PK-35 - ONS

Helsingin Myllypurossa pelatussa ensimmäisessä Naisten Liigakarsinnan osaottelussa katsojat pääsivät nauttimaan viihdyttävästä jalkapallosta. Ottelun merkitys näkyi molempien joukkueiden taisteluilmeestä ja sekä ONS että PK-35 pystyivät luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja. Loppulukemiksi pelikirjaan merkittiin ONS:n 0 - 2 vierasvoitto.

Ensimmäisen puoliajan ONS kykeni pelaamaan monipuolisesti pyörittämällä palloa lyhytsyöttöpelillä sekä pitkillä avaavilla syötöillä. ONS pelasi vahvaa fyysistä peliä ja onnistui pääsääntöisesti voittamaan 1 vs. 1 tilanteet. Potentiaalisia maalipaikkoja nähtiin puolin ja toisin läpi jakson, mutta avausmaalia saatiin odottaa kuitenkin 44. peliminuutille. Hyökkäykseen mukaan noussut ONS:n laitapuolustaja Roosa Immonen keskitti oikealta laidalta ja ONS-kärki Sanna Ylianttila puski pallon varmasti verkkoon. Puoliajalle siirryttiin 0 - 1 lukemissa.

Toisella puoliajalla Ylianttila jatkoi siitä, mihin oli ennen taukoa jäänyt ja laukoi pallon toistamiseen 46. peliminuutilla maaliin. Tällä kertaa huikean esityön osumaan teki ONS:n parhaana pelaajana palkittu Ode Fulutudilu. Tämä kärkikaksikko pystyi etenkin toisen puoliajan alussa luomaan myös muita vaarallisia maalipaikkoja, mutta tolppaa lähemmäs tuiki tärkeitä vierasosumia ei ONS enää ottelussa päässyt. ONS tiivisti puolustustaan ja pelasi ottelun lopun riskittömästi. PK-35 painosti kuitenkin loppuun asti ja sai mahdollisuutensa kavennusosumaan pelin viimeminuuttien erikoistilanteista. Painostuksesta huolimatta ONS:n piti maalinsa puhtaana varmistaen 0 - 2 vierasvoiton tuoman huomattavan edun siirryttäessä 3.11. Oulun Arina Areenalla pelattavaan toiseen osaotteluun.

Liigakarsintojen alla ONS:n joukkueen ringin johtoon hypännyt päävalmentaja Jussi Madetoja oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen: "Mahtava peli. Joukkueen esitys oli upea ja nähtiin hienoja maaleja. Vastustaja ei ollut mikään helppo vaan pelaava, menestynyt ja tehnyt paljon maaleja. ONS:n fyysinen peli ja loppuun asti yrittäminen ratkaisi matsin."

Madetoja painottaa myös viimeisen ottelun tärkeyttä: "Sarja on nyt puolessa välissä. Meillä on hyvät lähtöasetelmat, mutta samasta tilanteesta jatkaminen vaatii paljon keskittymistä ja tahtotilaa, jotka molemmat olivat tänään koko joukkueella kunnossa."

ONS - TiPS

ONS - TiPS

Lauantaina 13.10. Castrenissa pelatussa ottelussa oli huimat panokset. Voitolla ONS olisi varmistanut liigassa säilymisen ja säästynyt karsinnoilta. TiPS:lle kärsimänsä 2 - 5 tappion jälkeen ONS joutuu kuitenkin jännittämään vielä viimeiselle Naisten Liigan kierrokselle. Nyt näillä kahdella viimeisestä suorasta jatkopaikasta taistelevalla joukkueella on tasapisteet.

Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja varsinaisia maalipaikkoja saatiin odotella reilut 20 minuuttia, kunnes TiPS:n Nora Lehto pelattiin läpiajoon. ONS:n maalivahti Liisa Rahkola kuitenkin pelasti tilanteen vahvalla vastaantulollaan. Pian tämän jälkeen oli ONS:n vuoro koetella TiPS:n puolustusta. Kaukolaukaukset eivät kuitenkaan uponneet verkkoon ja ONS koki ensimmäisen takaiskunsa, kun TiPS:n Nora Lehto pelattiin toistamiseen läpiajoon ottelun 29. peliminuutilla ja tällä kertaa hän ei erehtynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin TiPS tuli jälleen ja ONS:n Satu Rousti rikkoi vastustajaa oman 16-alueensa sisällä saaden suoran punaisen. Pelikellon näyttäessä 34 minuuttia Ronja Isokääntä laittoi pallon pilkulta varmasti maaliin siirtäen TiPS:n jo 0 - 2 johtoon.

Vahvoja otteita ONS:n keskikentällä päivän ottelussa esittänyt Emma Peuhkurinen kavensi ottelun laukauksellaan 1 - 2 tilanteeseen pari minuuttia myöhemmin. TiPS ei kavennusosumasta lannistunut vaan kuittasi tilanteen välittömästi, kun Melanie Azodon viimeisteli pallon voimalla ylänurkkaan oikealta laidalta tulleesta keskityksestä. Puoliajalle siirryttiin 1 - 3 lukemissa.

Toisella puoliajalla vajaalla pelaava ONS pyrki ajamaan vierasjoukkuetta kiinni. Tukala takaa-ajotilanne ja alivoima sai kuitenkin ONS:n sortumaan hätäilyyn ja pallo ei liikkunut totutulla lyhytsyöttöpelillä vaan irtosi helposti pitkiin palloihin. 57. minuutilla TiPS:n Aino Martikainen laukoi pallon oikealta laidalta ohitse ONS:n maalivahdin kasvattaen johdon jo 1 - 4 lukemiin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ida Ruuskanen laukoi oikealta laidalta tilanteeksi 2 - 4.

Päivän ottelussa myös jokaisella maalilla oli suuri merkitys, sillä mikäli joukkueet ovat ensi kierroksen jälkeen tasapisteissä, ratkaistaan jatkopaikan saaja maalierolla. ONS hakikin kaikin voimin lisää kavennusosumia, mutta Sanna Ylianttilan puskemaa ylärimaa lähemmäs pallo ei enää TiPS:n maaliverkkoa päätynyt. Sen sijaan kotijoukkueen päässä helisi vielä kerran 88. minuutilla, kun jälleen oikealta laidalta päästiin laukomaan, tällä kertaa Soo Adekwaghin toimesta.

2 - 5 kotitappion jälkeen ONS matkaa ensi lauantaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle. ONS:lla on edessään haastava ottelu, sillä sivussa ovat päivän ottelusta punaisen kortin saaneen Roustin lisäksi vielä kahden pelin ottelukieltoaan viime viikon pelistä kärsivä Heini Toivonen sekä neljä keltaista korttia kerryttänyt Ida Ruuskanen.

Kuva © Timo Rousti


ONS - Ilves

ONS - Ilves

ONS otti kauden suurimman kotivoittonsa lauantaina 18.8., kun Ilves kaatui lukemin 6 - 1. Useammat punapaidat kunnostautuivat maalinteossa.

Oululaisten maalitehtailu alkoi jo ottelun alussa, kun Veera Vääräkosken tarkka syöttö vapautti Ode Fulutudilun läpiajoon. Eteläafrikkalainen harhautti puolustajat ja laukoi tarkasti ylänurkkaan. Peliä oli tuolloin pelattu 9 minuuttia.

ONS:n seuraavaa maalia tarvitsi odottaa vain reilu kymmenen minuuttia. Tällä kertaa asialla oli Anna Olmala, jonka tarkka laukaus upposi vastustamattomasti tamperelaisten verkkoon.

Ilveksellä oli omat paikkansa kiriä ONS:n johtoa kiinni, mutta hyvän ottelun pelannut maalivahti Liisa Rahkola otti muutaman todella tärkeän torjunnan. Tauolle mentiin siis oululaisten 2 - 0 johdossa.

