulikin jo 16. minuutilla, kun Anna Olmala pääsi TPS:n avauksen väliin ja syötti Ode Fulutudilun läpi, joka ei erehtynyt vaan viimeisteli lukemiksi 1-0.

Loput ensimmäisestä puoliajasta oli aika tasaista vääntöä molemmin puolin. Molemmat joukkueet saivat tilanteita rakennettua, mutta maaleja ei kuitenkaan tullut, joten tauolle lähdettiin oululaisten johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla raitapaidat saivat peliään enemmän käyntiin, ja saivatkin luotua monia vaarallisia tilanteita. ONS taas joutui puolustuskannalle, eikä oma peli oikein lähtenyt käyntiin. TPS:n mehukkaimpien maalipaikkojen joukkoon kuului muun muassa tilanne, jossa raitapaidat kerkesivät ensimmäisenä kulman jälkeen maalin edustalle jääneeseen palloon. Tänään ONS-maalia vartioinut Nea Romppainen kuitenkin onnistui hoitamaan tämän tilanteen kunnialla.

TPS saikin palkinnon kovasta työstään 72. minuutilla, kun boksin ulkopuolelle unohtunut Riikka Ketoja laukoi lukemiksi 1-1. 

Tasoitusmaalin jälkeen oululaisten peli alkoi jälleen kulkea, ja he onnistuivat luomaan vielä muutaman lupaavan paikan. Kuitenkin myös TPS pääsi toisessa päässä kenttää maalintekopaikoille. Nämä ONS-puolustus onnistui kuitenkin selvittämään. Loppu peli olikin tasaista vääntöä päästä päähän. Maaleja ei enää nähty, ja näin pisteet tasattiin. 

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. ”Meillä oli todella haastavat ennakkoasetelmat. Neljä avauskokoonpanon pelaajaa tippui pois ennen peliä. Onneksi joukkueessamme on laajuutta, ja tilanteeseen nähden todella hyvä tulos. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hyvää peliä meiltä. Toisella puoliajalla ehkä hieman väsyttiin, mutta puolustimme kuitenkin uhrautuvasti. Sen ansiosta saimme ensimmäisen pisteen kotona”.

Koivikko kääntää katseet jo tulevaan, ensi viikon lauantaina Oulussa pelattavaan HJK-otteluun. ”Tästä on oikein hyvä jatkaa eteenpäin. Seuraavassa pelissä onkin sitten jo astetta kovempi koitos. Odotan peliä mielenkiinnolla”.

TiPS - ONS

TiPS - ONS

ONS selvisi jälleen kunnialla, kun TiPS kaatui vieraissa maalein 1 - 2. Pelistä ei vauhtia eikä vaarallisia tilanteita puuttunut.

Ensimmäinen puoliaika oli vuorotellen kummankin joukkueen hallintaa, mutta oululaisilla ei ollut hätää missään vaiheessa, ja valkopaidat saivatkin rakennettua monia lupaavia paikkoja. Vihdoin 17. minuutilla tulosta tuli, kun Katrina Guillou antoi taidokkaan kulman, joka meni suoraan maaliin. 

Peli meinasi kuitenkin mennä heti jännittäväksi, kun TiPS sai kyseenalaisen rangaistuspotkun. ONS-maalivahti Liisa Rahkola oli kuitenkin hereillä ja venyi loistavasti pallon eteen. Näin johtoasema säilyi oululaisilla. ONS paranteli lukemia vain hetkeä myöhemmin, kun Ode Fulutudilun tulinen laukaus upposi vastustamattomasti kotijoukkueen verkkoon. Anna Olmala oli tätä ennen tehnyt loistavan esityön.

Toinen puoliaika ei alkanut ONS-leirissä vahvasti, sillä topparina aloittanut Roosa Immonen jouduttiin migreenin takia vaihtamaan pois. Murhenäytelmä sai jatkoa, kun toista puoliaikaa oli pelattu vain viitisen minuuttia. Liukas laitakärki Aada Törrönen loukkaantui harmittavasti, ja jouduttiin vaihtamaan pois. 

