7.10.2017 klo 17:00 / Castrenin urheilupuisto, Oulu

GBK vastassa alaloppusarjan viimeisessä ottelussa

ONS kohtaa viimeisessä alaloppusarjan ottelussaan GBK:n Kokkolasta. Ottelu pelataan Castrenin stadionilla lauantaina 7.9. kello 17:00 alkaen.

Naisten Liigan kauden viimeinen ottelu on ONS:n ja GBK:n neljäs kohtaaminen tänä vuonna. Aiemmat ottelut ovat päättyneet kahdesti ONS:n voittoon ja viimeksi Kokkolassa 1-1 tasapeliin tasan kuukausi sitten. Silloin GBK pääsi heti ottelun alussa 1-0 johtoasemaan Monica Hagströmin maalilla, mutta ONS kiri ensimmäisen puoliajan lopun maalilla kokkolalaisten rinnalle Heini Toivosen yksilösuorituksen jälkeen.

Lauantain ottelulla ei ole enää panosta sarjatilannetta ajatellen, sillä GBK on varmistanut suoran putoamisensa ja ONS liigakarsintapaikkansa. Vaikka GBK onkin varma putoaja, niin se on esittänyt kauden lopussa myös hyviä otteita. ONS koki sen viimeksi Kokkolassa. Sen lisäksi kokkolalaiset ylsivät Suomen Cupissa välierävaiheeseen, jossa joukkue koki tappion hallitsevalle Suomen mestarille PK-35 Vantaalle.

Karsinnat odottavat ONS:ia viikon päästä ja vastustaja selviää tänä viikonloppuna Naisten Ykkösen ratkaisupeleissä. ONS lähtee GBK:ta vastaan parantamaan peliänsä ja etenkin maalihanojen toivotaan aukeavan karsintojen lähentyessä.

Viime viikonloppuna Ahvenanmaalla Åland Unitedin vieraana ONS menetti johtoasemansa 86. minuutilla. Kauden aiemmissa peleissä ja viime lauantaina tutuiksi käyneet loppupelin uinahdukset pyritään tulevana lauantaina välttämään ja sen sijaan oppimaan voittamista. Täysi pistepotti onkin ONS:n tavoite, ja lisäksi pelata joukkueena ehjä 90-minuuttinen.