Maalihanat aukesivat toden teolla toisella puoliajalla. ONS-topparin Heini Toivosen ristipallo tavoitti loukkaantumisesta toipuneen Sanna Ylianttilan, joka viimeisteli varmasti. ONS:n loput maalit iski hurjassa vireessä ollut Fulutudilu, joka viimeisteli vielä kolme maalia läpiajoista. 

Ilves onnistui iskemään yhden takaiskumaalin Eini Vesaniemen toimesta pelikellon näyttäessä täydet 90 pelattua minuuttia. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu tamperelaisille, sillä ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6 - 1 ONS:lle.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Hyvä peli, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Onnistujia oli koko joukkue. Lissu otti muutaman todella tärkeän torjunnan pelin alkupuolella, ja ilman näitä peli olisi ollut aivan toisenlainen. Tämä taso pitää nyt pystyä pitämään loppukauden. Jokaisella voitolla on niin iso merkitys itseluottamuksen ja sarjasijoituksen suhteen.”

ONS:n kausi jatkuu parin viikon päästä alaloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 22.8.

Kuva © Timo Rousti

Suomen Cup: VIFK - ONS

Suomen Cup: VIFK - ONS

ONS otti lauantaina historian ensimmäisestä Suomen Cup -pelistään selkeän voiton Vaasa IFK:sta lukemin 1 - 8. Naisten Ykköstä pelaava VIFK ei päässyt maalipaikoille alkurynnistyksen jälkeen.

Murskalukemista huolimatta ottelu sai oululaisittain hieman nurinkurisen alun, kun vaasalaishyökkääjä Fanny Forss karkasi ONS-puolustukselta. Tilanne tuoksahti paitsiolta, mutta lippu ei noussut, ja Forss onnistui nostamaan pallon yli vastaan tulleen maalivahti Nea Romppaisen. Punapaidat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan toivat vain kolme minuuttia myöhemmin pelin tasoihin upean pelin pelanneen Katrina Guilloun toimesta. Guillou pääsi nokikkain VIFK-maalivahti Karoliina Muurimäen kanssa, harhautti ja viimeisteli varmasti.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen ONS otti täydellisen hallinnan pelistä. Pallo oli kotijoukkueella vain hetkittäin, ja oululaiset sanelivat tahdin pyörittäen peliä yläkolmanneksella. Guillou jatkoikin maalitehtailuaan vain hetkeä myöhemmin laukomalla pallon pussiin maalin edustalta. Pelikellon näyttäessä 34. minuuttia Guillou sinetöi hattutempun upean yksilösuorituksen seurauksena. Ensimmäisen puoliajan lopulla Anna Olmala murtautui vaasalaispuolustuksen läpi ja laukoi pienestä kulmasta takaylänurkkaan lukemiksi 1 - 4.

Toinen puoliaika jatkui myös oululaisten komennuksessa. Maaleja iskivät vielä Fanni Pietikäinen (upealla kaukolaukauksella), Ode Fulutudilu, Emma Peuhkurinen ja Anna Olmala. ONS sinetöi tärkeän voiton maalein 1 - 8 ja varmisti näin paikkansa talvella pelattavaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

Joukkueen luotsi Kari Koivikko oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Tänään onnistui koko joukkue. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen oli jo selvää, kuka määrää tahdin. Onnistuimme pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla ja pallonmenetyksen jälkeen se voitettiin heti takaisin. Ilahduttavaa oli myös se, että useampi pelaaja onnistui tänään maalinteossa”.

ONS jatkaa viikon päästä sunnuntaina liigaotteluita, kun oululaiset matkaavat Helsinkiin ottamaan mittaa HJK:sta. Peli pelataan 12.8. klo 14 alkaen Telia 5G Areenalla.

ONS - TiPS

ONS - TiPS

Oulussa pelattu Naisten Liigan ottelu päätyi kotijoukkueen 3-0 voittoon. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet taistelivat pisteistä lähes loppuun asti, mutta loppuhetkien maalit siivittivät oululaiset kauden ensimmäiseen kotivoittoon.