Tämän jälkeen TiPS alkoi saada otetta pelistä, ja oululaiset alkoivat olla vaikeuksissa. Pian ongelmat kärjistyivät pahimmalla mahdollisella tavalla: Fanni Pietikäinen sai päivän toisen keltaisen, ja joutui jättämään kentän. 

Tästä TiPS sai uuden vaiheen silmään. He saivat monia paikkoja, jotka ONS-puolustus onnistui kuitenkin siivoamaan. Tämä kuitenkin muuttui 65. minuutilla, kun kotijoukkue sai toisen rangaistuspotkun. Ronja Isokääntä sijoitti pallon varmasti maaliin, ja kavensi tilanteen 1 - 2.

Joukkueen epäonni sai jatkoa vielä maalin jälkeen, kun Jenna Vääräniemi loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon. Kentälle hänen tilalleen tuli Iida Koskinen, joka teki samalla liigadebyyttinsä.

ONS kuitenkin jaksoi taistella pelin loppuun asti, ja joukkueen kovan työn ansiosta murhenäytelmä päättyi onnellisesti ja pisteet matkasivat Ouluun.

– Ensimmäinen puoliaika taas loistavaa peliä meiltä, mutta toinen puoliaika oli selviytymistarina. Jouduimme tekemään heti toisen puoliajan alussa pari vaihtoa, ja myöhemmin pelaamaan vajaalla punaisen jälkeen. Tytöt tekivät kovan työn ja he ansaitsevat kiitoksen siitä, että jaksoivat taistella loppuun asti. TiPS on kovasti töitä tekevä ja lahjakas joukkue, ja moni vastustaja tulee varmasti menettämään pisteitä Tikkurilassa, toteaa joukkueen luotsi Kari Koivikko

ONS:n pelit jatkuvat viikon päästä Oulussa, kun turkulaiset saapuvat vieraaksi. Ottelu ONS - TPS potkaistaan käyntiin Castrenin stadionilla lauantaina 5.5. klo 16.

Åland United - ONS

Åland United - ONS

ONS nappasi mukaan kauden ensimmäisen täyden pistepotin, kun Åland United kaatui vieraissa lukemin 3 - 2. Maalintekijöinä kunnostautuivat Ode Fulutudilu, Katrina Guillou ja Iida Ranin.

Ensimmäinen jakso alkoi vieraiden komennossa. Oululaiset saivat aikaan monia hyviä paikkoja. Työnteko palkittiinkin vihdoin 31. minuutilla, kun Heini Toivonen antoi loistavan ristipallon Guilloulle, joka laukoi tulisesti. Ålandin maalivahti Anna Tamminen torjui, ja Fulutudilu oli hereillä, ja pisti irtopallon varmasti maaliin.

Kuitenkin vain muutamaa minuuttia myöhemmin emäntien onnistui kalastella rangaistuspotku, ja Signy Aarna toi pelin tasoihin. Oululaiset eivät kuitenkaan vaipuneet synkkyyteen, vaan jatkoivat omaa peliään. Ensimmäisen puoliajan toisella lisäminuutilla Guillouta rikottiin rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle. Guillou asettui pallon taakse, eikä erehtynyt, joten tauolle mentiin ONS:n 2 - 1 johdossa.

Toisella puoliajalla Åland sai enemmän otetta pelistä, ja oululaisilla alkoi painaa pitkä matkustusmatka jaloissa. Vastustajan maali roikkui pitkään uhkaavasti ilmassa, ja viimein 74. minuutilla Isabella Mattson pääsi nokikkain hyvän ottelun pelanneen ONS-vahti Liisa Rahkolan kanssa. Rahkola sai kätensä väliin mutta ei kuitenkaan tarpeeksi, ja tilanne oli 2 - 2.

ONS:n toisen puoliajan selviytymistarina sai kuitenkin onnellisen lopun, kun Iida Ranin oli hereillä boksissa ja sijoitti pallon maaliin kellon näyttäessä 90 + 02 pelattua minuuttia. Näin pisteet matkasivat Ouluun.

