23.3.2019 klo 14:00 / Arina Areena, Oulu

Kauden avausottelussa vastassa HJK

Liigakausi 2019 alkaa kotiottelulla HJK:ta vastaan. Viime kauden päätteeksi HJK:n pelaajien kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit. ONS taas säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta. Joukkueiden kohtaamiset edellisellä kaudella liigassa päättyivät molemmat HJK:n voittoon. Keväällä Oulussa lukemat olivat tiukemmat 1-2 (1-1), mutta syyskierroksella HJK oli vei kotikentällään ottelun nimiinsä selvin numeroin 6-1 (3-1).

HJK:n riveissä nähdään tällä kaudella uusina pelaajina mm. Ilveksestä siirtynyt Emmaliina Tulkki, FC Hongasta joukkueeseen tullut Jutta Rantala ja TPS:n liigajoukkueesta siirtynyt maalivahti Anna Koivunen.

Vastustajalla on tällä kaudella penkin takana mukana myös oululaista osaamista, kun ONS:n junioreita menestyksekkäästi valmentanut Arttu Heinonen siirtyi viime syksynä Oulusta HJK:n valmennustiimiin. Arttu kertoo, että pitkä pre-season on nyt takana, ja hän odottaa mielenkiinnolla ja luottavaisin mielin tulevaa ottelua. HJK tulee Ouluun pelaamaan iloista ja aktiivista peliä - Heinonen toteaa, ja jatkaa - Kiva tulla taas pitkästä aikaa Ouluun.

ONS:n päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo, että on hienoa päästä pelaamaan heti kauden avausottelussa yhtä valtakunnan ykkösjoukkuetta vastaan ja se varmasti motivoi myös kaikkia pelaajia ja terävöittää tekemistä. Nyt päästään mittaamaan oman tekemisen taso marraskuussa alkaneen harjoituskauden päätteeksi, - Madetoja sanoo. Joukkueessa on muutama toipilas, mutta muuten terveystilanne on hyvä - toteaa Madetoja.

Kanadalaispelaaja Marie Levasseur on harjoitellut kuluneen viikon joukkueen kanssa ja Madetoja kertoo olevansa tyytyväinen Marien osaamiseen ja tekemisen tasoon. Levasseur nähdään lauantain ottelussa ensimmäistä kertaa ONS -paidassa.

ONS ei ole pelannut kovin montaa harjoituspeljä ennen kauden alkua, joten pelaajilta löytyy varmasti ahneutta pelaamiseen ja lähdemme haastamaan HJK:n - sanoo Madetoja lopuksi.