ONS aloitti maalinteon jo ottelun 3. minuutilla, kun topparina erinomaisesti esiintynyt Heini Toivonen puski kotijoukkueen 1-0 johtoon. ONS sai vapaapotkun kulmalipun läheisyydestä ja Katrina Guillou nosti pallon maalialueelle ja Toivonen nousi korkeimmalle puskien pallon vierasjoukkueen maalivahdin Riina Isokäännän käsien kautta maaliin. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi pikkuhiljaa vierasjoukkueelle, mutta oululaisryhmitys onnistui pitämään TiPS:n pois kotijoukkueen maalilta. TiPS:n vaarallisin maalintekoyritys tuli ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Nora Lehto oli unohtunut maalialueelle ilman vartiointia ja ehti ensimmäisenä vasemmalta tulleeseen keskitykseen, mutta Lehdon viimeistely meni noin metrin ohi ONS:n maalin. Näin puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Puoliajalla ONS suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Ode Fulutudilu tuli sisään Fanni Pietikäisen tilalle. Fulutudilu osoitti heti toisen puoliajan alkuun vaarallisuutensa, ja taisteli itsensä vierasjoukkueen maalille useaan otteeseen. Hyvin pelannut vierasjoukkueen maalivahti Isokääntä piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä ja torjui mm. Fulutudilun ja Ida Ruuskasen maalintekoyritykset. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin puolet, TiPS sai luotua painetta kohti kotijoukkueen Liisa Rahkolan vartioimaa maalia, mutta jälleen oululaispuolustus ehti joko katkomaan tai peittämään vierasjoukkueen yritykset. TiPS nosti ryhmitystään tasoitusmaalin toivossa ja tämä toi lisää mahdollisuuksia kotijoukkueen hyökkäyksille. Ottelun 89. minuutilla Fulutudilu iski kotijoukkueen 2-0 johtoon upean yksilösuorituksen päätteeksi. Fulutudilu sai pallon kentän keskialueella ja kuljetti tempokuljetuksellaan ohi koko TiPS-puolustuksen ja onnistui laukomaan pallon ohi Isokäännän. Maalin jälkeen pallonhallinta pysyi pääsääntöisesti kotijoukkueella ja ottelun loppuhetkillä vaihdosta sisään tullut Ida Ranin kaunisteli lukemiksi 3-0 Guilloun hienosta esityöstä ja näin oululaiset pääsivät juhlimaan kauden ensimmäistä kotivoittoa ja nollapeliä.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen joukkueensa työmoraaliin ja kauden ensimmäiseen kotivoittoon. ”Koko joukkueen työmoraali ansaitsee ison kiitoksen. Vaikka TiPS sai ensimmäisellä puoliajalla pallonhallintaa ja meidän oma pallollinen pelaaminen puoliajan lopussa hiukan sekosi, niin vastustajalla oli ottelussa vain yksi vaarallinen maalipaikka. Pelasimme joukkueena todella hyvän ottelun ja mielestäni topparipari Heini Toivonen ja Morgan Leyble ansaitsevat erityismaininnan. Heidän pelaamisensa tuo peliin rauhallisuutta, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Uskon, että tämä voitto tuo lisää itseluottamusta joukkueemme tuleviin peleihin ja jokainen lähtee päättäväisin mielin hakemaan seuraavista kolmesta alkusarjan ottelusta täyttä pistepottia.”

ONS matkustaa ensi viikonloppuna Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu pelataan 28.7. klo 14 Kaarinan keskuskentällä.

