17.6.2017 klo 19:17 / Castrenin urheilupuisto, Oulu

ONS ja GBK kohtaavat Suomi 100 -juhlaottelussa

ONS ja GBK iskevät yhteen Naisten Liigan Suomi 100 -juhlaottelussa. ”Pohjoisen derby” pelataan lauantaina 17.6 ja se alkaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kello 19:17.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kokkolassa päättyi ONS:n 2-3 vierasvoittoon. ONS:n alun hallinnan ja kolmen maalin karkumatkan jälkeen kokkolalaiset nousivat loppukirillään maalin päähän pisteestä. Voitto GBK:sta oli ONS:n kauden ensimmäinen - ja samalla toistaiseksi ainoa. Pisteitä kotijoukkueella on kasassa 4 viime ottelussa Ålandia vastaan pelatun tasapelin jälkeen.

Kotijoukkue on käyttänyt parin viikon ottelutauon kovaan harjoittelemiseen, mutta tiiviistä otteluruuhkasta palautumiseen. Neljä ONS:n vuonna 1999 syntynyttä pelaajaa Anna Olmala, Satu Rousti, Roosa Immonen ja Fanni Pietikäinen viettivät 5 päivää Hämeenlinnassa Suomen TU18 maajoukkueen kanssa.

Vierasjoukkue GBK:n kausi on ollut ainakin yhtä vaikea kuin oululaisten. Sarjanousija majailee sarjan viimeisellä sijalla yhdellä voitollaan. Kuten kotijoukkueella, myös GBK:lla on ollut erityisiä vaikeuksia maalinteossa. Kokkolalaiset pelasivat jopa seitsemän ottelua ilman tehtyjä maaleja, mutta viimeisessä pelissään JyPK:ia vastaan he saivat vihdoin maalittoman putken katkaistua. Vierasjoukkuetta ei pidä kuitenkaan missään nimessä aliarvioida. Molemmat joukkueet tarvitsevat ja janoavat pisteitä. Kotijoukkue ONS muistaa myös viime ottelun kokkolalaisia vastaan, missä GBK:n toisen puoliajan painostus tuotti tulosta kahden maalin verran.

ONS:n terveystilanne on hyvä ja kaikki pelaajat ovat saaneet harjoitella viime ajat terveenä. Joukkueella on alla pelillisesti hyvä ottelu Åland Unitedia vastaan, josta saatiin varmasti lisää uskoa pelaamiseen. Ensi lauantaina on tarjolla taas uudet kolme pistettä, josta lähdetään taistelemaan kynsin hampain.

Suomi 100-juhlaottelun kunniaksi ottelutapahtuman lomassa on järjestetty muutakin oheisohjelmaa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja katsomoon odotetaan tunnelmaa.