– Päätettiin tyttöjen kanssa lähteä hakemaan täyttä pistepottia Ahvenanmaalta. Jännitystä kyllä riitti aivan ottelun viime minuuteille asti. Loistava voitto ahkeralta ja taistelevalta joukkueelta, kiitteli päävalmentaja Kari Koivikko. – Kotimatka Ouluun tuntuu nyt puolta lyhyemmältä.

ONS - PK-35 Vantaa

ONS - PK-35 Vantaa

Pisteet karkasivat Vantaalle, kun ottelu ONS - PK-35 päättyi vieraiden 2 - 1 voittoon. Ottelu oli tiukka, ja tempo erittäin kova.

Peli käynnistyi heti vauhdikkaasti, kun Heini Toivonen puski kulmasta emännät johtoon pelikellon näyttäessä kuutta pelattua minuuttia. Kuitenkin vieraat rokottivat välittömästi maalin jälkeen. Puolustuslinjan nukahtamisen vuoksi Heidi Kollanen pääsi nokikkain ONS-vahti Nea Romppaisen kanssa. Kollanen sai nostettua pallon taitavasti yli vastaan tulleen kotijoukkueen maalivahdin, ja peli oli 1 - 1. 

Ensimmäisellä puoliajalla ei enää maaleja nähty. Peli oli tasaista, ja molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa. Kotijoukkueen paras paikka oli, kun Anna Olmala karkasi vieraiden puolustuslinjalta ja pääsi laukomaan, mutta hyvin vastaan tullut PK-35:n maalivahti Emma Immonen veti pidemmän korren.

Toinen puoliaika alkoi emäntien komennossa, kun ONS sai vaihteen silmään. Kuitenkaan tulosta ei tullut, vaan 58. minuutilla Heidi Kollanen iski kulman jälkitilanteesta lukemiksi 2-1 vieraiden hyväksi.

ONS sai vielä muutamia vaarallisia paikkoja mm. Aada Törrösen, Olmalan ja kotijoukkeen parhaana palkitun Katrina Guilloun ahkeroimana. Maaleja ei silti enää ottelussa nähty, ja ottelun erittäin kova tempo alkoi verottaa pelaajia. Näin PK-35 vei pisteet kotiin.

Tappiosta huolimatta ONS:n päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. ”Varmaan kauden tasapainoisin ja paras peli meiltä tähän asti. Vielä kuitenkin pitää jaksaa pallonriiston jälkeen pitää palloa pitempään omalla joukkueella. Lähdetään liikaa etsimään nopeaa ratkaisua, kun pitäisi rauhoittaa ja näin rakentaa paikka”.

Kehuja Koivikolta saivat topparipari Toivonen - Satu Rousti. ”Topparikaksikko pelasi todella hyvän pelin. He puolustivat rohkeasti eteenpäin, mutta tarpeen vaatiessa lähtivät myös puolustamaan linjan taakse tulleita palloja”. Kiitosta sai myös uusi vahvistus Guillou. ”Katrina tuo keskikentälle tarvittavaa taitoa ja vauhtia”, totesi Koivikko.

Ensi viikolla pelit taas jatkuvat, kun oululaiset lähtevät kauden ensimmäiselle vieraspelimatkalle rapakon taakse Ahvenanmaalle. Joukkue on positiivisin mielin, ja viikon harjoittelun jälkeen lähtee innolla hakemaan täyttä pistepottia saarelta.

ONS - FC Honka

ONS - FC Honka

Otteluraportti / 1.4.2018

Pisteet karkasivat Espooseen

Pääsiäislauantain illassa pelattu ottelu ONS-FC Honka päättyi vieraiden 4-0 voittoon. Jälleen kerran liian pehmeä boksipelaaminen koitui oululaisten kohtaloksi.

