ONS kohtaa lauantaina 4.8. historian ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussaan Naisten Ykkösessä pelaavan Vaasa IFK:n. Vaasassa klo 16 alkavan ottelun voittaja etenee suoraan talvella 2019 pelattavaan lohkovaiheeseen.

”Peli tulee olemaan varmasti kova, koska VIFK on tasainen ja vahva joukkue, joka tykkää tehdä vastahyökkäyksiä. Heidän kärkipelaajansa ovat nopeita, pallotaitavia ja hyviä viimeistelemään.” Pohtii joukkueen valmentaja Kari Koivikko tulevaa ottelua. ”Lähdemme kuitenkin peliin luottavaisin mielin, sillä harjoitusviikko on ollut hyvä. Voitolla on iso merkitys syksyyn, sillä silloin saamme muutaman tarvittavan huiliviikonlopun sekä tärkeitä kovia pelejä alkutalveen kautta 2019 varten. Voitto siis tarkoittaisi jatkopaikkaa Suomen Cupissa, ja tappiolla joutuisimme pelaamaan vielä syksyllä karsintaotteluita, jotka kesken liigakauden ovat haasteellisia.”

Lauantaina nähdään oululaisten kokoonpanossa uutta verta, sillä ONS on solminut pelaajasopimuksen maalivahti Matilda Nurmen kanssa. Hän on vuonna 1999 syntynyt pelaaja, ja siirtyy ONS:iin Turusta, TPS:sta. Matilda kuvaa fiiliksiään siirrosta seuraavasti:

”Olen todella innoissani uusista haasteista ja suuresta muutoksesta, jotka siirron myötä tulevat. Joukkue taustoineen vaikuttaa tosi mukavalta ja porukkaan on ollut helppo päästä mukaan. En malta odottaa, että pääsen näyttämään omia taitojani myös pelikentillä!”