29.7.2017 klo 17:00 / Myyrmäki Stadion, Vantaa

Runkosarjan viimeinen ottelu Vantaalla

ONS matkustaa viikonloppuna Vantaalle viimeiseen runkosarjan otteluunsa PK-35 Vantaan vieraaksi. Ottelu pelataan Myyrmäen stadionilla lauantaina kello 17.00.

PK-35 Vantaa on tällä hetkellä sarjassa toisena 38 pisteellään, kaksi pistettä sarjakärki FC Honkaa perässä. Vantaalaiset ovat jo varmistaneet runkosarjan kakkostilansa. Tilillä 17:sta ottelusta on kaksitoista voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Joukkueen paras maalintekijä on maalipörssin ykkösnainen Kaisa Collin, joka kuuluu tätä nykyä myös Suomen A-maajoukkuerinkiin. Collin heiluttanut vastustajien verkkoja 15 kertaa, eli maaleja on kertynyt lähes maali-per-peli -tahtiin. 

Vantaalaisilla on nimekäs ja vahva ryhmä. PK-35 Vantaa on saanut kauden aikana myös kesäksi Suomeen ulkomaan kentiltä vahvistuksiksi saapuneita viime kauden pelaajiaan. Esimerkiksi viime kauden Naisten Liigan maalikuningatar Sanni Franssi on tehnyt hyvää jälkeä tänäkin kesänä, osuttuaan neljässä ottelussaan peräti kuusi kertaa.

Vierasjoukkue ONS on tällä hetkellä karsijan paikalla kuusi pistettä edellä sarjajumbo GBK:ta ja kuusi pistettä jäljessä edellä majailevaa Åland Unitedia. Jokaisessa loppukauden pelissä riittää siis panosta karsijan paikalta ylemmäksi kirimiseen. ONS kärsi viime kierroksella 1-3 kotitappion Jyväskylän Pallokerholle. Ensimmäisen puoliajan hallinta ja hyvä vire laantui toiselle puoliajalle ja JyPK kiri ensin kotijoukkueen rinnalle ja sen jälkeen ohi aina voittoon asti. 

ONS:n ja PK-35 Vantaan viimeinen keskinäinen ottelu käytiin helatorstaina Oulussa, jolloin vieraat nappasivat puhtaan 0-4 voiton Vantaalle. Maalinteossa silloin onnistuivat Sanna Saarinen sekä Kaisa Collin, molemmat pariin otteeseen.

ONS on saanut viikon aikana lisää pelaajia sairastuvalleen. Varmoja poissaolijoita loukkaantumisten tai sairasteluiden takia lauantain ottelusta ovat pitkäaikaispotilas Roosa Rikkisen lisäksi Onna Ketola, Aada Törrönen, Iida Nurmos sekä Nea Romppainen. Ottelutauko tulee siis oululaisten kannalta otolliseen aikaan, sillä vaivat ja loukkaantumiset saadaan varmasti tauon aikana jo paremmalle tolalle. 

Lauantain ottelu on Anni  Miettusen ja Sonja Rajatalon viimeinen ONS:n paidassa. Miettunen muuttaa opiskelujen perässä pääkaupunkiseudulle ja samalla vaihtaa joukkuetta FC Hongan riveihin. Rajatalo matkaa sunnuntaina Yhdysvaltoihin niin ikään opiskelemaan ja pelaamaan yliopistosarjaa.