Ottelu lähti ONS:n osalta hyvin käyntiin. Puolustusvoittoisella ryhmityksellä 5-4-1 pelaamaan lähtenyt joukkue pystyi hallitsemaan palloa ja rakentelemaan paikkoja. Kuitenkaan tulosta ei tullut, ja merkkausvirheen jälkeen Honka pääsi viimeistelemään vapaapotkun jälkitilanteesta Henna Tenkasen toimesta. Sama toistui puoli tuntia myöhemmin, kun Milla Punsar puski kulman punapaitojen verkkoon. Näin tauolle mentiin vieraiden 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla eivät oululaiset saaneet pelin suuntaa muutettua, vaan Honka pääsi iskemään vielä kahdesti. Ensin Sini Vehviläinen laukoi kaukaa kauniisti pallon maaliin yli maalivahti Liisa Rahkolan. Puoliajan lopussa vielä Hongan Ella-Rosa Huusko ehti ensimmäisenä maalin edessä pomppivaan palloon ja viimeisteli varmasti. Maaleja ei enää tämän jälkeen ottelussa nähty, ja pisteet karkasivat Espooseen.

”Pelasimme tiiviimmin kuin viime viikonloppuna, ja vastustaja sai vähemmän maalipaikkoja, vaikka oli kovempi joukkue vastassa”, kommentoi joukkueen luotsi Kari Koivikko. ”Kuitenkin noin kokenutta joukkuetta vastaan kun päästää pari helppoa merkkausvirheestä johtuvaa maalia, niin hankala siitä on lähteä pelaamaan ja haastamaan”, Koivikko jatkaa. ”Edelleen ollaan liian löysiä omalla rangaistusalueella”.

Kiitosta Koivikolta saivat kotijoukkueen parhaana palkittu Satu Rousti, joka toi selkeyttä puolustuslinjaan, ja tänään liigassa debytoinut Helmi Autio, joka pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

Joukkue kuitenkin kahdesta tappiosta huolimatta jatkaa edelleen pää pystyssä harjoittelua. Viisi pelaajaa lähtee tänään pelin jälkeen maajoukkueleireille, ja Koivikko toivookin, että viisikko palaa terveenä reissusta takaisin. Ensi viikolla joukkueen harjoitusvahvuuteen liittyvät myös ulkomaalaisvahvistukset Ode Fulutudilu ja Katrina Guillou. ONS:n pelit jatkuvat sunnuntaina 15.4. Arina Areenalla, kun PK-35 Vantaa saapuu Ouluun. Ottelu alkaa kello 16.

ONS - JyPK

Otteluraportti / 30.3.2018

JyPK niukasti ONS:ia parempi

JyPK oli revanssiottelussa niukasti ONSia parempi. Ottelu päättyi jyväskyläläisten hyväksi 2-1. Molemmat JyPK:n maalit viimeisteli Gentjana Rochi. Punapaitojen ainokaisen maalin teki Aada Törrönen.

JyPK pääsi heti ottelun alussa oululaisten niskan päälle, kun 5. peliminuutilla Rochi sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueella ja viimeisteli varmasti. Ensimmäisen maalinkin jälkeen ONS:lla oli hieman käynnistymisvaikeuksia, ja pehmeän boksipelaamisen seurauksena Rochi pääsi iskemään toisen maalin, kun pelikello näytti 25 pelattua minuuttia.

Tämän jälkeen ONS:n peli alkoi kulkea, ja oululaisten vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla syntyi, kun Anna Olmala ajoi vaarallisesti laidasta sisään, ja ottelun parhaana palkittu Emma Peuhkurinen pääsi tähän syöttöön ensimmäisenä väliin aivan maalin edustalla, mutta pallo viuhui hieman yli Pauliina Tähtisen vartioiman vihreäpaitojen maalin.

Myös JyPK sai aikaan muutamia muita vaarallisia tilanteita ensimmäisellä puoliajalla. Esimerkiksi Rochi oli karata maalintekoon läpiajosta, mutta tällä kertaa ONS-vahti Nea Romppainen veti pitemmän korren.