Kuva: Timo Rousti

ONS - Åland United

ONS - Åland United

Lauantaina pelatussa ottelussa ei tilastomerkinnöillä herkuteltu ja näin pisteet tasattiin helteisessä Oulussa numeroin 1 - 1. ONS oli vielä viitisen minuuttia ennen loppua kiinni ensimmäisessä kotivoitossaan, mutta Åland Unitedin Sydney Blomquist roikotti vierasjoukkueen tasoihin 85. minuutilla.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet saivat syöttöpelaamisensa toimimaan hyvin ja pallo pyörikin suurimmaksi osaksi kentän keskialueella eikä kumpikaan joukkue päässyt luomaan kunnon maalintekotilanteita. ONS tuli peliin vahvasti ja koko viikon puolustuspelaamiseen keskittynyt joukkue onnistui pitämään kärkijoukkue Åland Unitedin pois parhaimmilta maalintekopaikoilta. Lähimmäksi maalintekoa kotijoukkueelta pääsivät laidassa viilettänyt Ode Fulutudilu ja topparin tontilla vahvasti esiintynyt Heini Toivonen. Molempien viimeistelyt menivät kuitenkin hieman ohi. Tauolle siirryttiin 0 - 0 tasatilanteessa ilman tilastomerkintöjä. 

Toiselle puoliajalle ONS tuli vahvasti ja pääsi luomaan painetta kohti Anna Tammisen vartioimaa maalia. Nopeudellaan säväyttänyt Ode Fulutudilu pääsi läpi oikeasta laidasta ja syötti takaviistoon Anna Olmalalle, mutta kotijoukkueen harmiksi Olmalan viimeistely ajautui suoraan Tammisen käsiin. Tämän jälkeen Heini Toivonen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta jälleen viimeistely ajautui hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Toivonen ei enää erehtynyt ja puski taidokkaasti vapaapotkun jälkitilanteesta kotijoukkueen 1 - 0 johtoon kun peliä oli pelattu 76. minuuttia. Maalin jälkeen Åland United nosti ryhmitystään, mutta kotijoukkueen vahvasti esiintynyt puolustus piti vieraat kaukana maalinteosta. Hetken jo näyttikin, että kolme pistettä jää Ouluun, mutta Sydney Blomquist kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan vain noin viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Blomquist pelattiin oikealta laidalta läpi ja keskitykseksi tarkoitettu laukaus upposi kotijoukkueen maalin takanurkkaan yli maalivahti Liisa Rahkolan. 

ONS pääsi vielä kerran hakemaan voittomaalia, kun Fanni Pietikäinen taisteli itsensä puolittain läpi vasemmalta, mutta väsyneen jalan laukaus ajautui kohti maalivahti Tammista ja näin helteisessä säässä pelattu ottelu päättyi pistejakoon lukemin 1 - 1. 

ONS:n valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen, mutta erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen:
"Tasapeli tuntuu tappiolta, sillä olimme niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan paljon vastustajaa parempia. Jalkapallojumalat eivät vain olleet puolellamme. Meidän pitää vain uskoa omaan tekemiseen, niin kyllä se tulos vielä sitä kautta saadaan."

ONS:n pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 21.7. Oulussa, kun Tikkurilan Palloseura saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa Castrenissa klo 16.

PK-35 Vantaa - ONS

PK-35 Vantaa - ONS

PK-35 Vantaa oli tänään selvästi ONSia parempi. Kotijoukkue kaatoi oululaiset helteisessä Oulunkylässä pelatussa ottelussa lukemin 6-1.

Heti alkuvihellyksen jälkeen ONS sai hyvän pelivireen, ja hallitsi palloa kotijoukkueen päädyssä. Kuitenkin ensimmäisen maalin teki PK-35, kun Kaisa Collin murtautui laidasta, ja syötti maalin edustalle ehtineelle Sanna Saariselle, joka viimeisteli varmasti. Peliä oli tuolloin pelattu 11. minuuttia.

ONS ei tästä lannistunut, vaan onnistui tuomaan ottelun tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Emäntien boksissa olleeseen irtopalloon ehti ensimmäisenä Katrina Guillou, joka täräytti lukemiksi 1-1.

