22.7.2017 klo 14:00 / Castrenin urheilupuisto, Oulu

ONS ja JyPK iskevät yhteen

ONS ja Jyväskylän pallokerho iskevät yhteen lauantaina. Kyseessä on ONS:n viimeinen kotipeli runkosarjassa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Jyväskylässä päättyi kotijoukkueen  4-1 voittoon. Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen alkoi Gentjana Rochin show, jossa makedonialaispelaaja paukutti reilussa kahdessakymmenessä minuutissa hattutempun.

JyPK:n maalinteon aloitti Heidi Toukola pelikellon näyttäessä 63 minuuttia. ONS:n ainokaisen iski verkkoon Onna Ketola ottelun lopussa.

JyPK on ollut tällä kaudella vahva erityisesti kotikentällään. Ensimmäisen kahden kotipelin jälkeen jyväskyläläiset eivät ole kertaakaan jääneet pisteittä Harjulla. Kotipelien saldona on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kauden alun kaksi tappiota. Vieraissa jyväskyläläiset eivät ole olleet yhtä vahvoja, vaan joukkue on kaatanut ainoastaan GBK:n Kokkolassa. JyPK:n näkyvin pelaaja on ollut Gentjana Rochi, joka on venyttänyt vastustajien verkkoja jo 11 kertaa.

Maalintekijätilaston kolmatta paikkaa pitävä Rochi valittiin liigassa toukokuun kuukauden pelaajaksi. JyPK on tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 7. Matkaa yläloppusarjaan on neljä pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Jyväskyläläiset tavoittelevat varmasti yläloppusarjan paikkaa viimeiseen asti, mutta ONS:lla on tulevana lauantaina mahdollisuus jättää paikka pelkäksi haaveeksi.

ONS on esittänyt tällä kaudella parhaat pelinsä kotikentällä. Kuten JyPK, niin myös ONS on napannut vieraista ainoastaan yhden voiton - vastustajanaan myös GBK. Viime kierroksella ONS kärsi 0-6 tappion sarjakärki FC Hongalle Espoossa. Lukemat olivat karua katsottavaa, mutta oululaiset eivät suinkaan olleet pelkästään Hongan painostuksen alaisena. ONS:n verkkoon on tehty tällä kaudella toiseksi eniten maaleja, ja joukkue majaileekin sarjan toiseksi viimeisellä sijalla.

Hyvistä peleistä huolimatta lyhyet uinahdukset ovat maksaneet ONS:lle tällä kaudella monta maalia omassa päädyssä ja sen myötä myös monta menetettyä pistettä. ONS:n peli on viime kierroksilla osoittanut kuitenkin lupaavia merkkejä. Joukkueen suurin haaste ja tällä hetkellä tärkein tehtävä on saada pidettyä oma pää puhtaana, jotta tilille saataisiin tärkeitä pisteitä.