Toisella puoliajalla ONS jatkoi hyviä otteita, ja peli eteni aika lailla oululaisten komennossa. JyPK sai muutamia vastahyökkäyksiä, mutta tulosta ei tullut. Oululaiset saivat luotua useita maalipaikkoja, mutta palloa ei kuitenkaan saatu maaliin asti. Tämä muuttui 69. peliminuutilla, kun pirteästi vaihdosta puoliajalta kentälle tullut Iida Ranin syötti Törrösen läpiajoon, joka ei erehtynyt vaan sijoitti pallon JyPK-maaliin.

Huolimatta oululaisten loppukiristä maaleja ei enää ottelussa nähty, vaan pisteet karkasivat Jyväskylään. Punapaidat pelasivat hyvän ottelun, mutta terävyys molemmilla rangaistusalueilla puuttui, ja se koitui kohtaloksi. Ensi viikolla ONS:n pelit jatkuvat, kun hallitseva suomenmestari FC Honka Espoosta saapuu Ouluun. Ottelu potkaistaan käyntiin Arina Areenalla lauantaina 31.3. klo 17.

ONS - IK Myran

ONS - IK Myran

Otteluraportti / 22.10.2017

Liigapaikka varmistui kotivoitolla

ONS voitti liigakarsinnan toisen osaottelun IK Myrania vastaan Oulussa lukemin 4-0, ja liigakarsinnat yhteismaalein 5-2. Näin ollen ONS nähdään Naisten liigassa myös kaudella 2018.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. IK Myran loi ensimmäisillä minuuteilla painetta ONS-päätyyn, mutta ONS iski maalin ensimmäisestä hyökkäyksestään neljännellä minuutilla. Aada Törrönen sai pitkän pallon laitaan, josta hän lähti haastamaan ahnaasti kohti vierasjoukkueen maalia. Vikkeläliikkeinen Törrönen oli päästä ohi reunasta viimeisestäkin IK Myran-puolustajasta, mutta joutui rikotuksi, minkä johdosta pallo asetettiin pilkulle. Viime aikoina varmasti pilkulta viimeistellyt Roosa Immonen asettui pallon taakse, ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Seuraavalla minuutilla nähtiinkin tilanne jo toisessa päässä, kun IK Myranin Chelsy Swackhamer voitti pallon itselleen ONS-puolustuksen nenän edestä, ja pääsi kääntämään vasemman jalkansa vapaaksi. Vaikeasta asennosta lähti vaarallinen laukaus, joka kilpistyi kotijoukkueen onneksi kuitenkin vain ylärimaan.

Lue lisää...

IK Myran - ONS

Otteluraportti / 14.10.2017

IK Myran vei karsinnan ensimmäisen osan

IK Myran nappasi voiton liigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa ONS:ia vastaan. ONS johti puoliajalla Anna Olmalan maalilla, mutta IK Myran kiri rinnalle ja ohi toisen puoliajan kahdella maalillaan. Maalinteossa onnistuivat Maria Häll ja Tanja Ali-Marttila.

Ottelun kulku oli alusta asti selvä. Märkä ja multainen alusta pakotti molemmat joukkueet pelaamaan pitkillä avauksilla. ONS:lla oli alussa vaikeuksia pallon käsittelyssä, kosketukset karkailivat pitkälle ja vastustaja pääsi muutaman kerran riistämään helposti pallon. IK Myran painoi alussa päälle ja pääsikin pari kertaa puolittaisiin paikkoihin, mutta ONS sai puolustuspelinsä toimimaan pikkuhiljaa. ONS hätäili myös hyökkäyspäässä, mutta tosi puheessa vaikealla kentällä oli myös osansa hukatuissa tilanteissa.

Puoliajan edetessä ONS:n peli hieman helpottui ja rauhoittui, ja se pääsi etenemään etenkin vasemmasta reunasta Emma Peuhkurisen ja Fanni Pietikäisen yhteistyöllä sekä hyökkäyksen avustuksella. Maalintekopaikat eivät kuitenkaan olleet erikoisen vaarallisia, ja IK Myranin maalivahti Emilia Söderström poimi maalia kohti tulleet kaukolaukauksetkin varmasti.

Lue lisää...