Kotijoukkue kampesi itsensä uudelleen johtoon pelikellon näyttäessä 22. minuuttia. Asialla oli Iina Salmi, joka antoi upean kulman ja pallo kaartoi suoraan maaliin. Vierasjoukkueella oli pian mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun loistava syöttökuvio vapautti Guilloun. Tilanteeseen ehtivät kuitenkin PK-35:n puolustajat mukaan, ja näin pallo kilahti tolppaan.  Vantaalaiset onnistuivat vielä kasvattamaan johtoasemaansa maalilla hieman ennen taukovihellystä pilkulta. Näin puoliajalle lähdettiin PK-35:n johtaessa 3-1.

Toiselle puoliajalle tultaessa ONS yritti nostaa painetta kohti kotijoukkueen maalia. Kylmää vettä niskaan tuli 52. minuutilla, kun PK-35 onnistui katkaisemaan oululaisten syöttöpelin, ja peliväline päätyi Salmelle. Hän teki päivän toisen maalinsa laukomalla pallon suoraan ylänurkkaan. 

ONS onnistui vielä luomaan muutamia vaarallisia paikkoja, joista yksi oli Emma Peuhkurisen käsialaa. Upea yksilösuoritus päättyi tuliseen laukaukseen ja oululaisten epäonneksi toiseen tolppaan. 

Emännät kaunistelivat vielä lukemia toisen puoliajan lopulla. Maalinteossa onnistuivat hattutempun iskenyt Salmi ja Roosa Bröijer. Pisteet jäivät Vantaalle. 

Joukkueen valmentaja Kari Koivikko oli pettynyt tulokseen. ”Aluksi oltiin hyvin pelissä mukana, mutta pilkulta tulleen maalin jälkeen taisi joukkueelta loppua itseluottamus. Tämän jälkeen PK-35 sai pelin aika hyvin hallintaansa. Ei kuitenkaan auta jäädä tuleen makaamaan: meillä on viikko aikaa saada pelimerkit kohdilleen ja ottaa seuraavassa ottelussa täysi pistepotti”.

ONS:n pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina 14.7. Oulussa, kun Åland United saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa Castrenissa klo 16.

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat

 

ONS ja Pallokissat tasasivat jälleen pisteet Castrenin kesäillassa. Ottelu päättyi 1-1. 

Tasaisuus säilyi pelin teemana läpi yhdeksänkymmentäminuuttisen.  Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, ja peli aaltoili päästä päähän. Maalinteossa onnistui kuitenkin ensimmäisenä Pallokissat, kun Aino Kröger riisti ONS:n epäonnisen syötön alaspäin, kääntyi ja roikotti kauniisti pallon yli tilanteessa voimattomaksi jääneen ONS-vahti Liisa Rahkolan. Ottelua oli tällöin pelattu 18 minuuttia. Tämän jälkeen maaleja ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty. 

Toiselle puoliajalle ONS sai hyvän alun, ja loi useita maalipaikkoja. Myös vierailijoilla oli omat tilaisuutensa kasvattaa johtoaan. Vihdoin 58. minuutilla oululaisten kiri palkittiin. Fanni Pietikäinen pelasi loistavasti oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueen ulkopuolella, ja ampui pallon ylänurkkaan.

Emännille tarjoutui tilaisuus siirtyä johtoasemaan lähes välittömästi tasoitusmaalin jälkeen. Fanni Pietikäinen haastoi hyvin, ja pääsi 16-alueen sisään. Pallokissojen puolustuksen oli pakko rikkoa, ja peliväline vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Katrina Guillou, mutta tällä kertaa kuopiolaisten maalivahti Elsa Sulku veti pidemmän korren ja torjui.

Ottelun loppu noudatti samaa kaavaa kuin muukin peli. Kummatkin joukkueet onnistuvat pelaamaan itselleen useita maalintekopaikkoja, mutta täysosumia ei enää ottelussa nähty, ja näin pisteet tasattiin.

”Tietyllä tavalla tulos oli pettymys, mutta toisaalta tasapeli oli oikeudenmukainen tulos. Molemmilla joukkueilla oli useita paikkoja, joten peli olisi voinut ratketa kummin päin vain. Yleisölle oli varmasti viihdyttävä peli, kun mentiin päästä päähän koko ajan”, kommentoi ONS-luotsi Kari Koivikko.

