27.8.2017 klo 17:00 / Castrenin urheilupuisto, Oulu

ONS kohtaa Åland Unitedin

Naisten Liigan alaloppusarja starttaa ONS:n osalta kuukauden tauon jälkeen sunnuntaina, kun vastustajaksi Ouluun saapuu Åland United Ahvenanmaalta. Ottelu pelataan Castrenin stadionilla kello 17:00. Åland United aloitti loppusarjan pelinsä jo keskiviikkona Jyväskylän Pallokerhoa vastaan kärsien kuitenkin 1-2 tappion jyväskyläläisille.

Åland United on alaloppusarjan toisella sijalla juuri ennen ONS:ia turvanaan kuuden pisteen etumatka oululaisiin. Nykyisellä sijoituksellaan ONS:ia odottavat karsintapelit sarjapaikasta, joten ONS lähtee alaloppusarjaan tavoitteenaan nousta turvallisemmille sijoille sarjassa. Loppusijoitus ei ole enää täysin ONS:n omissa käsissä, sillä pelejä on jäljellä kuusi. Joukkue tahtoo kuitenkin tehdä kaiken, mitä itsellä on tehtävissä.

Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet ensin Åland Unitedin 3-2 voittoon saarella ja myöhemmin kesällä tasatulokseen 1-1 Oulussa. ONS on onnistunut molemmissa Ålandia vastaan pelatuissa otteluissa pelillisissä esityksissään, mutta ei ole onnistunut viemään täyttä pottia, vaikka se on ollut tarjolla.

ONS on kärsinyt haasteista sarjatauon aikana. Lukuisat loukkaantumiset sekä sairastelut ovat näkyneet harjoituksissa kapena rinkinä. Varmuudella poissa sunnuntain ottelusta loukkantumisten tai sairasteluiden johdosta ovat ainakin Carla Koivikko sekä Onna Ketola. Pelipäivänä nähdään, ovatko kaikki muut ehtineet toipua täyteen pelikuntoon.

- Valmistautuminen alempaan loppusarjaan ei ole ollut toivottu, sillä flunssa-aalto ja loukkaantumiset on kaatanut sen verran paljon pelaajia pois harjoitusvahvuudesta, että se on harmiksemme vienyt terävimmän valmistumisen tulevaan peliin. Vaikka valmistautuminen ei ole ollut ihan toivottu, niin uskon meidän pelaavan huomenna hyvän ottelun ja tulemme kaventamaan eroa Ålandiin kolmella pisteellä, päävalmentaja Kari Koivikko kommentoi.

ONS on myös vahvistunut elokuun aikana. Paluun ONS -paitaan tekevät hyökkääjä Sanna Ylianttila sekä USA:n yliopistosarjassa viimeiset vuodet viettänyt Liisa Rahkola. Sekä Rahkola, että Ylianttila ovat olleet ONS:n kantavia voimia vuosien varrella. Ensimmäistä kertaa ONS:ssa esiintyy Yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Allison Wetherington, joka on harjoitellut joukkueen kanssa pari viikkoa.

- Joukkueemme uudet pelaajat ovat oppineet pelitapamme hyvin ja on hienoa päästä näkemään heidät tositoimissa. Allison on todella taitava, sekä älykäs pelaaja ja tuo hienoilla oivalluksilla hyökkäyksistämme ennalta-arvaamattomia. Sanna on päässyt loistavasti joukkueeseen sisään ja on kyllä aina vaarallinen, kun saa pallon jalkaan hyökkäysalueella. Lissu taas vastaavasti tuo hurjalla kokemuksellaan, sekä hyvällä pelin ohjaamisellaan alakerrastamme tiiviimmän ja tavoite olisikin huomiselle pitää oma pää ilman takaiskuja, Koivikko päättää.