24.3.2018 klo 16:00 / Arina Areena, Oulu

ONS ja JyPK kohtaavat Naisten Liigan sarja-avauksessa

Kaudeksi 2017 liigaan nousseet jyväskyläläiset olivat pari pykälää parempia voittaen alaloppusarjan selvästi, kun taas oululaiset karsivat liigapaikastaan voittaen kuitenkin IK Myranin selvin lukemin.  Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa JyPK oli myös vahvempi: neljästä pelistä vihreäpaidat veivät kolme maalierolla 9–3 ja kerran joukkueet tasasivat pisteet.

Vain viikkoa aiemmin joukkueet ottivat toisistaan mittaa harjoituspelissä Oulussa. Ottelu päättyi vihreäpaitojen 0–1 voittoon, kun Henna Honkanen viimeisteli vapaapotkusta.

Joukkueen päävalmentaja Kari Koivikko odottaa jo revanssia innolla. ”Sarjapeli on aina aivan eri asia kuin harjoituspeli, kun on pisteitä jaossa. Mielenkiintoista myös nähdä, millaisella pelityylillä JyPK lähtee pelaamaan. Olen varma, että he tulevat pelaamaan erilaisella taktiikalla kuin viime viikonloppuna”.

Kotijoukkueella on ollut myös hieman vaikeuksia. Ylioppilaskirjoitusten ja sairasteluiden vuoksi harjoituksissa pelaajamäärä on ollut pieni. Tempo on kuitenkin pysynyt yllä ja joukkue lähtee suurella motivaatiolla hakemaan täyttä pistepottia. ”Ehdottomasti tavoitteena on kotiavauksen aloitus voitolla ja täydet sarjapisteet”, kertoo Koivikko.

Lauantaina kohtaavat varmasti kaksi nälkäistä joukkuetta, jotka molemmat hakevat hanakasti pisteitä kauden ensimmäisestä pelistä.