Kehuja Koivikolta sai loukkaantumisestaan vastikään toipunut Emma Peuhkurinen. ”Hienoa, että Emma on toipunut. Hän tuo järjestelmällisyyttä keskikentälle ja on todella hyvä rytmittämään peliä”.

Katseet luodaan kuitenkin jo tulevaan. Seuraava peli pelataan PK-35 Vantaata vastaan lauantaina 7.7. Vantaalla. ”Nyt jäädään ansaitulle viikon lomalle. Sen jälkeen palataan harjoituksiin ja täytyy saada uusi vaihde silmään, jotta pisteitä alkaisi tulla”, päättää Koivikko. 

FC Honka - ONS

FC Honka - ONS

Loppuhetkien maalit johdattivat FC Hongan kotivoittoon

Tapiolassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 4 - 2 lukemin. ONS sai maalihanat auki toisella puoliajalla Heini Toivosen ja Ode Fulutudilun johdolla.

Ensimmäinen puoliajan alkuhetket menivät pitkälti kotijoukkueen komennossa, mutta ONS:n tiivis puolustusasetelma toimi hyvin ja espoolaiset eivät päässeet hyville maalipaikoille. FC Hongan avausmaali syntyi kuitenkin 29. minuutilla, kun Elli Pikkujämsän kaukolaukaus upposi ONS:n maalivahdin Liisa Rahkolan taakse. Kotijoukkueen avausmaalin jälkeen ONS:n hyökkäyspelaaminen alkoi toimia paremmin ja ensimmäisen puoliajan loppu oli tasaista vääntöä. ONS haki tiloja FC Hongan puolustuslinjan takaa, mutta nämä pallot päätyivät pääsääntöisesti kotijoukkueen maalivahdin Paula Myllyojan hyppysiin. Tauolle siirryttiin FC Hongan 1 - 0 johdossa.

Jos ensimmäisellä puoliajalla ei paljon maalipaikoilla herkuteltu, niin toisella puoliajalla tilanne oli toinen. ONS tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja tasoitti ottelun 49. minuutilla. Heini Toivonen nousi omiin korkeuksiinsa kulmapotkussa ja puski ONS:n tasoihin. Tasoituksen jälkeen FC Honka otti pallonhallinnan itselleen ja pääsi luomaan vaarallisia tekopaikkoja oululaisten maalille. Kotijoukkue siirtyikin jo 56. minuutilla uudelleen johtoon, kun Milla Punsar pääsi siirtämään Jutta Rantalan laukauksen jälkitilanteesta pallon tyhjään maaliin.

Oululaiset jatkoivat kuitenkin taistelua ja pystyivät myös luomaan hyviä syöttökombinaatioita kentän keskialueella. ONS:n 2 - 2 maali tuli kuin varkain, kun Fulutudilu prässäsi pallon pois Myllyojalta ja nosti pallon kotijoukkueen maaliin. Peli eteni tasatilanteessa ja hyvin pelannut ONS:n puolustuslinja taisteli uhrautuvasti FC Hongan vyöryessä vierasjoukkueen maalille. Pitkään näyttikin, että pisteet tasataan Espoon helteisessä sunnuntai-iltapäivässä, mutta FC Hongan vaihdosta tullut Sini Vehviläinen oli eri mieltä. Vehviläinen puski komeasti 85. minuutilla kotijoukkueen kolmannen maalin Henna Tenkasen oikealta lähteneestä keskityksestä. Tämän jälkeen oululaisten keskittyminen pääsi herpaantumaan ja vain kaksi minuuttia edellisestä Punsar purjehti ONS:n puolustuksen läpi ja laukoi päivän toisen osumansa. Punsarin maali jäi ottelun viimeiseksi ja pisteet jäivät Espooseen lukemin 4 - 2.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen oululaisten esiintymiseen, vaikka viime hetkillä menetetty piste harmittikin. ”Koko joukkue osoitti hyvää taisteluilmettä kokenutta FC Honkaa vastaan, ja puolustimme hyvin etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän pitää oppia luottamaan omaan tekemiseen myös tasatilanteessa, eikä tyytyä vain peruuttelemaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Nyt keskitymme palautumaan hyvin ja siirrämme katseet kohti seuraavaa peliä.”

ONS:n seuraava peli on torstaina 21.6. jolloin Pallokissat saapuu Ouluun. Peli alkaa klo 18.30.

Pallokissat - ONS

Pallokissat - ONS

Pisteet tasattiin Kuopion illassa, kun ONS ja Pallokissat painivat 2-2 tasapelin. ONS:n maalit viimeistelivät Katrina Guillou ja Anna Olmala.

Heti alkuvihellyksestä lähtien ONS:n peli lähti kulkemaan. Pallo liikkui valkopaidalta toiselle tehokkaasti ja heti alkuun saatiinkin muutama vaarallinen paikka luotua Pallokissojen päätyyn. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan jo 8. minuutilla, kun Aino Kröger karkasi oululaispuolustukselta ja päätyi nokikkain ONS-maalia tänään vartioineen Nea Romppaisen kanssa. Kröger ei erehtynyt, vaan ampui pallon tarkasti maaliin.

Oululaiset eivät tästä lannistuneet, vaan jatkoivat omaa peliään. Peli luisti mallikkaasti, ja tilanne toisensa jälkeen syntyi kotijoukkueen maalilla. Toki myös kissoilla oli omat paikkansa oululaispäädyssä. Nämä tilanteet kuitenkin ONS-puolustus onnistui selvittämään. Vihdoin tulosta tuli 40. minuutilla Katrina Guillou toi vierasjoukkueen tasoihin uskomattomalla yksilösuorituksella: Guillou otti rinnalla haltuun Veera Vääräkosken tarkan syötön, kääntyi ja laukoi tarkasti suoraan yläkulmaan. Näin puoliajalle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa. 

Toisella puoliajalla valkopaidoilta löytyi edelleen pelihuumoria, ja he jatkoivat hyviä otteitaan. Pallokissat pääsivät kuitenkin toistamiseen johtoasemaan, kun kulmatilanteessa tapahtuneen merkkausvirheen seurauksena Saana Hartikainen pääsi puskemaan pelivälineen maaliin pelikellon näyttäessä 52. pelattua minuuttia.

ONS ei painanut päätä pensaaseen takaiskun jälkeen, vaan osoitti nostaneensa huimasti tasoaan edellisestä pelistään. Kerta toisensa jälkeen oululaiset rakensivat vaarallisia tilanteita Pallokissojen maalille. Kotijoukkue sai hetkellisesti otteen pelistä, ja loi lupaavia paikkoja, mukaan lukien muutaman läpiajon, jotka kuitenkin loistavan ottelun pelannut Romppainen selvitti pitäen näin vierasjoukkueen pelissä mukana. 

Vihdoin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Anna Olmala antoi näytteen taistelijaluonteestaan, paini pallon itselleen kotijoukkueen boksissa ja viimeisteli varmasti. Tämän jälkeen maaleja ei oululaisten loppukiristä huolimatta enää nähty, ja niin yksi tärkeä piste matkaa takaisin Ouluun.

Päävalmentaja Kari Koivikko oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen: ”Todella hyvä peli koko joukkueelta. Pallo liikkui hyvin molemmilla puoliajoilla. Jokainen pelaaja antoi 100 % ja näki, että he halusivat voittaa pelin. Paikkoja syntyi myös paljon, ja niitä olisi riittänyt myös voittoon asti. Tämän päivän onnistuja oli ehdottomasti koko joukkue. Tästä on hyvä jatkaa pelejä kesätauon jälkeen”.

ONS:n pelit jatkuvat kesätauon jälkeen kesäkuun 17. päivä Espoossa, kun oululaiset matkaavat Hongan vieraaksi. Peli alkaa klo 14.